Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (56 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 

Creme brulee


Čokoladni vrt


Pojedina za dedce – potrebušina in viljamovka


 Šefov raviol – jurčki, špinača, pinjoli


Hrustljavi zvitki s krvavico


Ribji šejk


Piknik na travi – pašteta v peteršilju in figov čatni


Gostilna pri šefu – snemanje gostov dovoljeno, fotografiranje kuharjev prepovedano

 
Gostilna pri šefu, Medvode, 3,5
Druga sezona, enak naval

Ste med tistimi, ki vsak večer sedijo pred Šefom in cele dneve skozi računalnik prisluškujejo pogovorom rdeče in črne ekipe v dnevni sobi Šefovega stanovanja? Ni vam potrebno odgovoriti, saj čakalna vrsta na prosto mizo v G pove vse. A kakršnokoli mnenje že imate o takšnih in podobnih resničnostnih šovih, dvoje je tej Popovi gostilni vsekakor potrebno priznati: kuharji res kuhajo in gledalci res sodelujejo! Ko gledaš nadebudne chefe skozi popisano stekleno steno kuhinje, se ne čudiš, da ti že varnostnik na vratih prišepne: ”Danes pa plavajo …”, in ko opazuješ goste, kako z zanimanjem in užitkom sabljajo z vilicami in noži po Binetovem travniku, ti je jasno, zakaj je v srednjih gostinskih šolah kar naenkrat naval na kuharski poklic. Gostilna pri šefu je TV gledalce dvignila iz naslonjačev!


Lokacija je enaka, le parkirišč je še nekaj več. Na vratih je isti varnostnik, le v notranjosti je še več kamer. Po stenah so isti napisi in enaka zelišča, v natakarski ekipi pa je nekaj starih in nekaj novih obrazov. A glavni del Šefa z Verja je tako kuhinja, ki je za stekleno steno, na kateri so nova imena in pred njo novi navijači.

”Šejka še ni. Espuma ni bila dovolj dobra in je chef Bine zahteval, da jo naredijo ponovno,” je natakar med razlaganjem jedilnega lista, ki se bere spredaj in zadaj, priznal nezgodo tistega dne. A se potem vrnil še pred koncem aperitiva, ob katerem je bil le kruh, a ta prav nič sveže hrustljav in mamljiv: ”Zdaj pa je že!”

Piknik na travi

Strežni del, ki ne nastopa na televiziji, temveč le dela v gostilni, je vsekakor ena od odlik Šefove gostilne. ”Ste že bili pri nas?” je vsak gost deležen uvodnega spoznavanja, po katerem sledi natančen opis vsake posamezne jedi. Takšno strežno brigado bi si želel v vsaki gostilni, številčno, prijazno, veselo, iznajdljivo, informativno in mladostno (oblečeno). A kateri gostilničar, ki nima kamer v kuhinji in celo v kopalnici, si jo lahko privošči?

”Hočem narediti nekaj, kar še ne obstaja. Tako si predstavljam ustvarjalnost!” je moto Bineta Volčiča v drugi sezoni Pop šova z gostilno v Medvodah. V šefovem meniju so tako piknik na travi, šefov raviol, kmečka pojedina, slovenska mal’ca za dedce in dame ter čokoladni vrt. Pa se tudi tako je, kot se bere?

Travnik v deževni jeseni in ob pričakovanju zime je velik, miza pri šefu pa majhna. Na njej je poletno-zelena preproga, po kateri se na prtiček s pravim piknik-karo vzorcem razporedijo ”vrhunska” pašteta, ki je oblikovana v valj, atraktivno ovita v peteršiljev prah, v okusu resna, domača in jetrna, ”sveže spečeni kruhek”, ki je sicer le popečen, a dovolj tanko odrezan in dovolj po eni strani mehek, po drugi hrustljav, hrustljava vložena zelenjava, v rexu, tudi s šalotko, ki pa je za piknik brez resnega noža predebela, zato beži po mizi, in eksotični Šefov čatni, z Volčičevim podpisom, ki vsaki jedi dodaja nekaj daljnega, eksotičnega, avanturističnega. V tem primeru fige, slive, kapre in pravo nasprotje pašteti.

Ribji shake so dimljena postrv, krema iz kozjega sira, wasabi mousse, sladoled rdeče pese, črna redkev julienne, hrustek iz bučnih semen. Jezerska postrv je dimljena na žaru ”zelenega jajca”, na 60 stopinjah, 20 minut na oblancih belega oreha, zato se ji pozna, da je iz drugega ”oceana” kot preostanek slovenskih dimljenih postrvi. Točno tako nežna in mehka, dišeča in nedolžna mora biti dimljena postrv! Ne pa tisti podplati, polni kosti, ki jih delijo tam, kjer ni kamer … A kaj, ko je bila od kozje kreme le drobna pikčasta sled, ker je bila wasabi pena le medel zrak brez pikantnosti, ker so bili namesto julienna črne redkve le trije tanki kolobarji redkvice. In ko sva tako po krožniku iskala manjkajoče, se je sladoled stopil.

Za dame in dedce

Velik zeleni raviolov zaklad, iz katerega se sicer ne razlije rumeno zlato, a zato rumenjak, je nekaj najboljšega, kar se vam v tej sezoni Gostilne pri šefu lahko zgodi. Nadev iz jurčkov, špinače in pinjolov, z dovolj (!) pene iz karija in gorgonzole, je prava jed, sicer brez slovenskega pedigreja, a zato z vsem, kar je za zadovoljstvo dobrojedca potrebno: barve, oblike, okusi, kombinacije, teksture. Tudi umami! In, kar je za pop gostilno še posebej pomembno: ta jed z Volčičevim podpisom se da množiti in ponavljati.

S kmečko pojedino, katere provokativna odlika je, da je vegetarijanska, je drugače. Čeprav je ”zmagovalna kreacija črne skupine”, deluje ob drugih jedeh nebogljeno in nedovršeno. Pita kot klobasa s cvetačo in lešniki ni hrustljava, čeprav ji dimljeno olje dviguje ugled, pire je voden, a zato veganski, rdeče zelje, brstični ohrovt in repa so brez omak suhi in dolgočasni, od domačih ”ocvirkov” in praženega krompirja je le obljuba.

Podobno se jedcu godi ob krvavici, ki se jeseni zgleduje pri pomladnih azijskih zvitkih. Nadev je sicer iz kolin, a ”črevo” prav nič hrustljavo, nasprotno, razmočeno in žvečljivo, kar ne uspejo popraviti ne štirje tanki obročki ocvrte čebule, niti tri (ne štiri!) sicer okusno-domiselne omake, jabolčna z limonsko travo, rdeče zelje z ingverjem in liptaver z račjimi jetri.

Potrebušina za ”dece” je neprimerno bolj dodelana, čeprav je mastna, a še premalo slastna. Kot da se ji je mudilo in se ni imela časa dovolj spotiti. A zato ima vrhunsko omako, šitaki so ji kavalirska spremljava, kruhov narastek, zanj s slanino, zanjo z zelišči, pa je rahel in hrustljav. O viljamovki so že deljena mnenja, je atraktiven in zanimiv ”štamperle” dodatek, a domači brinjevec in manjše šilce bi bila še boljša. Za dame, ki imajo namesto potrebušine svinjski file, je grenčica.

Preden vas čakajoči ne ”preženejo” od mize, se boste šli pa še vrtnarje. V cvetličnem lončku raste v plasteh čokoladne zemlje dišeča meta, ki jo zalivate s sokom jurke. Na koncu ostaneta le gola veja in prijeten okus. Tudi crème bruleeji so na tem nivoju. Majhni, a zato pestri, s pasijonko, kavo in ajdo, s pravo strukturo, tanko sladkorno kapo in boljše kot drugod.

Zakaj obiskati?

Gostilna pri šefu ni le TV show, temveč vas obisk gostilne ne bo pustil ne lačnih ne žalostnih. Seveda, v vsaki jedi se najde dovolj pripomb, kar bi lahko ali moralo biti drugače, toda saj ne gre izpred televizorje nihče v Medvode iskati popolnosti, temveč so za mizami navijači rdečih ali črnih, navdušeni, ker lahko svoje junake gledajo in okušajo v živo. Da so še okusi in krožniki drugačni, pa poskrbi Bine.

VINSKA PONUDBA

Tudi v drugi sezoni je hišni vinar Pullus; na vinski karti je 40 buteljk; na kozarec je malo, a res je, da so družbe večje. Škoda, da k jedem (vsaj v meniju) ni predlagane vinske spremljave. Če so že mislili na vse, na dizajn, drugačnost, atraktivnost, je vinska ponudba zgolj pritiklina.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  iz Ljubljane takoj za mostom čez Soro desno, kažipot Verje

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
fusion

Naslov:  Verje 9, Medvode

Telefon:  01 362 1220

www:  www.gostilna.voyo.si

Zaprto:  ponedeljek in torek; odprto od srede do petka med 16. in 22. uro, v soboto in nedeljo med 13. in 20. uro

Lastnik:  POP TV

Kuhar:  Bine Volčič

Cene:  hladne predjedi 4 do 5, juha 5, tople predjedi 6, glavne jedi 12 do 14, sladice 4 do 5

Jedi:
slovenski pop fusion

Dodatno:
vsak večer na TV

Leto obiska:  november 2013   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND