Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Gostilna ocenjena 3 krat

Hrana:
3 krat
Vina:
3 krat
Postrežba:
3 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
3 krat
Cena/kakovost:
3 krat

Ocenite gostilno
 
Narobe, Trzin
Domače nekoč in danes, tu in tam

Še vedno domača gostilna z 200-letno tradicijo blizu velikega mesta

Vedno sem mislil, če bom slučajno - upam, da ne - imel gostilno, potem bo majhna, družinska, podeželska, skratka - domača. Najbrž je tej želji po domači gostilni pripomogel tudi trzinski Narobe. Nekako je bil pač v tistih davnih letih zelo moderen. Posebej njegov konjski zrezek s kruhovim cmokom. Ker je bilo tedanje popotovanje čez Trojane prava dogodivščina, smo pač morali najti dobro okrepčilo; po opravljenem delu (ravno prav blizu Ljubljane), pred novim rajžanjem čez Trojane (ob cesti) in dovolj skrito (ostro levo na prostorno dvorišče za hišo).

Zadnjič sem bil ponovno tam. Po dolgem času. Še vedno je temačno pod oboki, še vedno gleda vrt v vece, še vedno ne veš kje je pravi vhod, toda še vedno je prijetno, domače in dobro. Kar se tega tiče se pri Narobetu v tridesetih letih, odkar sem se (tudi) pri njih začel učiti dobrojedstva, ni prav nič spremenilo!

Rižota s kostanji

Razen mojega naročila. Nekoč je bilo obilno in težko, da je bilo potrebno krepko poplakniti, tokrat pa: "Samo nekaj malega, prosim!" Prijazna natakarica, ki je bila sicer nova, a prav takšna kot nekoč, je hitro našla nasvet: "Rižoto s kostanji?!"

Morda riž ni bil najboljši arborio, morda so bili jurčki premehki, morda ni bilo malo - "Malo sem pustil," sem se opravičil, ona pa me je hitro potolažila: "Saj ste bili pridni!" - toda vseeno sem užival. S tekočino dovolj opiti riž, ki ni bil razkuhan, z veliko nalistanimi jurčki, ki so oznanjali, da je na Gorenjskem ravnokar dobra letina, s krhlji sočnih jabolk, ki so bila ravno dovolj kuhana, in s kostanji, ki jih sicer niso sami olupili, pač pa raje odprli konzervo, je bila to jed, ki je sporočala, da se časi sicer spreminjajo, a domačnost in tradicija ostajata. Kajti to ni bil babičin recept, pač pa Narobetov odgovor na sodobno ljubljansko kuhinjo, s katerim še vedno ostajajo domači, podeželski, slovenski, a tudi še vedno na robu velikega mesta, ki se trudi biti vedno bolj svetovljansko.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  Na semaforiziranem križišču v Trzinu iz ljubljanske smeri levo proti Mengešu; gostilna je čez 100 metrov na levi strani

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
slovensko

Naslov:  Mengeška 37, Trzin

Telefon:  01 564 20 90

Leto obiska:  2007   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND