Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Firmenich drugače
07.12.2008

Na avstrijski južni štajerski vinski cesti ne manjka vinotočev, toda kaj več kot dober narezek ponujajo le redki - Firmenich je med njimi
Je lahko vinotoč, na katerem je dovoljena le domača hrana, kreativen? Firmenich na južni štajerski vinski cesti, nedaleč od najbolj znanega avstrijsko-štajerskega vinogradnika Manfreda Tementa, odgovarja pritrdilno. In pri tem ponudi pravi "slow food" namesto klasičnega "bretljauza".

Začne se s češpljami, ovitimi v slanino in popečenimi, da se iz ust pocedi in je potrebno popivnati z majhnimi domačimi slaninimi buhtlji.

Potem prinesejo pečene čebulne žepke, h katerim kar prehitro zmanjka zeljne solato, zabeljene z drobno zrezano slanino. Zato je na mizi tudi debeli štajerski fižol v bučnem olju z veliko tanko zrezane bele čebule.

Firmenichov jetrni parfait je že stalnica, tudi zaradi traminčevega želeja, ki je odlična spremljava.

In ker ni vinotoča brez mesne ponudbe, se Firmenich klasiki izogne z volovsko šunko na način bunke z naše strani ter divjačinsko salamo na italijanski način. Da se vse lahko dobro zaliva in da posledice niso prehude, je zraven še domača žolca, ki je spet zelo tanko zrezana, plava pa s čebulo v Zweigeltovem kisu in, seveda, bučnem olju. Če komu še ni dovolj, si lahko iz posebne ponudbe naroči odojkovo terino v kruhovem testu, z veliko zelene solate.

Posladkati se je najboljše s flancati, ki so tudi miške.

Med Firmenichovimi vini (Steinberger) velja omeniti klasični sauvignon in neklasični rdeči cuvee z izrazitim, toda nemotečim vplivom barika.

Na kaj podobnega na naši strani vinske ceste še čakamo (že dolgo).

Firmenich, Berghausen 62, telefon  +43 34532435 .   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND