Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (60 od 100)


Gostilna ocenjena 8 krat

Hrana:
8 krat
Vina:
8 krat
Postrežba:
8 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
8 krat
Cena/kakovost:
7 krat

Ocenite gostilno
 


Sladica - knjiga


Potrebušina s spremljavo


Prata s peno rdeče pese in jogurta


Polenta s češnjami, panceto in brijem


Topla solata iz hobotnice


Ješprenj in garnela


Ribja juha


Brancin in postrv


Pozdrav iz kuhinje


Ambient


Tomaž Škvarč Lisjak in ekipa
 
Restavracija Mark, Šempeter pri Gorici, 4, ZAPRTO
Resničnostni kulinarični šov

Spoštovane gledalke, dragi gledalci, dobrodošli v resničnem showu okusov Mark! Z vami je vaš voditelj Tomaž Škvarč Lisjak, zmagovalec lanskega kuharskega showa Gostilna išče šefa, ki vas bo nocoj s svojimi krožniki, sestavinami in idejami popeljal na Markovo pot okusov, o katerih se ne razpravlja, temveč se jim/mu prepusti. Samo izberite, ribje, mesno, zelenjavno in število hodov, zatem pa bo vam bo naš voditelj in zmagovalec pokazal resničnost, v kakršni še niste bili. Dame in gospodje, neonke so prižgane, stene so pobarvane, kozarci so napolnjeni, besedo in kuhalnico predajamo voditelju, ki vam pred vsakim hodom sporoča: ”Uživajte!”


”Nekoč socialistična restavracija za naročilnice ima s terase skozi brajdo še vedno pogled kot z Betajnove. Na vrhu ozke ceste, ki vijuga med dobro situiranimi hišami nad Šempetrom, s prostornim parkiriščem za velike avtomobile, je Mark dolgo iskal šefa, dokler nekdanji Kavčičev sous chef z Zemona ni zmagal v šovu, ki je začel tudi na Slovenskem iz kuharjev delati pop zvezdnike. Popularnost in nagrado TV zmagovalca je Tomaž Škvarč Lisjak vložil v lastno kulinarično predstavo, sicer brez kamer, a zato s pravo, ne le navidezno, resničnostjo,” začenja Uroš Mencinger svojo oceno nove restavracije na stari lokaciji v Šempetru pri Novi Gorici.

Mark je nadaljevanje TV showa iz sezone 2014. Tisto, kar mu je prineslo zmago, Škvarč Lisjak zdaj s pridom uporablja in streže na koncu Markove poti. Vsekakor najbolj zanimiv in pisan prispevek k novemu trendu osamosvajanja kuharskih pomočnikov, ki so krajši ali daljši čas preživeli na skrivni popovi lokaciji v okolici Ljubljane.

”Voditelj showa je tako poln adrenalina, da njegovo zmagoslavje kriči iz vsakega hoda. Če kdaj in kje velja, da se je chefu potrebno prepustiti, zbežiš, če tega ne narediš. Krožnik je tako pisan in poln, da ga ostane še za meso, ki je divjačinsko, čeprav je iz govedine … Toda, ko Škvarč Lisjak uporabi okrogle krožnike in jih ne napolni čez rob, ko se odreče svoji filozofiji, da ”mora biti na krožniku 25 okusov,” četudi jih obstaja le pet, ko le enkrat oblije rumeno in drugič rdeče, in ko ti ne zaukaže, da je vse njegovo najboljše, takrat je/bo to kuhinja za štiri sončke, ki pozna sezono, okolico in tehnike ter ima domišljijo.”

Zakaj obiskati?

Tomaž Škvarč Lisjak je aktualni zmagovalec kuharskega showa in tako se tudi obnaša. Do naslednika je še cela sezona in do takrat ima Mark zagotovljeno občinstvo. Kaj bo potem, ni odvisno od njegovega kuharskega znanja, ampak od njegovega ega. Bo nehal posnemati in začel poslušati? Se bo spustil na tla in začel (le) kuhati? Bo pogasil žaromete in prižgal svečke? V pomoč pri odločitvi mu prišepnemo: manj je več!

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Na vinskem listu je 40 etiket; vinski svetovalec Erik Žabar; poudarek na primorskih vinih; vinska spremljava chefovim jedem; najbolj priljubljeni vinarji Saksida, Tomažič, Jamšek, Cigoj, Batič.


Komentar bralcev:

22. 10. 2015: Vse je bilo super, lep razgled (sončni zahod).
28. 3. 2015: Odlična hrana, super postrežba in prijeten ambient.
5. 10. 2014: Super


Dodatni podatki

Kako do tja:  iz Šempetra proti Rožni dolini, desno na hrib

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
moderno regionalno

Naslov:  Markova pot 25, Šempeter pri Gorici

Telefon:  05 303 1103

E-pošta:  gostilna.tomaz©gmail.com

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 11. in 15. uro ter med 19. in 22. uro

Lastnik:  Tomaž Škvarč Lisjak

Kuhar:  Tomaž Škvarč Lisjak

Cene:  hladne predjedi 5 do 12, juhe 3 do 6, tople predjedi 5 do 9, glavne jedi 14 do 15, sladice 3 do 5; degustacijski meni 23 evrov (3 hodi), 27 evrov (4 hodi) in 33 evrov (5 hodov)

Jedi:
avtorsko začinjena primorsko-sezonska kuhinja

Dodatno:
zmagovalec TV showa

Leto obiska:  junijj 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND