Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (49 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Pečen vaniljev jogurt


Kozice v pikantni marinadi


Mocareline palčke


Hrustljavi kalamari


Juha iz kefirja in jogurta


Ambient 
The 5 Kitchen & Bar, Ljubljana, 3
Ves svet za eno mizo

Nataša in Sankalp, ki sta se našla v Dubaju, na popotovanju med Indijo in Mostom na Soči, sta na Streliško v Ljubljani pripeljala kar ves kulinarični svet! The 5 je našla navdih na vseh petih kontinentih, z eno samo izjemo, ki jo zapoveduje hindujska vera - nič kravjega. Za vse, ki vedno in povsod iščejo nekaj drugačnega! Spet nekaj novega v Ljubljani, za tiste, ki imajo ravno to najraje - novo in drugačno.


”Petka je otrok nove generacije, katere starši na televiziji gledajo tisto, kar oni doživljajo v živo,” je Uroš Mencinger zapisal v kulinarični kritiki v Nedelu. ”Kar so za mamo drobtine iz starega kruha, je za hči samoumevno, da je za pravo hrustljavost le sredica, in to japonskega kruha. Očeta čaka ob sedmih tajnica s turško, sina pa ob enajstih indijski kuhar z omleto s chorizo klobaso in pita kruhom.”

Na petih mizah na pločniku in v dveh domačno urejenih sobah prenovljene hiše pod Gradom se bodo ljubitelji zelenjavnih jedi razveselili juh (juha iz leče s Srednjega vzhoda s popečenimi zeliščnimi kruhovimi kockami, ekstra deviškim oljčnim oljem in rezino limone) in toplih predjedi (mocareline palčke, panirane s panko drobtinami in provansalskimi zelišči, postrežene s pekočo sladko habanero omako), ljubitelji hitre hrane lahkih in hrustljavih kalamarov z azijsko omako aioli z ingverjem in sojino omako in burgerjev (a ne govejih), prikrajšani pa ne bodo tudi mesojedi svetovni popotniki (piščančja jetrca po cajunsko, svinjska rebrca po karibsko, jagnječji kebab po perzijsko).

Zakaj obiskati?

Ambicija Petke na Streliški lokaciji, ki čez dan vabi študente (5 €) in uslužbence (7,5 €), popoldan ”veseljake” (happy hour, minus 15 %), in zvečer vse, ki radi potujejo, a so trenutno doma, najbrž ni tudi takšna ocena, a ideja si zasluži, ekipa pa zmore več. Dizajnirane jedi je potrebno nadgraditi s stalno-enako kakovostjo, predvsem pa jim dodati še širino. A začetek obeta in zato je urbana generacija, ki po službi ne gre na domači kavč, dobila prostor za srečevanje z znanimi obrazi. Za vse, ki se jim svet zdi dovolj majhen, da jih ni strah leteti, Ljubljana pa dovolj velika, da jim je dolgčas vsak dan na istem mestu.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Bolj od vin stavijo na cocktaile (hišni gin&tonic z rožmarinom in limeto), pri vinih pa na znana imena; zelen (Pasji rep) k predjedem in Burja (Posestvo Burja) h glavnim jedem.
Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
fusion

Naslov:  Streliška 22, Ljubljana

Telefon:  05 905 0133

www:  www.the5.kitchen

E-pošta:  social@the5.si

Zaprto:  nedelja; odprto od ponedeljka do sobote med 11. in 22. uro

Lastnik:  Sankalp in Nataša Dhavale

Kuhar:  Tadej Kržišnik

Cene:  juhe 3,75, tople predjedi 3,75 do 5, glavne jedi 7,50 do 11,50, sladice 4,50; dnevno kosilo 7,50

Jedi:
eklektična kuhinja, mešanica petih kontinentov

Dodatno:
indijsko-slovenska naveza

Leto obiska:  oktober 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND