Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Danska
Najdražje vino, svetovni kuharski prvak, najboljša gostilna na svetu ... Kaj se dogaja na Danskem?

Buščina
Če ne boste rezervirali, potem ne hodite tja lačni. Konoba bo na vrtu in v dveh velikih jedilnicah nabito polna, vi pa prazni. Ni lepo gledati vesele in site ter poslušati: “Žal, vse je polno!” Buščina je hit, kolesarji, pohodniki, dopustniki, izletniki, ne le iz Umaga, temveč iz vse Istre, romajo v bližino slovenske meje k “pravim čarom istrske kuhinje v domačem vzdušju”.

Pod trto
gostilna na odlični lokaciji, ki se vidi s ceste, tam na koncu drevoreda, kjer se srečata polna portoroška cesta in najlepša slovenska kolesarska pot (Parenzana), kjer se jezimo nad kolonami in rdečo lučjo, zato raje potopimo pot v Strunjanski zaliv, lakoto pa Pod trto s svežim primorskim kruhom v ekstra deviško oljčno olje družine Škof.

SladoLent
Katera od štirinajstih jedi, ki jih je posebej za letošnji Festival Lent in njegovo novo prizorišče SladoLent, ustvarilo šest vrhunskih slovenskih chefov, bo novi ulični in mimojede hit, bo pokazalo prihodnje leto, ko bo Maribor s partnerskimi mesti evropska prestolnica kulture. A trije dnevi in devet razprodanih kulinaričnih predstav novega festivala ulične prehrane pod šotorsko kupolo na mariborskih Benetkah so jasen dokaz, da klasični čevapčiči, pice, hot dogi, sendviči in tudi sladoledi potrebujejo ustvarjalno nadgradnjo.

Postrvji sašimi
Za sončke Japonci, za mimojede Avstrijci. Ne bi, če ne bi poskrbeli za domiselni in okusni sašimi iz lososove postrvi sredi hribovite avstrijske vzhodne Štajerske.

Rose srebrna
Vsi, ki karkoli vedo o vretju v steklenici, se bodo zmrdovali. Toda teh je malo, četudi je res, da jih je vedno več. Tistih, ki jim je vseeno, samo da se peni, pa je zanje že “šampanjec”, četudi je nastal v treh, štirih mesecih, v cisterni, brez vonja po svežem kruhu (kvasovkah), a z veliko ostanka in dodanega sladkorja, pa je dosti, dosti več. Četudi je res, da jih je posledično vedno manj.

Pri Tonetu
Za tiste na konju ali s kočijo, je (bilo) okrepčilo obvezno. Pa čeprav je na jedilnem listu tudi zrezek “ihaha”. Zdaj je v tej stari ptujski furmanski gostilni, ki se ji je dolga leta reklo Breg, saj je na desni dravski strani, “privezanih” sicer več kilovatov, med tednom predvsem za malice, za vikend pa za praznovanja in nedeljska kosila.

Sv Nikola
Čeprav je blizu čas, ko se bo spet začela pločevina valiti proti morju, čeprav je Poreč največji turistični kraj hrvaške Istre in čeprav je Sv. Nikola najbolj prestižna poreška restavracija, čisto na rivi, nasproti svojega soimenjaka, pa je tukaj ne bi bilo, če bi šlo le za hrano. Obstaja, namreč, še en Nikola.

Stara trta
Čeprav so v isti knjigi rekordov tudi takšni, ki pljunejo najdlje (30 m), so se največkrat zabodli v telo (1.015-krat) ali si nase naenkrat navlekli največ majic (121), je mariborska Stara trta vseeno najstarejša na svetu. In ni stara le več kot 400, temveč že več kot 450 let!

Štirna
Včasih se posreči, da je točno tam, kjer si lačen, točno takšna gostilna kot si jo želiš. Na vrtu je senca, v jedilnici pa hlad, gostje se pogovarjajo med mizami, oštir veselo pozdravi, pri vhodu pa je velika lesena tabla, na kateri so juhica, pečenka, pražen krompir

Moysushi
Hrana za tekočim trakom se sliši slabše kot pa je v resnici. Ljubljanski Moysushi je prav spodobna japonska inačica hitre prehrane, ki ni tako daleč od svojega slogana. Če ni prepogosto, je dovolj okusno za hiter prigrizek; četudi na running način, so ribe, riž, kis, nori, soja, wasabi in ingver manj nezdravi od burgerjev, kebabov in druge mesne konkurence; in če je tekoči trak prepočasen, je še škatla za domov.

Grahor
Tudi z avtoceste se lepo vidi velik napis in z nje je le nekaj sto metrov. Pa vseeno Grahor ni za mimojede. Za to je več razlogov. Razen tega, da je tudi hotel.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   
 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Caprese drugače
Mocarela in jagode

Zakaj on zanjo            
 
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND