Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Sosedoma Decanterjevi regijski trofeji
15.09.2013

Pavo Rdeče, 2009, Dušana Kristančiča in Leonardo, sladko, 2006, Marjana Simčiča regijska zmagovalca DWWA


Na svečani večerji v londonski Kraljevi operni hiši (Royal Opera House) sta dva slovenska vinarja za svoji vini prejela visoki nagradi najbolj prestižnega vinskega ocenjevanja na svetu britanske revije Decanter. DWWA, Decanter World Wine Awards, je bil v


Na svečani večerji v londonski Kraljevi operni hiši (Royal Opera House) sta dva slovenska vinarja za svoji vini prejela visoki nagradi najbolj prestižnega vinskega ocenjevanja na svetu britanske revije Decanter. DWWA, Decanter World Wine Awards, je bil v svoji deseti izdaji najbolj množičen doslej, kar 219 vinskih strokovnjakov iz 27 držav je ocenilo 14.362 vin, med katerimi so nagrade v obliki medalj (priporočilo, zlata, srebrna, bronasta, regijska trofeja) podelili 9.872 vinom. Najvišje priznanje, regijsko in mednarodno trofejo, je prejel le 1 odstotek nagrajenih vin.

Regijski trofeji sta osvojila medanska soseda, Dušan Kristančič za Pavo Rdeče, 2009, v kategoriji rdečih vin s ceno nad 15 evrov, in Marjan Simčič za Leonardo, 2006, v kategoriji sladkih vin. Na Decanterjevem ocenjevanju so vina razdeljena glede na državo, regijo, barvo, sorto, slog, letnik in ceno.

Sicer je bila letošnja slovenska bera na Decanterjevem ocenjevanju DWWA nasploh bogata – slovenska vina so dobila 27 priporočil, 30 bronastih, 15 srebrnih in tri zlate medalje (renski rizling, Prus, 2011, rumeni muškat, Pullus, 2011, sauvignon, Pullus, 2012).

Na svečanosti v Londonu so med regijskimi zmagovalci razglasili tudi 32 mednarodnih prvakov. Doslej je le eno slovensko vino prejelo to najvišje Decanterjevo priznanje, leta 2011 Šipon slamnato vino, Dveri Pax, 2009. Mednarodno trofejo 2013 je osvojilo šest vin iz Avstralije, po štiri iz Čila, Španije in Južne Afrike, po tri iz Francije in Nove Zelandije, dve iz Italije in po eno iz Argentine, Madžarske, Kanade, Portugalske in Hrvaške (Traminac ledeno, Kutjevo, 2011).   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND