Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (62 od 100)


Gostilna ocenjena 6 krat

Hrana:
6 krat
Vina:
6 krat
Postrežba:
6 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
6 krat
Cena/kakovost:
6 krat

Ocenite gostilno
 


Mulca


Mangalica kotlet


Jetra na radiču


Rezanci s kopunom


Pršut in salame


Pršuti


Vinska klet Cigoj


Silva in Jordan Cigoj
 
Turistična kmetija Arkade, Črniče, 4
Mali, črni, kosmati, dobri

Pri turističnih kmetijah je nemogoče reči, katera je najboljša. Ker vsaka, ki je res dobra, je to zaradi svoje domačnosti, gostoljubnosti in specifične pristne ter domače ponudbe. Zato, torej, le toliko: Cigojeva turistična kmetija Arkade je v samem vrhu tovrstne slovenske ponudbe! Gospodarica in zet se v kuhinji spoznata na kmečko tradicijo od Štajerske do Primorske, gospodar in hči k temu režeta pršute in salame ter točita nagrajena Cigojeva vina, sin pa skrbi za redno dostavo malih, črnih, kosmatih mangalic in velikih, rjavih, marmoriranih angusk iz hleva malo nad hišo.



Ob takšnih kombinacijah se nihče pri polnih mizah ne razteguje leno po stolih. Ko se v gostilni, četudi je to domačija, vsi le smejijo, tako gostje kot gostitelji, ko se nikomur nikamor ne mudi, ko na mizah ne zvonijo telefoni in ko se nihče ne čudi, da je domači špeh dražji od trgovinske vakumirane pancete, potem je čas, da gospodarja vprašate, če je še prosta kakšna soba. Ker potem lahko po petih, šestih mesnih hodih poskusite še polento, na Cigojevi kmetiji odraslo, med kamni zdrobljeno, v omaki šalotk in sladkega črnega vina, potreseno pa s cvetovi divjega koromača.

In po njej spet po ”starem”, tiste majhne, črne, hrustljave krvavice, nato pa še pečenico, ki ni česnasto težka, temveč kisla in sladka obenem, saj sta ob njej pire iz kolerabe in repa, okisana v tropinah. Predvsem pa boste po zajtrku, med katerim si boste zapomnili, da le potica ni bila Cigojeva, ker se je Silva sicer pri stari gospe iz sosednje vasi naučila peči kruh v krušni peči, a ga čez njeno orehovo še vedno ni, šli še na obisk k Cigojevim angus telicam, ki so najboljše zato, ker imajo tanka vlakna in ker je bik Francoz, torej prava limuzina (Limousin)!

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA

Vina Cigoj, (glejte rubriko Vino), hišni sommelier Silva Cigoj







Komentar bralcev:

25. 4. 2015: Glede na to kako opevana je gostilna, smo bili zelo razočarani. Sam odnos šefice do nas je bil pod kritiko (naduta, težko ji je bilo postreči - kot da ima vsega dosti). Hrana je bila neokusna - vse je bilo presoljeno. Sladico smo kar izpustili in na hitro odšli.


Dodatni podatki

Kako do tja:  z vipavske avtoceste odcep Selo

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
domače

Naslov:  Črniče 91, Črniče

Telefon:  05 366 6009

www:  www.arkade-cigoj.com

E-pošta:  arkade.cigoj@siol.net

Zaprto:  od ponedeljka do četrtka (odprto po dogovoru); odprto v petek med 17. in 24. uro, v soboto med 13. in 24. uro in v nedeljo med 12. in 22. uro

Lastnik:  družina Cigoj

Kuhar:  Jordan Cigoj

Cene:  hladne predjedi 6, juhe, 3 do 4, testenine in njoki 6 do 7, glavne jedi 8 do 15, degustacijski meni 20 evrov (4 hodi), 25 evrov (6 hodov) in 30 evrov (7 do 8 hodov)

Jedi:
domače vipavske jedi iz najboljšega mesa

Dodatno:
prašiči mangalica, govedo angus, prenočišča

Leto obiska:  februar 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND