Penina, ki povezuje, nemirno vino brez meja in ovir. Prijazni aperitivni pozdrav in spremljevalka morskih okusov. Matjaž Četrtič iz Kojskega v Sloveniji (vina Ferdinand) in Robert Prinčič iz Jazbin pri Števerjanu v Italiji (vina Gradis'ciutta), mlada vinarja slovenskih Brd in italijanskega Collia, sta združila znanje (MBA, master of wine business), izvirnost in trdo delo za skupni projekt klasične penine z dvema državljastvoma. Združeno grozdje rumene rebule je s klasično metodo vrenja v steklenici in 18-mesečnega zorenja na lastnih kvasovkah rodilo živahne, vztrajne in drobne mehurčke v vinu zrele rebule, s prijetnim pookusom kvasne šampanjske note. Kojsko v Sloveniji in Števerjan v Italiji že vinski zapisi iz 18. stoletja označujejo za najboljši področji za gojenje rebule v Brdih. Sinefinis, Kojsko 5 c, Kojsko, www.sinefinis.com +386 (0)5 304 3600 Penina Rebolium stane pri vinarju 15 EUR. |