
|
V restavraciji s chefovim podpisom tudi vino z vinarjevim. Avtorsko vino Marjana Simčiča, prvega Gredičevega soseda. Rebula z izrazitim terroirjem, vzgojena z naravnimi metodami, brez uporabe umetnih gnojil in insekticidov, z ohranjanjem naravnega ciklusa živih organizmov v vinogradu. Grozdje iz najboljših mikrolokacij, Jama (0,2 ha), Jordano (0,3 ha), Breg(0,1 ha), iz zelo starih trt (36–56 let), z globokimi koreninami v laporju (opoki). Trgatev tudi v različnih časovnih zamikih ob polni fenolni zrelosti grozdja (sredi oktobra). Specljano grozdje se je štiri dni maceriralo v lesenih konusnih posodah; alkoholno vrenje z naravnimi kvasovkami; 22 mesecev na kvasovkah v 500-litrskih sodih. Zorenje v steklenici še 12 mesecev. Barva starega zlata ima intenziven, poln, kompleksen vonj, tudi po mokri opoki. Poudarjena mineralnost. V okusu kremavost in eleganca dolgega pookusa, ki pa bo vsako leto še daljši. Vino, ki ga imajo rade vse resne jedi, od predjedi do sirov, od rib do mesa, od istrskih belih do francoskih črnih tartufov. Vino za posebne večere (novo leto). Cena pri vinarju: 36 evrov. INFO Vina Simčič, Marjan Simčič, Ceglo 3b, Dobrovo v Brdih, telefon 05 395 9200, www.simcic.si, info@simcic.si. |