Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (59 od 100)


Gostilna ocenjena 5 krat

Hrana:
5 krat
Vina:
5 krat
Postrežba:
5 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
5 krat
Cena/kakovost:
5 krat

Ocenite gostilno
 


Jabolčno-slivov štrudelj


Janeževi upognjenci


Pujs po naše


Priželj na žaru in ocvrt, skutni štrukelj


Ajdov krapec z jurčki v smetanovi omaki





Goveja juha z vraničnimi žličniki


Notranjost gostilne


Veronika in Janez Aljančič
 
Gostilna Pr' Bizjak, Zgornja Bela, 3,5
Pokončno pr’ janeževem upognjencu

Že več kot dvesto let! Kdo še ima na Gorenjskem, ne, kar v celi Sloveniji, tako dolgo tradicijo? In kdo ima tak travnik z račjim ribnikom, poročnimi paviljoni, otroškimi igrali pred hišo? Kdo postreže vsak dan vsaj štiri vrste svežega domačega kruha? Kdo zna tako z gobami in priželjcem, s salamami in špehovko, s krapci in skuto, pa še z janeževimi upognjenci? Pr’ Bizjak je pristna gorenjska gostilna, tako družinska in nogometna, da mama, ki je v kuhinji ob štedilniku, na slikah pa ob predsednikih, s fanti igra nogomet, sin, ki je bil poklicni nogometaš, pa ji pomaga med gosti. Medtem ko se konkurenca z ledeno-morskih programom udinja gostom in krizi, Bizjakovi ostajajo zvesti sestavinam in domačim jedem.





Nekaj z jedilnega lista gostilne Pr'Bizjak::
  • Jelenja salama in salamin, špehovka divjega prašiča, zeliščna skuta, jurčkov karpačo, krompirjeva solata z lisičkami
  • Gobova juha, goveja juha z vraničnimi žličniki, krompirjev golaž z lisičkami
  • Ajdovi njoki z jurčki v smetanovi omaki, kaša z lisičkami
  • Priželjc na žaru in ocvrt, pujs po naše
  • Janeževi upognjenci, jabolčni štrudelj s slivami, vaniljeva strjenka

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA

Rudi Aljančič ima v kleti sicer 40 etiket buteljčnih vin, toda najraje svetuje  iz ponudbe sedmih odprtih vin; nekateri vinarji so hišni že več kot 30 let. Najbolj priljubljeni: Gaube, Alojz Škrlj, Ščurek, Steyer, Saksida, Tomaž Prinčič.













Komentar bralcev:

4. 3. 2014: Odlično!


Dodatni podatki

Kako do tja:  izvoz Kokrica in mimo Brda

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
slovensko

Naslov:  Zgornja Bela 20, Preddvor

Telefon:  04 255 5600

www:  www.gostilnabizjak.si

E-pošta:  gostilna.bizjak@telemach.net

Zaprto:  v torek in sredo (odprto po dogovoru); odprto od četrtka do sobote med 11. in 22. uro, v nedeljo med 9. in 20. uro, v ponedeljek med 11. in 22. uro

Lastnik:  družina Aljančič

Kuhar:  Veronika Aljančič

Cene:  hladne predjedi 4 do 8,50, juhe, 2,50 do 3,50, tople predjedi 5,50 do 10, glavne jedi 7,40 do 14, sladice 2,50 do 3 evre

Jedi:
slovensko - gorenjska kuhinja

Dodatno:
že od leta 1804

Leto obiska:  januar 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND