Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (62 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Sladki finale


Jagnječja krača


Angus govedina


Jurčki na žaru


Mesnine in pašteta
chef Gorazd Kneževič
 
Finefood Penzion Berc, Bled, 4
Fino na trati pred hišo

Če je spodaj okrog jezera hitro, potem naj bo zgoraj, kjer je veliko penzionov in malo gostiln, fajn … Če je že trata tako skrbno počesana, če je glasba pod zvezdami v živo, če sta v kuhinji na prostem kuhar z visoko kapo in chef z modernimi idejami, če se ne da iti mimo, ne da bi vas premamila romantika blejskega piknika pri Bercu pod Stražo. Idilična gostilna na prostem od maja do 15. oktobra!


Voda je iz potoka, a natakar jo podaja v belih rokavicah. Serviete so iz blaga, a kuhinja je na prostem. Kuhar ima visoko kapo, a natakarjema mora včasih predolgo zvoniti. Avti se vozijo mimo krožnikov, a ob večerji je glasba v živo. Berca je potrebno vzeti ravno takšnega, drugačnega. Suhomesnato je z Dolenjske, siri so z okoliških kmetij, marmelada, ki je tudi za zajtrk, je domača, tako kot tudi dim postrvi in pašteta teleta. A ni le to, saj je namesto krožnika talna keramika, namesto narezkovega dolgčasa pa skodrana solata in potresenene travniške cvetice. Vseeno pa je piknik, saj o mesninah ne izveš imena, o sirih ne naslova, za okras skrbijo pinjoli, za barvo pa sušeni paradižniki. Toda, če je improvizacija, je spretna in mična, pašteti dimljene postrvi pa ni bilo kaj očitati. Saj, ne nazadnje, fine food ne pomeni, da bo fino, temveč, da bi se naj imeli ”fajn”.

”Okusi se, da se chef Gorazd Kneževič dobro počuti na očeh gostom in mimoidočim, da ga prav nič ne motijo vodna zavesa za hrbtom in zvedavi pogledi iz Golfovih vrhnjih nadstropij, da tam ni slučajno in nepripravljen. Jedilni list je napisan tako, da je v dnevni ponudbi drzen, v stalni pa klasičen, pred očmi gostov pa se dogaja kuharski šov od čevapčičev do rižot, od morskih divjakov do japonske marmorirane aristokracije, od grške solate do jagnječjega consommeja, " je Uroš Mencinger zapisal v kulinarični oceni v Nedelu

Vsekakor ne pozabite na finale, ki je pri Bercu pravi happy end, saj je sladic za celo slaščičarno.

Zakaj obiskati?

Pri Bercu ni čar v brezhibnosti, temveč v celotnem doživetju. Glasbo orgel na travi motijo le piski mobilnikov, ko pošiljajo družabne lajke po celem svetu. Pojdite po tisti ulici in vem, kam boste zavili na večerjo. A pohitite, z volneno odejo ogrnjeni boste pod zvezdami lahko le še do 15. oktobra, potem pa spet šele spomladi.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

S
amo slovenska vina za pretežno tuje goste; etiket ni veliko (30), toda zato jih večino (22) točijo tudi na kozarec. K izbranim jedem so priporočali vina letošnje slovenske vinske kraljice (Posestvo Štokelj, Planina, Vipavska dolina). Špela&pinela, 2013, je polna prijetne svežine, Planta rdeča, 2011, merlot in barbera, je lepo pospremila govedino z jurčki z žara. Najbolj priljubljeni vinarji še Jakončič, Prinčič, Dušan Kristančič, Dveri-Pax.


Komentar bralcev:

9. 3. 2015: Kot je zapisal že novinar: idilično, domače, v alpskem stilu in ko mama prinese še dobrote iz njenega vrtička, se ti sline dokončno zacedijo... :)


Dodatni podatki

Kako do tja:  sledite kažipotom za hotel Golf

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
mednarodno

Naslov:  Želeška cesta 15, Bled

Telefon:  04 574 1838

www:  www.penzion-berc.si

E-pošta:  penzion@berc-sp.si

Zaprto:  od sredine oktobra do prvomajskih praznikov; odprto vsak dan med 17. in 23. uro

Lastnik:  Miha Berc

Kuhar:  Gorazd Kneževič

Cene:  hladne predjedi 9 do 13, juhe 3,50 do 6, tople predjedi 10 do 15, glavne jedi 12 do 30, sladice 4 do 11

Jedi:
eklektično-moderna kuhinja

Dodatno:
vrtna kuhinja

Leto obiska:  september 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND