Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (76 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Vina:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 

2006


2006


2006


2006


2006


2006


2006

 
San Pietro, Graz (Gradec)
Pri svetem Petru čez mejo

Trgovina, bistro, kavarna, restavracija, vinski bar, cigarni kot...

Slučaj, ki je našel do San Pietra, je bil presenečenje že ob vstopu. Trgovina, bistro, kavarna, restavracija, vinski bar, cigarni kot... Katera gostilna že ima prav tak koncept?!

A posedli so naju v izložbo. Za visoko mizo, pisano pogrnjeno, z rdečimi stoli, na katere je potrebno splezati. Kaj pa tiste nizke, belo pogrnjene mize? "Žal, vse je rezervirano! Vsaj teden dni vnaprej je potrebno poklicati."

Trinadstropna hiša z veliko stekla, ki močno izstopa med pritličnimi sosedi graškega predmestja, je namenila največji prostor trgovini, v kateri pa so le kavni avtomati. Restavraciji tako ni ostalo dosti prostora, a najbrž jo ravno to dela zanimivo. Gostje se radi drenjajo na visokih stolih okrog šanka, kjer dopoldan srkajo kavo, popoldan aperitive, zvečer pa skozi stekleno kuhinjsko steno opazujejo Hansa Windischa, kaj jim pripravlja za večerjo. Še bližje temu pogledu je kakšnih šest miz restavracijskega dela, ki je pravzaprav kuharska učilnica, saj jim je pet Pietrovih kuharjev bliže kot Jamie popoldan pred domačim naslanjačem.

Ob aperitivu so nama prinesli desko za kruh z dolgim nožem. Majhna štručka je mikavno hrustljala, midva pa mlaskala, ko sva nanjo mazala olivni tapenade in škampovo kremo. Kuharjev pozdrav je bil majhen, a okusen; ocvrta kroglica polnjene olive, z žličko gobjega raguja. Obojega toliko, da ju je list peteršilja brez težav prekril. "Menu s petimi hodi," sva zato naročila, a se je nato izkazalo, da je sveti Peter pri porcijah še preveč radodaren.

Krožnik antipastijev je imel vse, kar ima tudi v Italiji. Vključno s pršutom, zrezanim na tisti veliki rdeči rezalni stroj. Ribja juha je bila pravi toskanski cacciucco in kar stavil bi, da bo postala zaščitni znak San Pietra. Tris testenin se je sprehodil kar skozi celo Italijo, da je nabral okuse, ki so obogatili doma pripravljene njoke in raviole. Pečeni parmezan in sušena slanina nista bila italijanska, temveč trendovska.
"Presekali" smo s sorbetom, ki sta mu okus dala limeta in melisa, tekočino pa prosecco. Glavna jed je bila "tagliatta" v kosu spečen goveji file, prerezan le na pol, ki se je topil v ustih, položen na rukolo, ki je pod seboj na pireju, popravljenim z modnim tartufovim oljem, skrivala pražene artičoke in jurčke. A potem so bile še tri sladice, oranžna krema, marinirane fige in kavni creme brulee...Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  Po avtocesti mimo Gradca proti Dunaju, izvoz Gradec vzhod, nato v predmestje St. Peter.

Regija:  Avstrija

Značilnost:
italijansko

Naslov:  St. Peter Hauptstrasse 141, Graz (Gradec), Avstrij

Telefon:  +43 316 481581

www:  www.sanpietro.at

E-pošta:  info@sanpietro.at

Zaprto:  Nedelja

Lastnik:  Angelo Urban

Kuhar:  Hans Windisch

Cene:  za Avstrijo zmerne; posebej vina, tudi za domov

Jedi:
italijanske in modne

Plus:
Pet ferrarijev - če ni medtem že kak novi - v Urbanovi garaži ne priča le o priljubljenosti Lavazza kave v ASvstriji, temveč o dobrem gostinskem nosu lastnika. Angelo vedno ve, kaj je trend in kaj prinaša dobiček. To mu je uspelo tudi s svetim Petrom!

Minus:
Tak nos pa, seveda, zahteva veliko bližnjic... Predvsem kakovostna razlika med kosili in večerjami je prevelika. In prevečkrat ni vse zlato, kar se sveti.

Dodatno:
vinoteka in kavni avtomati

Leto obiska:  2006

Ponoven obisk:  že zaradi ferrarijev...   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND