Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Nismo (vinsko) majhni!
Steyerjevi botri, Kupljenova vinska banka in mariborski vinsko-kulinarični VinDel 2011

Parma
Prve ne pozabiš nikoli … Čeprav si presenečen; da je krožnik tako majhen, pizza pa vseeno ne gleda čez rob, da so hrenovke tako zapečene, pizza pa se vseeno enako hitro vozi skozi peč, da je testo na robovih tako debelo, borovničev sok tako sladek, cigaretni dim v pasaži tako gost, Parma pa je še vedno tako polna.

Pri kapelici
”Dobimo se pri kapelici!” Že sliši se dobro takšno povabilo. Potem pa je oster ovinek in res kapelica, saj je za njo še pokopališče. Kje pa so? Svet se odpre šele na drugi strani, mimo polnega šanka pokalov, velikih pic in glasnih moških pogovorov. Ste že plavali po goričkih gričih?

Anine 4 ure v NY
Ko so opisovali ”najboljše jedi New Yorka, ki so jih skuhali nekateri izmed najboljših chefov na svetu”, so kulinarični kritiki o 52-urni non-stop kulinarični prireditvi Le Grande Fooding v umetnostni galeriji v Chelsea tudi zapisali: ”Ana Roš je skuhala enega najbolj presenetljivih obedov tega vikenda, s čimer je svojo majhno državo postavila v sij žarometov New Yorka.” In to trditev še potrdili: ”V štirih hodih je predstavila lokalne sestavine kot so fige, kozje mleko, postrv in jelen, njena jed iz polenovke v penici tartufov pa je bila ena od najboljših v celotnem vikendu.”

Ljubljanski dvor
Nobenemu turistu ne uspe, da se ne bi zaletel vanj. Pa čeprav tisti z ladjic po Ljubljanici vidijo le omet, ki odpada.

Caramella
Čeprav je blizu Al Giardinetto, ki je konkurenca Subidi, je polno v Caramelli. Pa čeprav ni nič posebnega …

Ajda, Cankova
Ivanka Bagola je s svojo ajdovo pico tekmovala celo v Italiji, na svetovnem prvenstvu picopekov s panonio (prekmurska šunka, bučna semena, regrat), na pico-olimpiadi pa z olimpico, ki je hišna klasika (pršut, jurčki, sveži paradižnik)! Toda to ni več vest, tako kot tudi Ajda ni več v mladih letih.

Pražen krompir
V Bilčovsu, slovenski vasi na avstrijskem Koroškem, se je včeraj zgodil svetovni festival praženega krompirja. Prihodnji festival, že dvanajsti, bo v letu 2012 spet v Sloveniji, a kar v evropski prestolnici kulture! Ne le, torej, da je Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi (DPK) zelo dejavno, temveč je pražen krompir resnično na poti do mednarodne prepoznavnosti.

Kultur(n)a vina
Ste vedeli, da so vinske steklenice lahko tudi cestne svetilke? In da znajo ponuditi prav znosno podlago sedečim in ploskajočim?

Kranjska klobasa
Pred osmimi leti so morali Jezerški po Sori loviti sovaščane, da niso sami praznovali ob kranjski klobasi. Zadnja tri leta pa ni le nastal prijeten večdnevni festival, temveč tudi resno tekmovanje (eno klobaso je strokovna komisija izločila, za večjo objektivnost pa so poskrbeli tudi z nakupom klobas v maloprodaji).

2:2 v Hangarju 7
V osmih letih se je v restavraciji Ikarus v Hangarju 7 na salzburškem letališču zvrstilo v vlogi gostujočih kuharjev že 90 znanih vrhunskih chefov iz vsega sveta. Zaradi tega je Ikarus ena najbolj znanih restavracij na svetu, njen vodja kuhinje Roland Trettl pa chef z najbolj pestrimi kuharskimi izkušnjami na svetu.

Čezmejno vino
Politika v kulinariki nima kaj iskati. Pa vseeno bomo tokrat (tudi) o njej. Ker zdaj so na vrsti politiki. V Ljubljani, Zagrebu in Bruslju. Vinarji, iz Istre, hrvaške in slovenske, so jih izzvali!

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   
 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Caprese drugače
Mocarela in jagode

Zakaj on zanjo            
 
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND