Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (68 od 100)


Gostilna ocenjena 3 krat

Hrana:
3 krat
Vina:
3 krat
Postrežba:
3 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
3 krat
Cena/kakovost:
3 krat

Ocenite gostilno
 


Jogurtova zmrzlina


Hrustljavi piščanec


Jagenjček


Polnjen bučkin cvet


Zelenjavni pastičo


Paradižnikova juha


Rostbif


Pršut


Grizike


Simo in Farzila Komel
 
Gostilna Kobjeglava, Kobjeglava, 4,5
Vaški pršut z mestnimi rokami

Na Kras gremo na pršut! V zorilnico pršuta pa na vse tisto, kar pride po pršutu … Še posebej, če sosede prinesejo zelenjavo, sosed pa peneči teran. Gostilna Kobjeglava je preživela Mipov stečaj in se z mladostjo v tradiciji ter dizajnom med prašičjimi tacami spremenila v gostilno, ki ima lounge, in restavracijo a la fine dining, kjer pa se je tudi z rokami (le pršut, prosim). Oziroma: na poroko pridejo v visokih petah, plešejo pa bose.


V Kobjeglavi, kjer že dolgo ni več Mipa, tudi Kraljestvo pršuta ni več tisto, kar je včasih bilo. Če sta bila nekoč pršut in jota dovolj za izlet in občudovanje tac, ki so se razkazovale skozi okna, so novi časi pokazali, da tudi najboljša burja na svetu ni zagotovilo dolgoročnega uspeha. Toda ambiciozni najemnik gostilne ni le zdržal menjavanja lastnikov in stečajnih upraviteljev pršutarne, temveč je tudi ustvaril zgodbo, ki se začne s parmezanovimi grizikami z bučnicami, taščinim jezikom z zelišči, domačim kruhom iz večnega, jabolčnega kvasca, in sosedovo kraško penino.
In potem? Seveda, pršut, toda ob vsakem novem obisku drugačen. Kajti, če je bil doslej tipičen kraški pršut dve leti na burji, bo Komelov prihodnje leto že tri. ”Potencial ima za pet let zorenja,” je prepričan Simo, ki medtem ko čaka, kuha. ”Morda ob pogostih obiskih zmanjka raznovrstnosti in novosti, toda kar je v pethodnem meniju, ki že s tem poudarja razliko z jota-gostilno, je skrbno dodelano in preizkušeno. Pozornemu jedcu je hitro jasno, da to niso eksperimenti; Komelu všečnost ni tuja in dejstvo je, da rad preseneča, toda le, ko sam dobro pozna rezultat,” je zapisal Uroš Mencinger v svoji kulinarični oceni v Nedelu.
”Kar je bilo na začetku še skupek idej in koš ambicij, je dobilo obliko in vsebino, rdeča nit je ostala, vsaka jed pa se je zaokrožila in dozorela. Gostilna Kobjeglava ni več le poskus, temveč je postala kraška stalnica, ki lokalni kulinariki dodaja urbani pečat.”

Zakaj obiskati?

Pršutarni ni uspelo, je pa zato uspelo Kobjeglavi. Kar je bilo na začetku še skupek idej in koš ambicij, je dobilo obliko in vsebino, rdeča nit je ostala, vsaka jed pa se je zaokrožila in dozorela. Gostilna Kobjeglava ni več le poskus, temveč je postala kraška stalnica, ki lokalni kulinariki dodaja urbani pečat. Zaradi lastne pršutove zgodbe (in znamke) je več kot za štiri!

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Teran je s kmetije Švagelj, toda hišni vinar je mladi Matej Colja iz Coljave, ki v svojih buteljkah združuje dizajnerski ideje in očetovo znanje (Vinakras). Na vinski karti je 78 etiket, z dobrim prerezom Krasa, Vipave in Brd ter kratkim skokom čez meji. Najbolj priljubljeni: Colja vino, Posestvo Jazbec, Kmetija Zgonik, Vina Saksida, Movia.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  v bivši Mipovi pršutarni; iz Štanjela proti Komnu

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
kraško

Naslov:  Kobjeglava 63 a, Štanjel

Telefon:  031 356 138

www:  www.q-komel.com

E-pošta:  kobjeglava @gmail.com

Zaprto:  od ponedeljka do srede; odprto od četrtka do sobote med 12. in 22. uro, v nedeljo med 12. in 20. uro

Lastnik:  Simo in Farzila Komel

Kuhar:  Simo Komel

Cene:  hladne predjedi 5 do 7, juhe 4 do 4,50, tople predjedi 7 do 9, glavne jedi 9 do 18,50, sladice 4 do 5; degustacijski meni od 20 evrov (3 hodi) do 35 evrov (7 hodov)

Jedi:
kraška kuhinja, iz lokalnih sestavin in sodobnih tehnik

Dodatno:
pršutarna

Leto obiska:  september 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND