Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (64 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Pečeni skutni škrtoc, slive v portu


Račje prsi na korenčkovem pireju


Polenovka


Čemaževi njoki, sirov fondi, dimljena postrv


Česnova juha s kozico


Zorjeno jagnječje stegno v zeliščni skorjici


Karpačo hobotnice


Pozdrav iz kuhinje


Ambient


Sommelier Marin Kovačič in sous chef Boštjan Jamšček
 
Restavracija Aleksander, Rogaška Slatina, 4
Eleganca med ogledali

Zgradba, z visokimi stebri, kamnitimi balkoni, božajočo razsvetljavo, izžareva bogastvo, častitljivost in nek bivši čas. Hotelska recepcija se nadaljuje v elegantno restavracijo z veliko zlatega, usnjenega, marmornega, kristalnega blišča, s šampanjci na ledu, z orhidejami v prsti, z ruščino v pogovorih in s slikarskimi krožniki iz belo orokavičenih rok. Na svečano pogrnjenih mizah ni hotelskih menijev in na žlahtno oblazinjenih foteljih ni frotirastih kopalnih plaščev. Hotel Aleksander je najbolj prestižni naslov ”ruskega” zdravilišča, a njegova restavracija z eleganco med velikimi ogledali nagovarja tudi domače goste.


Ko je chef Aleksandra, najboljše restavracije zdravilišča Rogaška, prebral oceno v Nedelu, je zapisal: ”Seveda bi bilo z menoj nekaj narobe, če bi rekel, da sem zadovoljen s štirimi sončki. Sam sem po značaju fajter in strmim vedno k boljšemu. Vendar me vsaka kritika tako pozitivna kot negativna še dodatno spodbudi k doseganj višje storitve. Seveda, vedno se vse ne izide po željah. Tudi okolica in specifika hotela pripomoreta nekaj k temu! Pa brez iskanja olajševalnih okoliščin.”

Aleksander je hotel za ruske goste, dobrodošli pa so a la carte vsi, ki jih zanima ambiciozna ne-hotelska kuhinja v prestižnem hotelskem ambientu. ”Srebrno usnje je raztegnjeno v polkrožne separeje, visoki nasloni skrivajo zavaljenost širokih foteljev, velika ogledala odbijajo odseve pecljatega stekla. Postrežba je sloka, komunikativna, večjezična in sveže zlikana, kot krožniki, jedi in okusi, ki se zlivajo v tak ambient in njegovo vzdušje. Takšne restavracije s takšnimi gosti so po vsem svetu in v tem je tudi Aleksandrova glavna odlika,” je zapisal v v Nedelu Uroš Mencinger.

Aleksandrov jedilni list ima rad skorjice in srajčke, lička in kotletke, opisi jedi so izčrpni in leporečni, zložene pa so skrbno, toda pisano. Prihajajo na takšnih kamnitih ploščicah, da ima natakar težave, da česa ne izgubi na poti, a vseeno bi bilo ostati le pri takšnem opisu nepravično. Čeprav smo nekajkrat poskusili, nam sicer ni uspelo ujeti glavnega chefa v kuhinji, toda občuti se, da ima Borut Jakič izkušnje z mednarodnimi tekmovanji in domačimi ekipami. Pod njegovim vodstvom in imenom v Aleksandru ruske in ukrajinske goste razvajajo ob petih zvezdicah s sodobno mednarodno kuhinjo, ki je spretna zmes globalnih sestavin, modernih tehnik in sredozemske prepoznavnosti. Izstopajo vtis, prezentacija, postrežba, barve, oblike, tudi teksture. Arome ostajajo sicer v ozadju in z okusi ne tvorijo novih doživetij ter kombinacij, a to tukaj tudi ni namen.

Zakaj obiskati?


Če veš, kaj nudi, Aleksander ne razočara. Mir, intimnost, eleganca, prestiž so njegove odlike, ki jih vse drugo spretno, profesionalno, brezhibno servisira. Torej tudi hrana, ki nima nobenega hotelskega sindroma, pač pa Aleksandra predstavlja kot resno a la carte restavracijo za posebne priložnosti.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Vinski svetovalec Marin Kovačić upravlja 140 etiket; na vinski karti je tretjina te ponudbe. Poudarek je na slovenskih vinih, med katerimi niso le povsod prisotna imena. Ker tuja vina nimajo namena očarati petičnih ruskih gostov, ostaja več našim, med katerimi so najbolj priljubljeni Pullus, Sanctum, Kupljen, Ščurek, Movia.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  na koncu zdraviliškega parka, za hotelom Sava

Regija:  Štajerska

Značilnost:
sodobno sredozemsko

Naslov:  Zdraviliški trg 3, Rogaška Slatina

Telefon:  03 812 2800

www:  www.hotel-aleksander.com

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 12. in 15. uro ter med 18. in 22. uro

Kuhar:  Borut Jakič

Cene:  hladne predjedi 13 do 22, juhe 6 do 12, tople predjedi 13 do 22, glavne jedi 20,50 do 36,50, sladice 8,20 do 10,20; degustacijski meni 42 evrov (4 hodi), 48 evrov (5 hodov) in 65 evrov (7 hodov)

Jedi:
sredozemsko sodobna kuhinja

Dodatno:
hotel Aleksander, pet zvezdic

Leto obiska:  junij 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND