Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Sarajevo
Najbrž bi se le pri picah bolj skregali. Ko bi glasovali, kje v deželi tej pečejo najboljšo… Kje pa najboljši burek?

Firbas
Nedeljsko kosilo. Miza je preveč obložena, zunaj je premrzlo, pogovor je preglasen, toda družbi se nikamor ne mudi. Gospodar zamenja steklenice, gospodarica pa preloži krožnike.

Kronplatz
V prihodnjih dneh bodo Kronplatz na južnem Tirolskem napolnili slovenski počitniški smučarji; letno jih tam smuča kar trideset tisoč. Toda, koliko jih bo šele prihodnje leto?! Vse je odvisno od - Južne Afrike…

Razkošje preprostosti
Če je doslej bilo še nekaj dvomov, jih po 6. kongresu avtorske kuhinje Identita Golosa v Milanu ni več. Slovenska kulinarika je postala prepoznavna tudi mednarodno! Če je bil kuharski zvezdnik v Italiji že doslej Tomi Kavčič, te dni ne le italijanski temveč najbolj znani svetovni kulinarični novinarji načrtujejo svoja prihodnja potovanja do Ljubljane, Starega sela, Slapa, Brežic, Bakovcev, Reteč…

Štorman
Tukaj (v Šempetru) se je začela. Ena najbolj uspešnih slovenskih gostinskih zgodb. Najprej s tortami, se nadaljevala s ciganskim golažem in razširila na Vransko, Parižlje, Šmarje pri Jelšah, Žalec in Celje. Slaščičarna, restavracija, klub, catering, hotel. In kako je danes, po toliko letih?

Zlata lisica
Smučarke so, seveda, glavne in Tina je, tako v smučarskih čevljih kot s srebrnim nakitom zlatarne, najboljša. Toda na Zlati lisici se tudi (dobro) je in pije…

Hiša zajtrkov
Hrabro dejanje, ni kaj. V časih, ko izpuščamo kosila, so se posvetili zajtrkom. Mestu, ki mu je glavni obrok malica iz (enega) lonca, so ponudili mlečni riž in koruzne žgance. Besedam, ki so tote, so dodali novo - breakfast.

Irena Fonda
Kdaj je riba sveža? Slovenci, ki smo znani in veliki ljubitelji "svežih" rib v kontinentalnih gostilnah, odgovorimo kot iz topa: "Ko se ji svetijo oči!"

Trojane
Ura je bila pozna za malico in zgodnja za kosilo. V Ljubljani so sestanki še trajali. Upokojenski izleti bodo jutri. Šolarji so še čakali spričevala. Tovornjakarji so bežali pred vikendom. Skratka, obcestne gostilne so bile mrtve ali zaprte. Na Trojanah pa nismo našli parkirnega prostora!

Le petit cafe
Ni vam treba v Pariz! Pravzaprav, ni vam treba nikamor. Saj so povsod imitacije ljubljanske Majhne kavarnice na Trgu francoske revolucije…

Andrej Kuhar
Edini slovenski kuhar z mišelinko, pa brez gostilne… Čeprav, ima Verando in obljubo, da bo hotel Golf dobil - kmalu? - zimski vrt, on pa gourmet restavracijo. Bled jo potrebuje! Slovenska vrhunska kulinarika jo potrebuje! Andrej Kuhar jo potrebuje! Predolgo je v poslu, ki se začne zgodaj zjutraj in konča pozno ponoči, za štedilnikom, med gosti, v gastronomskih vodičih in gastro kritikah. V Nemčiji gostilne ni več, hotel čaka kupca, od mišelinke je minilo že predolgo, v Prekmurju raste nova domačija, toda Andrej Kuhar potrebuje - izziv.

Paninoteka
Paninoteka ima svoj čar. Če ni to že kar duša. V domači juhi, pravzaprav dnevni juhci, zagotovo!

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   
 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Caprese drugače
Mocarela in jagode

Zakaj on zanjo            
 
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND