Najboljše iz največje slovenske kleti. Merlot (70 %) in cabernet sauvignon ter franc. Vino, ki nastane le v najboljših letnikih. Vse grozdje (integrirane pridelave) je vinificirano ločeno, maceracija 13 do 18 dni, potem v francoske barrique. Dolgo zorenje v stiku z drožmi je dalo granatni rob temni rubinasti barvi vina. Vonj po kandiranih pomarančah, višnjevi in slivovi marmeladi, z zeliščnim značajem poprove mete, črnega popra ter mediteranskih začimb. Sodčki so dodali vanilijo, kakav, čokolado. Alkohol (14 %) ne zmoti, okus je topel in gladek, toda poln in krepak. Pri jedi v finalu k rdečemu mesu, po njej pa k močnim sirom in zanimivim pogovorom. Vinska Klet Goriška Brda, Zadružna c.9, Dobrovo, +386 (0)5 331 0100 A+ rdeče 2006 stane pri vinarju 21,60 EUR. |