Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Kamp Lazar, Kobarid
Od črne ponve, ki je spoznala že veliko gostov, se na krožniku poznajo maslene srage, na robovih je testo, ki ga je za ves in velik krožnik, sicer hrustljavo, toda že malo zažgano, in po vrhu se jim nabira maščoba … Toda Edijeve palačinke so v Kobaridu in na Soči pojem! Pri slanih se sirov nadev prijetno vleče od vilic do ust, pri sladkih gre kot doma, iz ponve direktno in takoj na mizo. V kampu Lazar se dan začne in konča s palačinkami.

Turistična kmetija Šeruga, Sela pri Ratežu
Prišli smo na večerjo, ostali pa na zajtrku. Želeli smo si mir, spočili pa smo se ob žuborenju potoka. Jedli smo postrv, opazovali pa so nas damjaki, telički in kokoši. Pili smo modro frankinjo, napili pa smo se zelenja. Prišli smo na turistično kmetijo Šeruga, spoznali pa smo celo dolino Šerugovih.

SLO street food, kaj je to?
Andrej Kuhar (Maxim, Ljubljana) je že prvi večer prodal 208 porcij barberie račjih prsi, zato je za drugi večer moral v nabavo. A ponudili so mu madžarske race … ”Niti slučajno!” je bil odločen najstarejši chef SladoLenta in edini slovenski ”michelinski” kuhar. Tudi za ulično prehrano samo najboljše! Do večera je Romika preko francoskega Rungis expressa dobavila novo pošiljko barberie rac. Porcija na obdravski promenadi, ki jo je SladoLent spremenil v največji šov vrhunskih slovenskih kuharjev, je bila po 3,50 evra.

Izletniška kmetija Puhan, Bogojina
Od vseh slovenskih pokrajin je Prekmurje najbolj kuharsko-regionalno zavedno! Seveda, tudi Prekmurci se ne morejo upreti picam, čevapčičem, biftekom in hitri hrani, toda prav tako si nobena gostilna čez Muro ne more privoščiti, da ne bi v svoji ponudbi imela prekmurskih specialitet.

Ulično okušanje Maribora
”Obudimo naše mesto skupaj, tako da ga okusimo,” so pozvali študenti mariborske VSGT in popeljali 130 lačnih na kulinarično popotovanje po evropski prestolnici kulture. Pogled v preteklost ni bil spodbuden, v prihodnost pač!

SladoLent: promenada avtorske kuhinje
SladoLent 2012, street food festival, od 22. junija do 7. julija, na festivalu Lent v Mariboru, v okviru EPK Maribor 2012

Divje na gradu in krožniku
Vedno krajša je pot narave do kuhinj kreativnih kuharjev. In vedno hitreje svetovni kulinarični trendi pridejo tudi k nam! Eden najboljših slovenskih kuharjev, Marko Pavčnik, chef restavracije Pavus na gradu Tabor v Laškem (5 Nedelovih sončkov) je dva tedna pridno nabiral v gozdu in na domačem travniku, potem pa presenetil z – divjo hrano na gradu.

Tepke! Radi bi jih ohranili!
Zanimiva pobuda iz hotela Triglav na Bledu, kjer se trudijo ohraniti slovenske tepke, na drevesih in v kulinarični ponudbi.

Vinarska legenda iz Slavonije - Ivan Enjingi
Ko drugih še ni bilo … ”Bila sva le Stanko Čurin pri vas in jaz,” se spominja starih časov, ko je v Jugoslaviji začel s prepovedanim – stekleničenjem svojih vin. ”Celo CK je razpravljal o tem …” Danes je vse drugače. Danes je velika konkurenca. Kje je danes Enjingi? ”Odlična vina,” se ga spominja Tomaž Kavčič z Zemona. ”A zadnja leta o njih ni več slišati.

Monografija o Vipavski dolini Barve, vonji, okusi
Monografijo Vipavska odprite preden bi radi odpotovali v francosko Provanso, italijanski Piemont ali avstrijski Wachau. Kajti zaprli jo boste šele, ko boste obiskali vseh njenih 47 vinarjev, 18 gostiln, 8 prenočišč, 2 sirarja, 1 vinoteko in skuhali vseh 16 kuharskih receptov.

Istarska konoba Buići
Nekaj je potrebno hrvaški Istri priznati. Njihove konobe so boljše od naših. A nekaj je tudi potrebno vedeti o hrvaških istrskih konobah: nekaj je res dobrih, veliko pa tudi ne. Ne zavijte, torej, na slepo.

Gostilna Repolusk, Špičnik
Sprehajalne palice pustite, prosimo, pred vrati. Če se pa pripeljete, gre najhitreje čez Avstrijo … To dvoje pravzaprav o Repolusku v bivši karavli na Špičniku nad Zgornjo Kungoto pove največ. Ker potem je le še potrebno prebrati, katere jedi so na tabli pred vrati.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   
 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Caprese drugače
Mocarela in jagode

Zakaj on zanjo            
 
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND