Najboljša rebula v ”litrci” na svetu! Italijansko grozdje in slovenska duša. Dolga macerija v lesenih kadeh, brez kontrole temperature in dodanih kvasovk, s potapljanjem grozdja večkrat dnevno; dolgi stik s kožicami (od oktobra do decembra); dolgo zorenje v velikih hrastovih sodih (36 mesecev) in nato še dolgo ležanje (brez žvepla, filtracije in bistrenja) v steklenici (od 2008). Skratka, vino za posebne in dolge užitke. Rebula, ki ne izbira hrane, saj jo imajo vse jedi rade. Kompleksen vonj, tropsko sadje in začimbe, v ustih svežina, sadnost, a tudi slanost in mineralnost. Rahlo tanično in dolgo. Stanko Radikon iz Oslavja na italijanski strani Brd je začetnik poudarjene maceracije belih sort, ki jo danes poznamo pod imenom oranžna vina (ki jih njegov prvi sosed Joško Gravner imenuje jantarna). INFO Kmetija Radikon, Stanko Radikon, Localita' Tre buchi 4, Oslavje, Italija, +39 0481 32804, info@radikon.it, www.radikon.it |