Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (80 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Vina:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 
Tavernetta al Castello, Capriva (Koprivno)
Golfisti dobro jejo

Goriško igrišče za golf v Koprivnem vabi tudi s Tavernetto

Ura je bila deset do dveh. Cesta ravna, a nikjer zvonika. Ob njej gostilna, pred njo pa tabla. "Danes sveži lignji," je pisalo. Toda bila sva v Italiji. Kjer gostilne zapirajo ob pol treh in kjer lignji niso - kot pri nas - nacionalna jed. "Raje sva lačna," in sva zajahala dalje.

Zvonika še vedno ni bilo, toda pokazale so se luknje. Kar osemnajst! Ob klubski hiši pa majhen dvorec s prijetnimi stoli v senci. "Je odprto," sva se zadrla nekaj čez drugo v notranjost in odmev je rekel: "Je!" Sedla sva na vrt in čakala do deset do pol. Potem pa ni bilo več heca. Prepotena kolesarja sta šla v lov za hrano. In našla natakarja, ki je bil še bolj prepoten od njiju. "Kar noter sedita, takoj pridem," jo je ucvrl s polnim pladnjem nekam navzgor, kjer je bila očitno zelo velika družba. No, tudi v hlajeni spodnji jedilnici ni bila majhna. Le da so imeli spodnji še jedilne liste v rokah. "Bova pa na večerjo počakala," sva se tolažila.

Bil je le en natakar, gostov pa za dve veliki sobi. Toda spoznal se je na svoj posel. Prihitel je z rosno steklenico, naredil pok in raztočil mehurčke, da smo ohlajeni lažje izbrali. Za vsak slučaj nam je prinesel še košarice s kruhom, dvema vrstama domačega belega in domačimi grisiniji. Dan je bil, torej, rešen!

Ni bilo dolgo in nas je na krožniku pozdravil kuhar. Ni bil še polizan (krožnik), že je bil na njegovem pršut, na njenem pa pečena zelenjava, čebula in stročji fižol, zraven pa stolpič iz domačih krekerjev z zeliščno kremo.

Ko sva srkala tokaj, ki mu v  Furlaniji še nihče ne reče sauvignonasse, je natakar že prinesel testenine, lazanjete, doma narejene, v nežni piščančji omaki, ki je testenine naredila še bolj voljne, in z majhnimi cmočki. "Iz petelinjega mesa," je poudaril natakar.

Ravioli, zanjo, so bili polnjeni z melancani, na paradižnikovem pireju, potreseni z mocarelo bufalo, okrašeni z listi bazilike. Skoraj bi se skregala. Ona je trdila, da je boljše njeno, on, da njegovo.

Skratka, ne ustavite se kar tako. Poglejte naokrog, v Italiji se vedno najde kaj dobrega. Pa fotoaparata (kot jaz) nikar ne pozabite.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  Iz Koprivna se peljete najprej mimo Jermannove enoteke, potem pa že vidite igrišče za golf. Najprej pa, seveda, v Šempetru čez mejo proti Krminu.

Regija:  Italija

Značilnost:
italijansko

Naslov:  Via Spessa 7, Capriva del Friuli (Koprivno), Itali

Telefon:  +39 481 808228

Cene:  opisano je stalo 47 evrov, kar je prijetno presenetilo

Jedi:
regionalne in tudi nekoliko ustvarjalne

Plus:
V Italiji pač ne moreš zgrešiti, saj je povsod dobro. Tukaj še malo bolj od tega povprečja!

Minus:
Zmeda na začetku, ki pa so jo uspešno in profesionalno razrešili

Dodatno:
Goriško igrišče za golf, dvorec Castello di Spessa iz 13. Stoletja, sobe

Leto obiska:  2007

Ponoven obisk:  če se bom navdušil za golf   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND