Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Zeliščno-zelenjavna Majerija
Poznam zelenjavojedce, ki se pregrešijo le pri pršutu … A poznam še veliko več mesojedcev, ki je jejo meso zgolj zato, ker jim zelenjava še ni ponudila prave alternative. Oboji morajo v Majerijo v Vipavski dolini!

Kamene priče, Bale
Kamnite zgodbe starega istrskega mesta med morjem in ipsilonom, med kaštelom in jam sessionom

Istra
Zadnji čas je, da gre Hrvaška v Evropo. Ker sicer nas bodo hrvaški Istrani preveč prehiteli. Istra na oni strani Piranskega zaliva načrtno, pospešeno in uspešno gradi svojo prepoznavnost in imidž vrhunske kulinarično-turistične destinacije.

Oranžna Izola
Drugi festival oranžnih vin bo 26. aprila v Izoli zbral kar 55 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije

Šparglji
Ne, sezona se še ni začela! Kajti sezona špargljev se ne začne takrat, ko vam šparglje začnejo ponujati v blagovnih centrih, temveč takrat, ko se začnejo sprehajalci pasti po kraškem trnju, iz prekmurskih špargljevih gomil pa pogledajo prve vijolične glavice.

Oljke
Če pa zavonjate sadno svežino, zeleno jabolko, sveže pokošeno travo, artičoke, paradižnike, mandlje …, potem si nalijte, da pomočite kruh. ”Natakar, zakaj pa ni nalepke? Pohvalite se, vendar, z njim! Saj tako lepo diši, tako prijetno greni in tako nežno peče. Pravo slovensko oljčno olje!”

Konji
Tudi konje jejo, kajne … Jemo, pravzaprav! Ne vem za vas, a osebno priznam, da se včasih iz Ljubljane nismo ustavljali na Trojanah na krofih, temveč že v Trzinu na Narobetovih žrebičkovih zrezkih. Bili so tako tanki in tako veliki, tako sočni in mehki, s takšno omako in takšnimi cmoki … Čeprav zdaj – še eno priznanje – velja družinska prepoved. V oceno gredo konji lahko le tam, kjer res nimajo nič drugega.

Buteljke
”Ne, midva bi raje buteljko,” se nista pustila natakarju, ki jima je prehitro skušal prodati litrco. In mu nato postavila še pogoj: ”Toda zanjo nisva pripravljena plačati več kot 20 evrov!”

Avstrijske kape: Sodoma
Tri restavracije, tri različne ocene –Sodoma iz Tullna blizu Dunaja za stalne goste in dobro meščansko kuhinjo – Graška Aiola po mnenju GM vredna le 13 točk, s čimer jo je odnesla še slabše od najboljših Slovencev

Vina iz slaščičarne
Zakaj se slovenski vinski strokovnjaki požvižgajo na svojo sladkorno?

Oranžni festivali, Dunaj, Ljubljana, Zagreb
19. novembra na Dunaju predstavitev 40 pridelovalcev oranžnih vin iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije – Na Slovenskem festivalu vin v Ljubljani prvič ocenjevanje oranžnih vin – Naravna vina prvič tudi v Zagrebu

Pan e Wien
Sezonsko in sredozemsko v tretjem becirku

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   
 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Caprese drugače
Mocarela in jagode

Zakaj on zanjo            
 
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND