Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Vinja, KlenArt
25.07.2013

2011, Slovenska Istra, vrhunsko vino ZGP, alkohol: 13,5 % vol., cuvee: cabernet sauvignon (85 %), cabernet franc (5 %), merlot (5 %), rešofk (5 %), cena pri vinarju 7 €






Beli istrski tartufi, ki rastejo pozno jeseni in pozimi, so vsaj dvajsetkrat dražji od črnih, ki rastejo zdaj. Toda, ni vse v visoki ceni in močnem vonju - če se želite tartufov najesti, potem to naredite zdaj! Ne nazadnje nimajo črni prednosti le zaradi cene, temveč tudi zaradi kuhanja. To pa pomeni večjo raznovrstnost jedi in z njimi tudi več druženja z vini.

Zakaj, torej, ne rižota s črnimi tartufi, sotiranimi na maslu in vmešanimi v riž že med mešanjem?! Kar pride na vrh je potem le okras, kar pa v kozarec, je – Vinja. Že barva je doživetje, saj se rubinasto rdeča v globini spreminja v opečnato. V vonju so gozdni sadeži, močne začimbe, v ozadju tudi gomoljike, ki upravičujejo izbiro jedi. V okusu se vino predstavlja z izrazitim in polnim telesom. Prijetnost požirka ob hrani mu dajejo sladki in elegantni tanini, ki popeljejo v dolg in temperamenten pookus. Vsekakor Vinji posebnost dodaja refošk, s trajnostjo, eleganco in pitnostjo. Toda, če je vino (pre)hladno, je pitno, če ima rdečo tempetaruro (16 do 18 stopinj), pa se druži s hrano, od tartufov do hitro opečenih zrezkov, od rdečega mesa do pikantnih sirov, kot sta gorgonzola in roquefort.

Enolog Iztok Klenar o svoji Vinji: ”Prijetna zvrst, ki združuje eleganco in zaokroženost merlota, cabernet franca in refoška ter odličnost in drznost cabernet sauvignona. Izjemno vino za ustvarjalno kuhinjo, ki se igra z omakami.”

INFO

Posestvo Klenar, vina KlenArt, vodja posestva Aleksander Klenar, glavni enolog Iztok Klenar, Plavje 55A, Škofije, telefon 051 353 442, Email: info@klenart.si, spletna stran: www.klenart.si; možnost obiska: do 10 ljudi (vodena degustacija ogleda posestva in kleti, degustacija vin, istrski prigrizek), predčasna najava, vse dni v letu.







Preberite tudi:

Malvazija, Cigoj

Rebula, Atimo

Garanza, Kramar

Modri pinot, Šuman

Jakot, Klinec

Rebula, Brandulin

Sauvignon Exceptional, Gomila

Belo macerirano, Gordia

Veliko rdeče, Movia

Modri pinot, Šumenjak

Šipon Ilovci, Dveri-Pax

Rubino, Fornazarič

Renski rizling, Ducal

Spirito, Dolfo

Maria Nevea, Dobuje

Šipon, Verus

Modra Frankinja, Miro

Rebula, Grace

Akord, Šturm

Vitovska grganja, Štoka

Penina platana, Vila platana

Izbrani Teran, Širca-Kodrič

Renski rizling, Joannes

Cuvee extreme, Keltis

Dišeči traminec, Steyer

Chardonnay, Horvat

Rumena rebula, Ferdinand

Breg chardonnay, Marof

Bjana cuvee prestige

Pod stolpom, Conrad Fürst & Söhne

Sauvignon, Kogl

Chardonnay supreme, Piro

Rebula, Erzetič

No. 1, Istenič

Ottocento bijeli, Clai

Sialis bianco, Terpin

Malvazija istarska, Kabola

Cabernet franc, Constantini

Dišeči traminec, Steyer

Sivi pinot, Kušter

Renski rizling, Kmetija Urška

Beli trio, Prus

Zlata radgonska penina, Radgonske gorice

Gamay, Vino Graben

Chardonnay Sirius, Kupljen

Izbrano rdeče, Belica

Zaria, Batič

Kraljevo vino, Kralj

RockN Roll, M-vina

Rajnski rizling, Bolfan

Marjan Simčič, Rebula Opoka

Oranžna vina na pohodu

Grande Cuvée Certeze, Santomas

Rebula, Radikon

Sauvignon Blanc, Zieregg, Tement

Negra, Renčel

Šipon Gomila, P&F Jeruzalem Ormož

Sivi pinot, Dolfo

Merlot, JNK

Malvazija, Pucer z Vrha

Sivi pinot, Tilia

Rumena rebula, Ščurek

Zeleni sauvignon, Mavrič

Jebačin, Pasji rep

Puro rosé, Movia

Sivi pinot prestige, Sanctum

Zeleni silvanec, Vinska klet Krško

Cviček, Martinčič

Bruno Trapan

Dula, Vinarstvo Mesesnel

Malvazija, SteraS

Pinot noir Selekcija, Marjan Simčič

Cabernet sauvignon, Lisjak

Aci Urbajs

Rose, Zlati grič

Sivi pinot Struktura, Kerin

Sauvignon, Valdhuber

Cabernet sauvignon, Kristančič

Cabernet sauvignon, Poljšak

Refošk, Korenika

Laški rizling, Marof

Oslavje, Radikon

Črna penina

Rdeča Carolina, Jakončič

Zelen, Vina Saksida

Gosset in Frapin v Rožmarinu

Štajerska pomlad

Tereza rosso, Valter Sirk

Stari D'or belo, Rojac

Burja bela, Posestvo Burja

Duet lex, Edi Simčič

Rose, Gaube

Merlot, Mlečnik

Traminec G, Pullus

Rebolium Sinefinis

Bordojci za sprejemljivo ceno

Sauvignon, Monvi

Laški rizling, Frešer

A+ rdeče, Klet Goriška Brda

Modri pinot, Joannes Protner

Malvazija, Korenika & Moškon

Malvazija, Gordia

Modra frankinja, Otmar Šturm,

Bianco Trebež, Dario Prinčič

Carisma cuvee, Vina Saksida

Benedict red, Dveri Pax

Doppler

Mlado vino

Koželjev 4. Festvina

Družabno-dišeči traminec

Oranžna vina

Slovensko vino je boljše od slovenske hrane

Edi Simčič in Alma vista

Marjan Simčič in Opoka

Apres ski kot žičnice 17. del

Kako daleč je do leta 2100? 16. del

Na obisku v Burgundiji 3: najdražja vina Zlate obale 15. del

Na obisku v Burgundiji 2: Yves Chaley in prijatelji 14. del

Na obisku v Burgundiji 1: terroir od vina do piščancev 13. del

Ni ga čez pohano kuro 12. del

Ena meja in dva štajerska obraza 11. del

Kdo je kriv? Mi, vi in jaz! 10. del

Volja ne potrebuje diplome 9. del

Hvala bogu da sem novi Štajerc! 8. del

Sezonsko in regionalno 7. del

Ni novega brez starega 6. del

Blitvine oči z mocarelo 5. del

Furnir na krožniku 4. del

Deset novih kuharskih zapovedi 3. del

Zakaj je Štajerce dobrega strah? 2. del

Preko ORF v najboljšo gostilno na svetu 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND