Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Bio vina na Ljubljanskem gradu
26.11.2013

30. novembra v Ljubljani, 1. decembra pa še v Zagrebu, največji zbor vodilnih svetovnih bio vinarjev v srednji in vzhodni Evropi


Label Grand Karakterre vinski festival je lani v Zagrebu prvič zbral vodilne vinarje, ki svoja vina pridelujejo v skladu s pravili organskega (biološkega) ali biodinamičnega kmetovanja, v Zagrebu, letos pa se je festival razširil še v Ljubljano. Na Ljubljanskem gradu se bo tako 30. novembra predstavilo več kot 70 vinarjev iz Avstrije, Francije, Italije, Madžarske, Portugalske, Hrvaške in Slovenije. Gre za največji regionalni zbor nekaterih vodilnih svetovnih pridelovalcev bioloških, biodinamičnih in naravnih vin, med katerimi so tudi številni Slovenci, s te in one strani meje. Dan pozneje, 1. decembra, bo festival Label Grand Karakterre 2, ki edini med vinskimi festivali združuje vina iz cotnega spektra organskih vin, bela, bela macerirana (oranžna), rose, rdeča in peneča, še v Zagrebu, v hotelu Westin.

Pogoji za udeležbo na festivalu so: organska (biološka), biodinamična ali podobna pridelava, neuporaba kemikalij v vinogradu in kleti, spontana fermentacije (brez uporabe komercialnih, selekcioniranih kvasovk), tehnično korektna vina in lastni vinogradi ter klet.

V Ljubljani boste lahko vstopnice kupili pri vhodu v dvorano Palacij, kjer bo potekala prireditev, in pri spodnji postaji vzpenjače. Cena 16 € poleg degustacije, vključuje tudi povratno vozovnico za vzpenjačo.

Posebnost festivala bo tudi degustacija sakejev vodilnih japonskih družinskih pridelovalcev.
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND