Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (64 od 100)


Gostilna ocenjena 5 krat

Hrana:
5 krat
Vina:
5 krat
Postrežba:
5 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
5 krat
Cena/kakovost:
5 krat

Ocenite gostilno
 


Ambient


Topli ribji krožnik: (gratinirana mušula, kraljevi gamber na žaru, jakobinka na popečenih jurčkih z lardo slanino


File divjega brancina na pireju s suhim paradižnikom in zelenjavo na žaru


Irski Angus file, dimljeni krompir, dve omaki


Panna cotta s karamelno omako


Tiramisu z amaretto likerjem in praženimi mandlji


Chef Borut Centa
 
Element, Ljubljana, 4
Črnuški element

V Element vstopiš z občutkom že doživetega. Te goste že poznaš, te krožnike si že videl, ta vina si že popil, teh jedi si se že naveličal … Toda, ko odhajaš, po stisku roke s pravo kuharsko postavo chefa, doživeto vseeno pridobi novo spoznanje. Element zavestno ne sega v višave, a to, kar ponuja, ima svoja zakaj in zato. Jedi, predvsem, niso površne, kar je sicer prevečkrat in mnogo kje posledica modernih gostinskih investicij v stene in opremo, zaradi katerih na koncu zmanjka za vsebino.Na prvi strani jedilnega lista piše: ”Za ljudi z dobrim okusom …” in ko prelistate do konca, se temu cinično ne nasmejite. Čeprav ni prav, da bivolje mocarele zmanjka že po kosilu in da ob gneči le ob kruhu in brez praznega krožnika (vsaj za olje), čakaš na prvo delo, pa jedilni list, ki ni prav nič drugačen kot tam, kjer so tudi prepričani, da imamo Slovenci najraje Sredozemlje z italijanskim naglasom, kuharska ekipa chefa Boruta Cente vseeno zna nadgraditi ne le v všečne krožnike, temveč v dovolj okusne kreacije, ki jih - predvsem - krasi izbor dovolj kakovostnih sestavin. Element ne diši po Metroju, še manj po menzi!
Iz picerije je zraslo veliko. Skupine Kaval je polna vsa Ljubljana, z okolico vred. A še bolj od velikosti veseli različnost in pestrost ponudbe, ki še zdaleč ni omejena le na preproste in množične prehranjevalnice. Element sicer ni več zastavonoša vrhunske ponudbe Kavala, odkar je v skupini tudi grajski Strelec, a kljub temu restavracija v poslovni coni v Črnučah ne popušča.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukajVINSKA PONUDBA

Hišni vinski svetovalec upravlja 75 etiket, a tudi tukaj je ”nova karta v delu”; hišni vinar je Zlatko Mavrič - Belica iz Brd, a vsak mesec imajo še vinarja meseca (januarja Stojan Ščurek in Dušan Kristančič). Na ”stari karti” so vsi znani, po deželah in okoliših, a površno, brez letnikov in značilnosti. Pet najbolj priljubljenih vinarjev: Zlatko Mavrič - Belica, Verus, Aljoša Jakončič, Dušan Kristančič in Kabaj.
Komentar bralcev:

9. 3. 2016: Izjemna kulinarična izkušnja, tudi za zahtevnejše gurmane. navdušeni smo bili nad ubranostjo jedi. Toplo priporočam.
20. 10. 2015: Odlična izbira ribjega menija na TR jesen 2015, skupaj z vinsko spremljavo.
28. 1. 2014: Malice in kosila imajo vrhunsko razmerje med ceno in kakovostjo. Odlično. Ponudba alacarte sicer ravno najbolj široka, so pa vse jedi zelo korektne. Odlične sladice. Vrhunska postrežba. Edina pripomba: Manjka solatni bar.


Dodatni podatki

Kako do tja:  v poslovni stavbi Domus Aurea v ljubljanskih spodnjih Črnučah

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
sodobno sredozemsko

Naslov:  Šlandrova 4 b, Ljubljana - Črnuče

Telefon:  0590 492 90

www:  www.kaval-group.si

E-pošta:  element@kaval-group.si

Zaprto:  nedelja; odprto od ponedeljka do petka med 10. in 22. uro, v soboto med 12. in 22. uro

Lastnik:  Kaval Group

Kuhar:  Borut Centa

Cene:  hladne predjedi 8,50 do 9, juhe 3,50 do 4,50, tople predjedi 5 do 6, testenine in rižote 8,60 do 12,90, glavne jedi 15 do 27, sladice 3 do 5

Jedi:
sredozemsko-sodobna kuhinja

Dodatno:
kavarna

Leto obiska:  januar 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND