Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Enosladno v Takosu
14.06.2009

Kdo pravi, da se v Mariboru nič (kulinarično zanimivega) ne dogaja? Tisti, ki misli, da je mehiška hrana lahko le fast food...


škamp, limona in čebula


dimljeni pujs z lovkami


argentinski stejk v mehiški restavraciji


zložena kava, tradicionalni keks in legendarni viski


Prvi kulinarični večer z novimi lastniki je v Takos na mariborskem Lentu povabil legendarni škotski whiskey Glenmorangie. Viski guru Jim Murray o njem meni: "Glenmorangie ostaja eden od najboljših enosladnih viskijev; viski z brezkompromisno estetsko lepoto, od prvega skrivnostnega vonja do zadnjega mikavnega in izzivalnega požirka, večplastnost v vseh mogočih plasteh."

Zadosten razlog, da je kuharsko ekipo za ta "single malt" večer okrepil Gregor Vračko iz gostilne Denk (Delov kuhar leta 2005).

Glenmorangie original je imel za spremljavo poeliran škamp s konfirano limono in čebulo. Prevod: počasi pokrit pečen na maslu, na koncu porjaven.

Zvezda večera je bil dimljeni Ardbeg ten, samo za najbolj hrabre, ki ga je odlično podpiral hrustljavi pujsek, v družbi lignjevih lovk in kremaste zelene. Baje bo v Takosu ostal.

Glavna jed večera je bil Glenmorangie Madeira finish, zaradi argentinskega fileja, ki ga je Grega skupaj z blitvo ovil v svinjsko mrežico. Francosko, ne mehiško. Na srečo.

Zložena kava, s tradicionalnim Takosovim keksom in karameliziranim viskijem iz pipalke, je posladkala Glenmorangie Porto finish.

Pridemo spet! Čez dva meseca.   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND