|
 |
 |
 |
|

| Hrana: |       | Vina: |       | Postrežba: |       | Ambient, čistoča, okolje, parking: |       | Cena/kakovost: |       | SKUPAJ:    (60 od 100)
|
| 
| Gostilna še ni bila ocenjena Ocenite gostilno |  |
 Boškarin
|
 Pljukanci
|
 Ribja predjed
|

| |
 | Vodnjanka, Pula, 4 | Domača puljska gostilna
| Tisti, ki imajo raje čevapčiče, poznajo Morisa Civitica po morski medvedki. To je namreč tisti Moris, ki je pred petimi leti na Kamenjaku, najbolj južnem rtu Istre, posnel sredozemsko lepotico Adriano, ki spada med najbolj ogrožene vrste sesalcev, ko se je kar dve uri igrala tik ob obali.
Tisti, ki so stalni Vodnjankini gostje, pa seveda dobro vedo, da čevapčiči v Vodnjanki nimajo kaj iskati. To je najbolj pristno-domača puljska gostilna, ki ne da čisto nič na pobarvano fasado, neonski napis pred vrati in stole iz tika na terasi. Čeprav teraso celo imajo, bolj majhno sicer, a dovolj veliko, da na njej parkirajo tudi kolesa, če se med puljskimi ulicami izgubita lačna kolesarja.
|
Boškarin je brez dvoma dobra istrska turistična zgodba, ki pa velikokrat izpade dokaj trdo. Zato si ga v Vodnjanki obvezno naročite, še boljše kot v golažu na njokih v pečenki, saj se meso, ki je brez izjeme vselej dobro odležano, duši v pivu, zeliščih in zelenjavi vsaj tri ure, tako da omaka ne potrebuje nič drugega kot hlebec belega kruha, meso pa nič rezanja, temveč le pravo smer trganja. Dobesedno razpada! In je vseeno sočno, tako kot tudi zelenjava, ki mu je vse dala.
Sicer pa se gre v Vodnjanko na vampe. Zaradi tega Vodnjanke ne boste našli na turističnih spiskih najboljših istrskih restavracij. To je še vedno skrivnost, ki se jo pove le prijateljem. Med njimi pa so še vedno deljena mnenja, kje, v Morisovi Vodnjanki ali Davidovi Batelini, je boljši brodet.
Hladno iz morja nima nič drugega, kar ima drugod, a čeprav so folpe lahko precej trde, je krompir ob njih še mlačen, in pri sardelnih filejih je paprika, pri sardelicah na kislo pa čebula, ki se je tako dolgo marinirala, da ji je preostala le še sladkost.
Vse drugo je le takrat, ko je … Ribe le od tistega dne, gobe le iz tiste jeseni, šparuge le iz tiste pomladi. ”Bom pogledala, če so še pljukanci,” odhiti mama v kuhinjo in se vrne s takšno pašto s pršutom, da ti ni jasno, zakaj so si morali kupiti nove, širokokrajne, krožnike. Vodnjanka je pojem zato, ker je vedno enaka! Tako kot skutina torta z drobljenimi arašidi in jabolčnim čatnijem.
|
|
Dodatni podatki | Regija: Hrvaška | Značilnost: regionalno
| Naslov: Dinka Vitezića 4, Pula, Hrvaška | Telefon: +385 (0)52 210 655 | Zaprto: nedelja; odprto od ponedeljka do sobote med 11. in 22. uro | Cene: hladne predjedi 6,50 do 9,30, juhe 2 do 2,70, tople predjedi 3,30 do 9,30, glavne jedi 4 do 9,50, sladice 2,70 | Leto obiska: maj 2014 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|