Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (65 od 100)


Gostilna ocenjena 4 krat

Hrana:
4 krat
Vina:
4 krat
Postrežba:
4 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
4 krat
Cena/kakovost:
4 krat

Ocenite gostilno
 


Lešnikov parfait


Ličnice odojka z jurčki


Romb v masleni omaki


Jurčkov raviol z jelenovim golažem


Sipin raviol s škampi


Srnji karpačo, goveji jezik in jetrna pašteta


Karpačo hobotnice in terina iz postrvi


Ekipa Manne
 
Hiša kulinarike Manna, Ljubljana, 4
Sredozemsko bo Gradaščici

Manni, ki je ob Gradaščici, se pozna, da ni nižje spodaj ob Ljubljanici. Kdor gre v Krakov, ne gre tja mimojede, temveč z razlogom. Zato je hodov več, vrt je spredaj, zadaj in še vmes, prostora, spodaj in zgoraj, je dovolj za sladkosnede in dobrojede, pa še za avto poskrbijo. Manna je ravno to, kar potrebuje Ljubljanica na obrobju svoje gostinsko-turistične promenada, ugotavlja Uroš Mencinger v svoji oceni v Nedelu: je tako blizu, pa vseeno ravno prav stran, je tako turistična, pa vseeno drugačna (boljša).


Pregled jedilnega lista potrdi usmerjenost, ki jo Manna imenuje slovensko-mediteranska kuhinja. Predvsem to ni copy-paste menijev nižje ob Ljubljanici, vsaka jed, zveni sicer znano zaradi sestavin, toda že v imenu ima še nekaj več. To potrjujejo tudi cene, ki niso ”turistične”, vendar se Manna učinkovito opraviči že na začetku, ko povabi na okušanje. Kdor se z veseljem spopade s petimi hodi, ki niso le grižljajski, se ne ustraši niti računa (32 evrov).

Krožniki so sicer prav tako veliki in elementov, sestavin, tekstur, okusov je tudi preveč, toda Mannine jedi niso bahate in prepotentne, niso dolgočasne in vse enake, poznajo se spretne roke (dve sta celo iz Čila!) in chefovske ideje, ki uspevajo ugajati tako turistom kot lokalcem. Slovensko-mediteransko kuhinjo pod pesniškim nebom (”božanske jedi na zemlji”) uspešno dopolnjujejo vina, zaradi katerih Manna ni le slaščičarna, kavarna, dnevna gostilna in večerna restavracija, temveč tudi prava vinoteka, s 300 s premislekom izbranimi slovenskimi etiketami, od katerih jih je kar 120 vedno na kozarec!

Zakaj obiskati?


Ne le za turiste, ki jim je Manna za okusen izlet v Trnovo. Pri poslovnežih je Manna konkurenca najboljšim ljubljanskim restavracijam, s konceptom od jutra do poznega večera pa daljša spisek stalnih zanesljivih ljubljanskih gostinskih destinacij tako lačnim kot zahtevnim.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Eno najlepših vinskih ljubljanskih presenečenj! Od 300 etiket je kar 120 vin na kozarec! Sommelier Jani Rakovec. Hišna vinarja Edi Simčič in Valter Pucer. Najbolj priljubljeni vinarji: Zanut, Čarga, Piro, Tilia, Ferjančič. Rdeča spremljava mesnemu meniju: žejni eko refošk Laure Bordon, Štokin mehek Carsus, 2005 in resno-usnjen Rubido, Tilia, 2010.


Komentar bralcev:

2. 10. 2015: Najboljše, kar sem obiskal do sedaj.


Dodatni podatki

Kako do tja:  iz centra čez Trnovo, pred Trnovsko cerkvijo na Gradaško, na koncu desno

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
sodobno sredozemsko

Naslov:  Eipprova 1a, Ljubljana

Telefon:  05 992 2308

www:  www.restavracija-manna.si

E-pošta:  info@restavracija-manna.si

Zaprto:  25.12. in 1.1.; odprto od ponedeljka do sobote med 11. in 24. uro, v nedeljo med 12. in 22. uro

Lastnik:  Joc Savič

Cene:  hladne predjedi 6,90 do 9,90, tople predjedi 6,90 do 11,90, glavne jedi 16,90 do 29, sladice 4 do 5,50; degustacijski meni 23 evrov (3 hodi), 27 evrov (4 hodi), 32 evrov (5 hodov) in 55 evrov (7 hodov)

Jedi:
slovensko-sredozemsko-sodobna kuhinja

Dodatno:
glejte vinska ponudba

Leto obiska:  avgust 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND