Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Lolita
Če je Lolita, erotična trgovina v ljubljanskem BTC Cityju, “za vsak okus”, potem Lolita, kavarna in slaščičarna na nabrežju Ljubljanice, to zagotovo ni. Stene so previsoke in torte so predobre, da bi to bilo za vsakogar.

Najboljši na svetu
Lestvica britanske kulinarične revije Restaurant S. Pellegrino 50 najboljših restavracij na svetu za leto 2011 je znova pokazala, da te naloge ni mogoče rešiti. Najboljših gostiln na svetu enostavno ni! Okusi so pač preveč različni, zato odloča tisti, ki te okuse zloži skupaj.

Štajerska vina
Dežja je bilo preveč, nagajale so tudi druge vremenske nevšečnosti, trgati je bilo potrebno hitro in pravi čas, tudi v kleti ni šlo gladko…, toda letnik je vseeno lep. Ne sicer z dolgimi nogami, toda telo ima dovolj oblin, da je iz sodov šlo v steklenice, večinoma z navojnimi zamaški, torej navdušuje s svežino.

Medana
Če bi bila Medana na levi strani, bi imela, najbrž, štiri sončke! Zaradi tortice iz kozjega sira na treviškem radiču in slanega piškota na njej. Ker ji še panakota zavida! Zaradi raviolov polnjenih z jagnjetino, na bučni omaki z bučnicami. Ker se tudi oranžna barva gre zraven. Zaradi velikih jadranskih lignjev na zelenjavni kremi. Ker so polnjeni s kozicami, da se tudi v tem razlikujejo od množice. Zaradi jabolčne pite in orehove torte. Ker se jima ne moreš upreti, pa čeprav je le odmor za kosilo.

Dolenjska in Bela krajina
Priznajmo, Okusiti Slovenijo je najslajši projekt Slovenske turistične organizacije, odkar STO obstaja! Sline kar tečejo, ko listaš 24 gastronomskih regij Slovenije in njihovih 176 jedi. Verjamem, da se tako godi tudi tujim turistom, ko dobijo v roke publikacijo z vsemi temi lepimi slikami slastnih slovenskih jedi. Logično, da kar poletijo v čudovito kulinarično deželo in že na Brnikih, ko začutijo I feel Slovenija, naročajo: “Polšjo obaro, prosim!”

Malvazija
Imamo najlepše morje, čeprav najmanjše. Imamo najlepše gore, najlepša jezera, najlepša zdravilišča, najlepše naravne bisere, lepote in krasote, čeprav tega turisti iz vsega sveta še ne vedo in ne priznajo.

Pri mlinu
Italijani so za to pravi mojstri, zato je potrebno iti le po njihovi sledi. Čim bolj za ovinkom so, tem bolj napolnijo njihova parkirišča. Nam pa, odkar ne znamo več zaviti z avtocest, tako hitro zbrzijo mimo, da se nam zdi, kot da jih več ni.

Zagreb
Karlova kuharja sta pridobivala znanje tudi pri Dinu Galvagni, ki mu bosta s svojo bistronomsko kuhinjo najbrž največja zagrebška konkurenca, če lahko vedno polnim 16 sedežem Prasca (Vranicanijeva 6) sploh tako grozimo.

Pri Liviju na Mokrinah
Mokrine so Ljubljani najbližje veliko (tuje) smučišče. Potemtakem tudi najbližja molekularna kuhinja za Michelinove zvezdice – Arnold Pucher v hotelu Wulfenia, ki se ponaša tudi z najboljšo vinoteka na Koroškem (z našo Gorenjsko vred).

Isabella
Ko vstopiš, se šele zaveš, da bo Maribor čisto zares in kmalu evropska prestolnica kulture. Do takrat mesto sicer potrebuje vsaj še dvajset vsaj takšnih lokalov, a vseeno niso le stalni gostje tisti, ki spominjajo na EPK. Kar bi naj Maribor (drugo leto…) šele postal, je tam že. Reanimacija, in to uspešna, namreč. Najprej v celotni Poštni ulici, ki je vedno bolj to, kar so drugje celotna stara mestna središča, zdaj še v Isabelli, ki je le zadnja od teh, ki so peš ulici vrnile življenje, mestu pa urbanost.

Golobček
Golobček na Vranskem priznava, da ni čisto nič drugačen. Je le malo starejši (1989) … Seveda, saj smo se pri njem ustavljali že, ko je bila pot od Maribora do Ljubljane dolga skoraj tri uri, kolona čez Trojane pa od Štormana do Benkoviča. Slednjega z najboljšo telečjo obaro vred je medtem zaprla avtocesta, Golobček pa je še vedno v formi. Odkar ima za soseda muzej motociklov, še bolj.

Eats
Imate svojo branjevko, ki jo poznate po imenu in veste, kje ima njivo? Na srečo pri nas takšne še niso povsem izumrle, zato je nekaj možnosti, da ste odgovorili z da. Na žalost pa je veliko več možnosti, da ste odgovorili z ne… Kupujete torej na trgu in v dobri veri, da je vse res domače. Saj drugače ne bi bili pripravljeni kupovati tako drage zelenjave.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   
 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Caprese drugače
Mocarela in jagode

Zakaj on zanjo            
 
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND