Še v delu... "Torto bom spekla!" je veselo oznanila. "Kdo ima rojstni dan," je presenečeno vprašal. "Nihče, kar tako, peče se mi..." Kdo ne bi bil za? A vseeno je bil previden: "Bo že za kosilo?" Da se ne bi pred njo preobjedel... "Saj ne še danes! Enkrat, pač. Le izbrala sem že recept." "Aha," ni skril razočaranja. In je čakal. Da je prišel mail... "Pomagaj mi, prosim! Nekaterih sestavin ne poznam. Araguani, Paillete feuilletine, mandljev zdrob, Pur Caraibe." Kulinarični detektiv se je vrgel na delo. Vse za torto! Araguani Varlhona temna čokolada, 72 %, z okusom rozin, orehov in sladkega korena, iz venezuelskih kakavovih zrn criollo in trinitario. Sladki koren Tudi sladič, likviricija, zdravilna rastlina, uporaben je koren. Vprašajte v lekarni. Začimba, sladilo, za slaščice.
Paillete feuilletine Kosmiči sladkega hrustljavega testa, kot da bi razdrobil sladek sladoledni škrnicelj. Recept: 1000 g corn flakes 370 g mlečne čokolade 300 g zdrobljenega krokanta Raztopite čokolado, vmešajte krokantovo pasto in v tem okopajte kosmiče, da so lepo prevlečeni s čokoladnoi maso. Razprostite na peki papir in pustite strditi.
Mandljev zdrob Drobno zmleti olupljeni mandlji. Pur Caraibe Varlhona temna lešnikova čokolada. 66 % kakava. |