Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Gostilna Pri Danilu v Rožmarinu
28.04.2009

Loške posebnosti v družbi svetovnih vin


jajčna krema in buče


šparglji s postrvjo


loška mešta


goveji file z ješprenjčkom


loški svaščki





Danilove majhne žemljice z rukolo in drobnjakom in in oljčno olje Chiavalon mladega hrvaškega oljkarja iz Istre. Gašper Čarman: "Med 15 najboljšimi oljčnimi olji na svetu!"
Dellamote brut, Šampanja

Jajček z bučnimi semeni in bučnim oljem. Povelikonočni pozdrav Gorenjcev Štajerski z jajčno kremo.

Postrv je del babičine tradicije, ki je začela Danilovo gostinsko tradicijo: hladni šparglji s postrvjo kremo in gorčično omako.
Primosic, sauvignon Gmajne, 2007, Collio. Izbrane lege, stari in veliki sodi.

Čemaževa juha z majhnim krompirjevim cmokom.

Loška mešta, kar so Ločani včasih jedli, tokrat pa loški žganci iz koruzne moke in krompirja drugače, s črnimi istrskimi tartufi v omaki.
La chablisienne, Chablis Vielle vigne, 2006, Burgundija. Tartufi so ga namučili.

Danilova ideja o sorbetu: ananasov sorbet z zelenim čajem in vaniljo

Goveji file tri tedne zorjenega loškega mladega goveda na ješprenjčku s travniškimi zelišči rmana in kislice
Ornellaia, Le serre nuove, 2006, Toskana. Še dolgo v ustih.

Loški svaščki, nadevano pečeno jabolko, z medom, orehi, skuto, na vaniljevi kremi in karamelnih laseh. Mmmm.
Chateau Piada 2005, Sauternes, Francija. Mmmm

Praline in portovec v R klubu

Boris Bergant in Gašper Čarman



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND