Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Kruharna
Če pohvalimo, ko v gostilni kruh domače hrusta, je potrebno pohvaliti tudi Žitov projekt butičnih Kruharn. Ne pravijo mu zaman Kruh; z veliko začetnico, torej.

Pri Juretu na Višarjah
Ena najlepših alpskih vasic nasploh je romarski kraj Slovanov, Germanov in Romanov, torej kar štirih narodov, Slovencev, Italijanov, Furlanov in Avstrijcev, h katerim pa bi lahko prišteli še – dobrojedce!

Sladka Radolca
Linhartov trg - srčika stare Radovljice

Kje rad in dobro jem v EPK
Hitri vodič po mariborskih gostilnah

Vanja Dujc: ”Odličen letnik!”
Pokušina letnika 2011 najboljšega slovenskega oljkarja

Prenovljena spletna vinoteka
V novo obliko, barve in večjo preglednost se je odela slovenska spletna vinoteka eVino.si

Slaščice Mihalek
Jej zmerno, zdravo in dobro! Slaščice Mihalek za sladokusce med sladkosnedi

Šekoranja
Že veliko let je tega, ko smo v bližini okušali hod za hodom, dokler ni eden obupal: ”Dosti imam! Gremo nekaj pojest!” In smo šli, seveda, k Šekoranji na Bizeljsko.

Vino in kulinarika
Če so še na lanskem ljubljanskem vinsko-kulinaričnem novembrskem druženju vina prepričljivo premagala jedi, je bilo že letos vsaj izenačeno. Saj je bila tam, kjer je sedem chefov v novem gledališču okusov predstavljalo svojo kuharsko ustvarjalnost (skoraj) večja gneča ”lačnih”, kot v veliki dvorani Grand hotela Union, kjer je 120 vinarjev ponujalo v pokušino svoj terroir, ”žejnih”.

Doppler vina
Ker je čas Martina, se spodobi, da nismo le pri hrani, temveč tudi pri vinu. Vinska klet Doppler, med šentiljskimi griči in pesniško dolino, 380 metrov visoko, s pogledom tako proti Mariboru kot Avstriji, ni le ena najbolj modernih pri nas, temveč tudi v Evropi!

Gault Millau Slovenija
Spisek slovenskih gostiln v vodiču avstrijskega Gault Millaua za leto 2012

Kulinarični vodiči
Ni izšel le slovenski kulinarični vodič, temveč tudi avstrijski. Seveda, jesen ni čas le za prihod v knjigarne najbolj znanega kulinaričnega vodiča na svetu Michelina, temveč tudi številnih drugih. Med njimi pa je avstrijska izdaja francoskega Gault Millaua, ki bi naj bil drugi najvplivnejši, za nas pomembna zato, ker se je doslej najbolj celovito lotila tudi Slovenije. Italijanski l'Espresso sicer že nekaj let omenja tudi naše gostilne, a še ni šel dlje od Primorske, Avstrijci pa se tokrat niso čez Slovenijo odpravili le na hrvaško morje, temveč so se ustavili kar na 25 kosilih.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   
 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Caprese drugače
Mocarela in jagode

Zakaj on zanjo            
 
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND