Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (55 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Ocvrt goveji rep


Jelenov file


Morski tapasi


Kozice


Klapavice


TaBar vhod


Ambient 
TaBar, Ljubljana, 3,5
Veliki spisek majhnih jedi

Če na vratih TaBara ne bi pisalo še ”tapas.vino.”, bi bili vsi srečni in tiho. Naročili bi si nekaj z jabolčno redukcijo, ki jo poznajo že iz Patajčevega kraškega Ruja, nato pa burger, ki je v Ljubljani zadnje čase pač glavni ”fine-fast-food” hit. In, ko bi se vrnili, bi izbrali še kaj tudi z velikega spiska majhnih jedi. Tako pa zdaj zaman iščejo španske spomine s pohajkovanj po ozkih ulicah starih mest, kjer so v tapas barih šanki nabito polni krožnikov z majhnimi prigrizki, mize veselih domačinov pa kozarcev s poceni španskimi vini. Toda, mar ni tako vedno, ko je nekdo prvi? Patajac je pač uporabil znano ime za tisto, kar v teh modernih časih tudi pri nas počnejo že mnogi. Torej: hrana.vino.družabnost.Mize v TaBaru so majhne, klop je mehka, stoli so trdi, gostje pa veseli. Čeprav se dolgi, kavarniški del razširi na koncu v restavracijski ambient, in četudi TaBar ponuja tudi degustacijski meni, je glavni namen poslovenjene španske ideje vendarle v družabnosti. Peter Patajac se zaradi ovinka preko Španije do Ljubljane ni odpovedal Krasu, celotni Primorski, našemu kulinaričnemu bogastvu in svojemu kuharskemu znanju, toda to vseeno ni kulinarični projekt, v katerem bi jedi izstopale po svoji kreativnosti. To je le TaBar, ki želi biti poln pomenkov s polnimi usti in izpraznjenimi kozarci. Ker pa je šele na začetku, se mu pozna, da še išče svoje specialitete in posebnosti.

Zakaj obiskati?

Ob našem obisku je bilo polno … V TaBaru se dogaja, očitno je formula prava, dopoldan je kavarna, s skupno mizo, revijami in najbrž kar najboljšim espressom v Ljubljani (!), opoldan so kosila, ki niso le za tapas grižljaje, potem pa je polno dokler se chef ne odpelje nazaj na Kras k ženi, ki medtem vodi njun Ruj. Nova In lokacija gostinskega epicentra ob Ljubljanici, v katerem vsaka sezona prinese nekaj novega. Toda TaBar vliva upanje, da ni le hit, temveč resen projekt, ki bo tapas idejo nadgradil v prepoznavne slovenske grižljaje ob naših dobrih vinih.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Ker so tapasi po definiciji spremljava vinu, taBar tukaj, upajmo, še ni rekel zadnje. Izbor 45 etiket sicer ni majhen in kar 33 jih je na kozarec (osminka!), a izboru manjka rdeča nit. Zakaj ravno ta vina? Zakaj le Primorska? Hišni vinarji kar štirje: Janko Štekar, Katja Sulič - Sončni škol, Jordan Cigoj, Aleksander in Iztok Klenar. Najbolj priljubljeni na startu: Štekar, Sončni škol, Cigoj, Klenar, Fon.
Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  direktno čez Ribjo brv

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
primorsko

Naslov:  Ribji trg 6, Ljubljana

Telefon:  031 764 063

www:  www.tabar.si

E-pošta:  info@tabar.si

Zaprto:  v nedeljo; odprto od ponedeljka do sobote med 10. in 23. uro (kosilo med 12. in 15. uro)

Lastnik:  Jurij Osole

Kuhar:  Peter Patajac

Cene:  hladni tapasi 3 do 6, topli tapasi 2 do 10, sladice 3 do 4; degustacijski meni 15 evrov (3 hodi) in 25 evrov (5 hodov)

Jedi:
španska ideja, primorske sestavin

Dodatno:
prodajalna domačih in lokalnih izdelkov

Leto obiska:  marec 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND