|
 |
 |
 |
|

| Hrana: |       | Vina: |       | Postrežba: |       | Ambient, čistoča, okolje, parking: |       | Cena/kakovost: |       | SKUPAJ:    (59 od 100)
|
| 
| Gostilna ocenjena 5 krat
Hrana: 5 krat |       | Vina: 5 krat |       | Postrežba: 5 krat |       | Ambient, čistoča, okolje, parking: 5 krat |       | Cena/kakovost: 5 krat |       |
Ocenite gostilno |  |
 Jabolčno-slivov štrudelj
|
 Janeževi upognjenci
|
 Pujs po naše
|
 Priželj na žaru in ocvrt, skutni štrukelj
|
 Ajdov krapec z jurčki v smetanovi omaki
|

|
 Goveja juha z vraničnimi žličniki
|
 Notranjost gostilne
|
 Veronika in Janez Aljančič
| |
 | Gostilna Pr' Bizjak, Zgornja Bela, 3,5 | Pokončno pr’ janeževem upognjencu
| Že več kot dvesto let! Kdo še ima na Gorenjskem, ne, kar v celi Sloveniji, tako dolgo tradicijo? In kdo ima tak travnik z račjim ribnikom, poročnimi paviljoni, otroškimi igrali pred hišo? Kdo postreže vsak dan vsaj štiri vrste svežega domačega kruha? Kdo zna tako z gobami in priželjcem, s salamami in špehovko, s krapci in skuto, pa še z janeževimi upognjenci? Pr’ Bizjak je pristna gorenjska gostilna, tako družinska in nogometna, da mama, ki je v kuhinji ob štedilniku, na slikah pa ob predsednikih, s fanti igra nogomet, sin, ki je bil poklicni nogometaš, pa ji pomaga med gosti. Medtem ko se konkurenca z ledeno-morskih programom udinja gostom in krizi, Bizjakovi ostajajo zvesti sestavinam in domačim jedem.
|
Nekaj z jedilnega lista gostilne Pr'Bizjak::
- Jelenja salama in salamin, špehovka divjega prašiča, zeliščna skuta, jurčkov karpačo, krompirjeva solata z lisičkami
- Gobova juha, goveja juha z vraničnimi žličniki, krompirjev golaž z lisičkami
- Ajdovi njoki z jurčki v smetanovi omaki, kaša z lisičkami
- Priželjc na žaru in ocvrt, pujs po naše
- Janeževi upognjenci, jabolčni štrudelj s slivami, vaniljeva strjenka
Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
VINSKA PONUDBA Rudi Aljančič ima v kleti sicer 40 etiket buteljčnih vin, toda najraje svetuje iz ponudbe sedmih odprtih vin; nekateri vinarji so hišni že več kot 30 let. Najbolj priljubljeni: Gaube, Alojz Škrlj, Ščurek, Steyer, Saksida, Tomaž Prinčič.
|
Komentar bralcev: 4. 3. 2014: Odlično! |
|
Dodatni podatki | Kako do tja: izvoz Kokrica in mimo Brda | Regija: Gorenjska | Značilnost: slovensko
| Naslov: Zgornja Bela 20, Preddvor | Telefon: 04 255 5600 | www: www.gostilnabizjak.si | E-pošta: gostilna.bizjak@telemach.net | Zaprto: v torek in sredo (odprto po dogovoru); odprto od četrtka do sobote med 11. in 22. uro, v nedeljo med 9. in 20. uro, v ponedeljek med 11. in 22. uro | Lastnik: družina Aljančič | Kuhar: Veronika Aljančič | Cene: hladne predjedi 4 do 8,50, juhe, 2,50 do 3,50, tople predjedi 5,50 do 10, glavne jedi 7,40 do 14, sladice 2,50 do 3 evre | Jedi: slovensko - gorenjska kuhinja | Dodatno: že od leta 1804 | Leto obiska: januar 2014 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|