Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (50 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Vina:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 


Čokoladni mousse


Jagnječja zarebrnica


Tortelini z govejim repom


Penne s pršutom in bučkami


Dimljene račje prsi


Goveji carpaccio


Pozdrav iz kuhinje


Jedilnica 
Hotel San Martin, Šmartno
Sveti razgled na cela Brda

Ob toliko slovenskih vaseh na čudovitih lokacijah, z dolgo zgodovino in bogato kulturno dediščino, a s kamni v razvalinah in hišami brez prebivalcev, je vsaj briško Šmartno svetla izjema. Kraj ne le živi, temveč se razvija. Čez cesto njegovih ozkih ulic, malo pod razglednim stolpom in nasproti urejenega pokopališča, se je stara šola spremenila v novi hotel z restavracijo za vinske popotnike in vinoteko za vinske poznavalce. Kamorkoli se obrneš, so Brda pod teboj. Pogled jemlje sapo in polni z energijo. Sveti Martin vabi, da zajahate (električno) kolo in po celem dnevu dol in gor med najlepšimi slovenskimi vinogradi preizkusite, kaj sta mlada kuharja pripravila za ta dopustniški teden v pravljični vasi.Ko pride na mizo velika deska pršuta, pancete in salam iz shrambe, po njej pa še velik kos debelega florentinca z žara, gospodar, ki v črnem črtastem predpasniku igra tudi vlogo someljeja, pa odčepi enega od številnih sosedov, ki resne pivce čakajo z vratovi zapičeni v stare, v številnih letnikih preizkušene doge, le še pogled na vinograde skozi steklene stene moderne jedilnice konkurira razpoloženju gostov. Gospodarica gre od mize do mize, za sodi ob šanku nazdravljajo domačini, okrog vogalov trka veter na šipe, drugo jutro pa se začne še en dan v Brdih, je v oceni San Martina v Nedelu zapisal Uroš Mencinger.

Iz stare šole je v briški vasi z najlepšim razgledom zrasel sodoben hotel, ki je dobro opremljen, da pogosti tako izletniške kot vinske turiste. Še ena gostinsko-turistična pridobitev v Brdih, ki se bo v kuhinji sicer morala še malo unesti in poiskati lastne prednosti, toda z njo je Šmartno še bolj pravljično, Brda pa še bolj konkurenčna italijanskemu Colliu. Kot restavracija, ki opoldan ponuja mimoidočim dobro pašto, zvečer pa žejnim debel zrezek, ima San Martin z mlado in ambiciozno ekipo potencial, da svojim prednostim (lokacija, razgled) doda še kulinarični razlog obiska.

Zakaj obiskati?

Majhen, moderen, dobro opremljen hotel na razgledni točki Brd, ki ponuja dovolj (kolesarstvo, pohodništvo, wellness, vinoteka) za dopust ali vinarsko-popotniško izhodišče. Z vsakim takšnim novim projektom postajajo Goriška Brda vedno bolj (in) najbolj atraktivno-perspektivna turistična destinacija celotne Slovenije. Vinsko-kulinarični turizem je po celem svetu v vzponu in trendu!

Kot restavracija, ki opoldan ponuja mimoidočim dobro pašto, zvečer pa žejnim debel zrezek, pa ima San Martin z mlado in ambiciozno ekipo potencial, da svojim prednostim (lokacija, razgled) doda še kulinarični razlog obiska. Poiskati je potrebno ”le” še prepoznavne jedi, ki bodo bolj briško dišale.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

V kleti je vinoteka, za pokušino in prodajo briških vin, ki postopno polnijo lične vinske police iz sodov; v restavraciji skušajo tujcem predstaviti tudi druge slovenske vinske okoliše (somelje Bogdan Valentinčič je k jagnjetini zato sredi Brd predlagal celo cviček).

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
sredozemsko

Naslov:  Šmartno 11, Kojsko

Telefon:  05 330 5660

www:  www.sanmartin.si

E-pošta:  info@sanmartin.si

Zaprto:  sreda; odprto med 12. in 22. uro, v četrtek med 12. in 18. uro

Lastnik:  Vesna in Bogdan Valentinčič

Kuhar:  Adi Blaško

Cene:  hladne predjedi 6 do 6,50, juhe 3 do 3,50, tople predjedi 5 do 6,50, glavne jedi 14 do 18, sladice 2,50 do 3,50

Jedi:
sredozemska kuhinja pod briškim vplivom

Dodatno:
hotel, lastno oljčno olje

Leto obiska:  oktober 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND