Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (73 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Hruškov zavitek s tepkovim sladoledom


Jabolčni štrudelj


Divji prašiček v zeliščnih drobtinah


Grahova juha z jakobovo pokrovačo


Telečji priželjc, ajdov krap s tepko


Jezerska postrv, česnov kroketi


Ravioli s špinačo in zbrincem


Zlatovčica v čebulni marinadi


Pozdrav iz kuhinje


Ekipa 1906: levo chef Jure Kordež in vodja Damir Salkić
 
Restavracija 1906, Bled, 4,5
Najboljše na Bledu!

Za kosilo je njihov ves Bled, z bližnjo in daljno okolico, za večerjo pa se skupaj sladkajo z najlepšim pogledom na blejsko jezero. Spodaj so čolni in Zaka, naprej je Otok, za njim je jezero s svojimi vilami, velikimi in majhnimi, starimi in novimi, odprtimi in zaprtimi. A ni samo zaradi tega pogleda jedilnica restavracije, ki se spominja, kako se je s Tursko železnico turizem tega leta pripeljal na Bled - in izstopil prav čez cesto sedanje vile Triglav -, nekaj posebnega na Bledu.


Restavracija 1906 v hotelu Triglav na Bledu, ki ima najlepši razgled od vseh slovenskih gostiln in eno najboljših natakarskih brigad v vsej Sloveniji, je tudi po slovesu ”treh chefov” od Bleda še vedno - vrhunska! Iz ocene Uroša Mencingerja v Nedelu: ”Besede, ki jih Triglav namenja svojim gostom - Začutili boste, da delamo s srcem - so resnične! Chefi odhajajo in prihajajo, kar je za svetovno znani turistični kraj tudi logično, zato vsaka sezona poskrbi za kaj novega, toda 1906 ostaja!”

Kuharska ekipa Jureta Kordeža uspešno nadaljuje gorenjsko-novoslovensko kulinarično zgodbo v butičnem zelenem hotelu na drugem koncu jezera, kamor je 1906. leta železnica na Bled prvič pripeljala turizem. Občutku za ustvarjalno spreminjanje in s tem nadaljevanje tradicije, kar je Triglavovi kuhinji vsadil Štefelin, so dodali še znanje tekstur, barv, oblik in občutek za estetiko krožnikov iz Jagodičeve šole. Kuhinja, ki v letu dni zamenja tri chefe, pa vseeno ohrani tako visoki nivo, je vredna vsega spoštovanja, tako kot hotel, ki se ponaša z lokacijo, gostoljubjem in urejenosti, obiska.

”Kako se za večerjo zberejo vselej skoraj pol na pol, hotelski in zunanji gostje, naredi restavracijo 1906 za posebno. Ne zberejo se v veliki in glasni družbi, temveč s svečo in nežnim pogledom nasproti, ne z naglico in telefonom, temveč s pršutovo terino v pozdravu in z mehurčki na novi terasi zgoraj nad jezerom. Že vedo, zakaj.”


Zakaj obiskati?

Po odhodu UrošaŠ in Marcele Klofutar na svoje v Mošnje je bilo kar nekaj strahu. Češ, škoda lepe restavracije, da bo postala le hotelska … Zato toliko bolj veseli, da se to ni zgodilo in da so besede, ki jih Triglav namenja svojim gostom: ”Začutili boste, da delamo s srcem,” resnične. Res, tudi na njihov skoraj stoletni klavir lahko zaigrate … Skratka, chefi odhajajo in prihajajo, kar je za svetovno znani turistični kraj tudi logično, zato vsaka sezona poskrbi za kaj novega, toda 1906 ostaja!

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Hišne polnitve, belo in rdeče Lisjak, peneče Klenart; 140 etiket na vinski karti v restavraciji; posebna vinska karta za vinski klub. Vinsko svetovanje za zgled - sommelier Damir Salkič ne razloži le kaj priporoča k posamezni jedi, temveč tudi zakaj. Najbolj priljubljeni vinarji: Ščurek, Sutor, Movia, Marjan Simčič, Jakončič.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  na drugi strani jezera, železniška postaja Bled Jezero

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
nova slovenska kuhinja

Naslov:  Kolodvorska 33, Bled

Telefon:  04 575 2610

www:  www.hoteltriglavbled.si

E-pošta:  info@hoteltriglavbled.si

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 12. in 22. uro

Kuhar:  Jure Kordež

Cene:  hladne predjedi 12 do 14, juhe 6 do 10, tople predjedi 10, glavne jedi 18 do 24, sladice 6; degustacijski meni 39 evrov (4 hodi) in 59 evrov (6 hodov)

Jedi:
gorenjsko-novoslovenska kuhinja, s poudarkom na barviti estetiki

Dodatno:
hotel, wellness, vinoteka   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND