Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (58 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 

Fuži z morskimi sadeži


Fuži s tartufi

 
Brič, Bivij, 3,5
Tartufi na kruhu v vinoteki

”Naš namaz” je ribji in na svežem kruhu, boljši od bakalarja iz trgovine, ki ga za svojega prodajajo drugi. To pojasni, zakaj so tudi jedilni listi bolj zlizani, parkirišče bolj polno in velika jedilnica, v kateri je le zelenja in rož več kot gostov, bolj glasna. Brič je očitno koprska gostilna, ki je ravno prav in blizu iz mesta, z ravno pravo vsebino in okusi ponudbe, in s pravim šefom (Branko Čendak), ki gre zjutraj najprej v gozd po tartufe, nato pa na trg po ribe.
Torej, ker zdaj je njihova sezona, smo jim dali, da so zadišali. Mala brusketa se je sicer izgubila v velikem globokem krožniku, toda tanko naoblani beli istrski tartufi so bili dovolj vidni, peti okus pa je uspešno pomagal spodbujati tudi zapečen parmezan, dobra stara(na) grana padano, ki se je ujel z deviškostjo olivnega olja. Pravzaprav je ta ”luksuzni toast” dal od sebe več gomoljikastega od najbolj znane jedi, ko gre za istrske tartufe. Vseeno pa so fuži lepo pili masleno omako z rumenjakom, a bi jo še z večjim veseljem, če bi tartufe nanjo nastrgali pri mizi in v vroč krožnik.
Da pa tudi tartufi niso vsega zmožni, je dokazala morska omaka čez fuže, s paradižnikom, bučkami in rukolo za barvo ter škampi, lignji, pedoči in majhnimi ladinkami za okus, ki jih je suvereno premagala. V Briču nimajo le velikih krožnikov, sveže rukole in sočnih limon.
Če temu dodamo še obetajoč začetek (granatno jabolko na brancinovem karpaču, rukola pod mariniranimi rezinami hobotnice in bučke s kozicami) in sladek zaključek (kakijeva rezina), ob Bričevih buteljkah po po enaki ceni v restavraciji in za domov, potem ni le hitra in jezična postrežba razlog, da boste v Briču jedli – če boste dobili prosto mizo – celo za tri in pol sončka.


Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  pri ankaranskem avtocestnem križišču, ob stari cesti

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
morsko

Naslov:  Dekani 3b, Bivij

Telefon:  +386 (0)5 658 0527

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 11. in 23. uro

Lastnik:  Branko Čendak

Cene:  morska predjed 8, brusketa s tartufi 8, fuži s tartufi 15 €

Leto obiska:  december 2011   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND