Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (62 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Jakobove pokrovače


Brancinov tatarec


Škampi na morski vodi


Fuži z dimljenim brancinom


Biftek


Pozdrav iz kuhinje


Ambient


Letni vrt


Bojan Salomon in chef Gradimir Dimitrić
 
Casa Nostromo, Piran, 4
Zamrznjeno morje namesto rib

Štirideset oljk pri Strunjanu, ki že 13 let niso videle škropiv, da le kakšnih 35 litrov olja, a dovolj ga je za pozdrav, pa še za zobanje. Pravzaprav je malo tako preprosto-pristnih in hkrati elegantno-nasitnih kuharjevih pozdravov v slovenskih gostilnah. Že ocvrta zelena, fluorescentno obarvana z rdečo peso; če bi jo cvrli na stojnici sredi Tartinijevega trga, bi se vrsta hitro-ješčih vila do mandrača.

Nostromo, nasproti sarajevskih čevapčičev in albanskega kruha, je na ”izi”, (počasi). Mimo se valijo reke turistov, ki se jim okrog mandrača mudi do turist-menija na najbolj znani slovenski morski promenadi, vi pa se zapletete v pogovor s šefom, ki je na ti z vsemi ljubljanskimi Pirančani, s carinikom, ki mu je dolgčas čez cesto, in z gosti pri sosednji mizi, ki dopoldan pridejo mimo na kozarec malvazije, opoldan s prijatelji na fuže ”od gospe iz Kopra”, popoldan na kavico v starih foteljih, zvečer pa se tam zasedijo že od jutra. V novi piranski butični restavraciji kuha srbski chef, ki se je naveličal grškega ribjega odmrzovanja in se navdušil nad ponudbo Piranskega zaliva.
Najboljši je, ko čim bolj surovo in sveže zlaga na čim bolj nenavadne in drugačne krožnike, pozornost pa pritegne že kar na začetku, ko zeleno hrustljavo obarva z rdečo peso in piščanca skrije v ”ribji” namaz. V majhni restavraciji z odprtim kaminom in staro blagajno v notranjosti s štirimi mizami in sedežno garnituro ter z belimi stoli in pozdravom iz šefovih štort ter iz kaper s piranskega obzidja na soncu nasproti avtobusne postaje je Piran dobil tega, kar še ni imel - nekaj za tiste, ki nočejo le klasike.

Zakaj obiskati?

Tudi Nostromo ima kot druge piranske gostilne, ki tudi namakajo noge v morje, ribe, rake školjke, od domačega narezka do divjačinskega golaža, a tukaj se podobnost konča. Majhna restavracija je pravzaprav butik, ki se ne puli za goste, temveč za sestavine - da so lokalne, sveže, iskrene. Lastnik, ki prezimi tako, da Rusom gradi lokale na ključ, ne je, kar ima rad, sam, zato je enega naredil še sebi. Dokler bo tako, v Piranu vse ne bo le množično-turistično.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA
Na vinski karti je 75 etiket primorskih vinarjev, tudi iz hrvaške Istre in Italije. Za hišne polnitve skrbijo Boris Lisjak ter Elvir in Valter Pucer. Najbolj priljubljeni, katerih vina točijo tudi na kozarec, so Valter Sirk, Korenika Moškon, Ščurek, Venica (Italija), Kozlović (Hrvaška)
Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  na začetku piranskega mandrača

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
morsko

Naslov:  Tomšičeva 24, Piran

Telefon:  030 200 000

www:  www.piranisin.com

E-pošta:  piranjein@gmail.com

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 12. in 22. uro

Lastnik:  Petra in Bojan Salomon

Kuhar:  Gradimir Dimitrić

Cene:  hladne predjedi 8 do 25, juhe 3 do 9, tople predjedi 7 do 14, glavne jedi 16 do 34, sladice 3,5 do 4,50; degustacijski meni 48 evrov (6 hodov)

Jedi:
sodobno-morska kuhinja

Dodatno:
Cafe Teater

Leto obiska:  marec 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND