Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Ribja kantina Portorož
28.07.2009

Po celem Piranu smo opoldne iskali girice, dokler končno nismo vprašali. In so nas poslali v - Portorož.


Fritto misto s portoroške rive


Če je dobro (z malvazijo vred), je tudi veselo


Ribja kantina je skoraj na portoroški avtobusni postaji. Že to je dobro. Kjer se cvre, je potrebno veliko gostov. Zunaj, ob cesti, pod tendo, so preproste klopi, notranjost oponaša ribiško konobo, mize so tesno skupaj, tako da ne potrebuješ plastičnega jedilnega lista, saj lahko pokažeš kar na sosedov krožnik. Naši so bili očitno pravi poznavalci. Najprej so naročili jakobinke na žaru, potem dagnje v buzaru, na koncu pa so napadli mešano ribje cvrtje. Ponudba je, torej, celovita, kar pomeni, da je na spisku vse, kar razume preprosti gost(ilničar) pod pojmom morsko. Celo jastog je naslikan…

Kruh je bel, svež in debelo zrezan. Olje je oljčno, solata je nezačinjena, krožniki so ovalni, pladnji so kovinski. Skratka, vse kot mora biti. Ribji fast food z okusom!

Sicer pa je giric že zmanjkalo… Toda sardoni so jih uspešno nadomestili. Dišali so po sardonih, ne po olju! Jedli smo z rokami, a najprej z glavami. Potem smo pustili glave, na koncu tudi kosti. Skratka, porcije so obilne.

Fritto misto je takšno kot v najbolj preprosti, toda najbolj polni ligurski tratoriji. Priporočam eno porcijo za dva. List je bil sočen, nič zažgan ali izsušen. Oslič je hrustljal, garnele smo jedli kar z oklepi, saj so bile tako še bolj sladke. Lignji, zrezani na kolobarje, so bili tako hitro in na tako pravi temperaturi ocvrti, da so bili znotraj čisto zares še mehki. Mečarica je bila boljša kot tam, kjer govorijo: "Ravnokar smo jo ulovili!", potem pa jo izsušijo na žaru.

Zakaj obiskati?

Zato, ker najbolj fine kontinentalne gostilne zaman skušajo oponašati takšno morsko ocvrto klasiko. Zato, ker nihče ne govori, da so ribe divjaki. Zato, ker po olju diši, ne pa smrdi. Zato, ker je včasih čudovito jesti z rokami. Zato, ker ne boste nikjer tako poceni tako morsko jedli.

Ribja kantina Portorož, Obala 53. Cene: sardoni 5,50, mečarica 8,50, malvazija 8, solata 2,50. Petim ni uspelo vsega pojesti za 77,60 eur.   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND