Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (64 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Medjimurska gibanica


File smuča v skorjici z bučnimi semeni in lešniki, krompirjev pire s koromačem, korenjem in zeleno, pomarančna omaka s čilijem


Kašata - ješprenj in ajdova kaša - in domači ravioli


Zunanjost Male hiže


Ambient


Tomislav in Branimir Tomasić
 
Mala hiža, Mačkovec, Hrvaška, 4
Iz dveh hiš ena hiža

Zagotovo v podobni gostilni še nikoli niste bili! Ki bi jo gospodar sam razdrl, naložil na vlačilec, prepeljal sto kilometrov daleč, jo ponovno sestavil in jo nato v petih letih tako okitil, da je zdaj v njej in na njej vse, od starega lesa na stropu do naivcev na stenah, od bele malte na stari opeki do novih jedi na starih krožnikih.
Dokler se cesta le vozi mimo, je sploh ne opaziš, saj je sprva res majhna, toda parkirišče je vedno polno, zato zbuja radovednost in znotraj je toliko vsega, da je sprva preveč, toda na koncu boste - prišli spet!


Jedi je za debelo knjigo in toliko, da je boljše naročati sproti, saj novi gostje že čakajo na vašo mizo. Toda vse jedi, ki so vredne omembe in međimurskega porekla, so tradicionalne po sestavinah in posebne po kombinacijah. Mali hiži uspeva nova međimurska kuhinja, ki v starinskem in domačnem ambientu ni preveč ambiciozna, da bi vabila le posebneže, in ne preveč preprosta, da bi ji zmanjkalo posebnosti.

Tako kot je iz dveh hiš nastala ena hiža, je dvojina Hižina posebnost tudi pri jedeh - ob gosjih jetrih so ravioli s sušenimi paradižniki, ob srninem fileju zeleni njoki z žajbljem, ob telečjem zrezku še tortice iz prosene kaše … Pečena rustikalna pašteta, meso iz tiblice, domače žemljice s kozjim sirom, pretepena medjimurska juha s štruklji, domači ravioli, cordon rouge z izabelo, kopun, divjačina, kozliček, raca, domači zajec, pohani sladoled, medjimurska gibanica.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Ob degustacijskih menijih je vinska spremljava cenovno ugodna priložnost za spoznavanje okoliških vinarjev, ki si zaslužijo pozornost, njihova vina pa še ne dosegajo cen istrskih konkurentov. Lepa vinska karta s 150 etiketami in poučeni natakarji. Hišni vinarji: J. Vuković, Lovrec, Dvanajščak - Kozol. Med najbolj priljubljenimi tudi naša: Krauthaker,, Roxanich, Boškinac, Tolj, Simčič, Čurin.


Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  za Lendavo v Petišovcih čez mejo, na cesti med Murskim Središčem in Čakovcem

Regija:  Hrvaška

Značilnost:
posodobljeno regionalno

Naslov:  Balogovec 1, Mačkovec, Hrvaška

Telefon:  +385 40 341 101

www:  www.mala-hiza.hr

E-pošta:  malahiza@gmail.com

Zaprto:  za božič; odprto vsaki dan od 10. do 23. ure

Lastnik:  družina Tomašić

Kuhar:  Branimir Tomasić

Cene:  hladne predjedi 6, juhe 2,60 do 4, tople predjedi 5,30 do 20, glavne jedi 10 do 25, sladice 2,60 do 4; degustacijski meni 44 evrov (5 hodov in vina), 58 evrov (6 hodov in vina) in 109 evrov (8 hodov in vina)

Jedi:
posodobljena međimurska tradicija

Dodatno:
prenočišče

Leto obiska:  marec 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND