Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
5. SladoLent na Festivalu Lent
24.06.2015

Vse o največji promenadi ulične prehrane, na kateri bo na dravskem obrežju v Mariboru od 3. do 11. julija 27 vrhunskih slovenskih chefov predstavilo svoje avtorske ulične jedi - Jedilni list po dnevih - Vinska karta z vrhunskimi vini 17 slovenskih vinarjev - Vsak večer od 19. do 24. ure po trije chefi in vino večera






SladoLent, festival ulične prehrane in največja promenada vrhunske ulične prehrane, od 3. do 11. julija na Festivalu Lent, na dravskem obrežju, vsak večer od 19. do 24. ure. Bon za hrano 3,5 €, bon za vino 2 € in 3 €.


3. julij


Blejski večer na mariborskem obrežju: TV Šef Bine Volčič, grajski Strelec Igor Jagodic in podvinski graščak Uroš Štefelin, trije najboljši gorenjski kuharji v najbolj kreativnem slovenskem chefovskem trisu.


Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica)


  • Goren'sk' burger (gorenjski želodček)
  • Medena potica


Bine Volčič (Kulinarični atelje, Kranj)


  • Nabodalo svinjske ribice z limeto in ostrigino omako, kimchi solata in flat bread 
  • Pečen in aromatiziran riž, kimchi solata in flat bread, krema sladkega krompirja


Igor Jagodic (Strelec, Ljubljana) 


  • Hrustljav konfit kopuna, limonina majoneza, gorčica, solata, zelišča, popečen kruh
  • Kokice: bela čokolada, jagode, pehtran


Vini večera


  • BATIČ: Angel belo 2010, suho
  • VINO KUPLJEN: White Star of Stiria 2011, suho


4. julij


Kontrasti se privlačijo: Andrej Kuhar kuha vrhunsko za Michelinove ocenjevalce, Damjan Fink slovensko za grajske obiskovalce, Luka Nagode in Urška Dvoraček pa ”ludo” za bistronomske navijače.


Andrej Kuhar (Vila Herberstein, Velenje)


  • Kuskus-zelenjavna tortica, nabodalo s kozico, jogurtova omaka
  • Mini omleta z lisičkami, krompirjeva krema, peteršiljev oblaček


Damjan Fink (Gostilna na gradu, Ljubljana)


  • Grajski burger z mladim odojkom, papriko in timijanovim kruhom
  • Gozdni sadeži in meringa


Luka Nagode in Urška Dvoraček (Okrepčevalnica Luda, Ljubljana)


  • Sendvič bolonjeze 
  • Ledena kava


Vini večera


  • MAROF: Modra frankinja Mačkovci 2011, suho
  • VINO GAUBE: penina Gaudium, rose extra brut


5. julij


Trikrat naj: najboljši, najbolj kreativen in najbolj ekološki. JB je Janez Bratovž, Mak je David Vračko, Krištof je Tomaž Bolka.


Janez Bratovž (JB Restavracija, Ljubljana)


  • Pečen jagenjček z zelišči, slanina mangalice in zeljne krpice
  • Jagodna kombinacija


David Vračko (Restavracija Mak, Maribor)


  • Dimljeni mesni sir, čebulna gorčica, pikantni paradižnik
  • Griesflameri, pomaranča, rabarbara


Tomaž Bolka (Gostilna Krištof, Predoslje)


  • Krištofova bio topla mal’ca: 
  • Bio koruzni kruh, obložen z laškim fižolom in avokadom (veganski, brezglutenski)
  • Bio pesin kruh s čebulo, obložen s krškopoljcem, mangalico in gorčično pak choi solato
  • Bio Krištofovi grisini flancati


Vino večera


  • MOVIA: Movia Merlot 2008, suho


6. julij


Piknik med pršuti in oljkami: japonsko izza Ljubljanice  z Grego Božičnikom, kraško iz pršutarne s Simom Komelom in istrsko iz torkle s Sebastijanom Kovačičem.


Simo Komel (Gostilna Kobjeglava)


  • Goveji Q-sendvič
  • Hot Lamb


Sebastijan Kovačič (Hiša Torkla, Korte)


  • Polnjena paprika z račjim konfitom, korenčkovo-paradižnikova omaka, pire krompir
  • Millefoglie z jetrno pašteto s črnimi tartufi, čips pancete in čebulna marmelada


Grega Božičnik (Tokyo piknik, Ljubljana)


  • Yaki udon s piščancem ali zelenjavo
  • Kara-age (ocvrt piščanec)
  • Macaroni


Vini večera


  • GORDIA: Belo 2011, suho
  • VINA JOANNES: Renski rizling 2010, suho


7. julij


Mladi, kreativni, divji: za prihodnost vrhunske slovenske kulinarike se ni bati, saj imamo Marka Pavčnika, Boruta Jovana in Luko Koširja.


Marko Pavčnik (Pavus, grad Tabor Laško)


  • Sladkovodna karbonara
  • Mesna karbonara
  • Sladki angleški sendvič


Borut Jovan (Galerija okusov, Petrovče)


  • Domač nekvašen kruh, konfitiran jagenjček iz krušne peči, kimchi, savinjska gajstna omaka
  • Kumara, lešnik, bela čokolada, koprc


Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom)


  • Mlad pujsek, opečeni koruzni žepki, česnova krema in fermentirani dodatki
  • Sveže ribe, dashi in izbrana mlada zelenjava


Vini večera


  • STEYER: Steyer mark cuvee rdeče 2009, suho
  • POSESTVO BURJA: Burja bela 2012, suho


8. julij


Expo ob Dravi: Tomaž Kavčič z Zemona je najbolj znani slovenski chef v Italiji, Jure Tomič je v Brežicah najboljši zagrebški chef, novi Maximov chef Peter Kovač pa je pravkar začel osvajati Ljubljano.


Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono)


  • VIPavska pogača
  • Goveja juha "Expo"


Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice)


  • Ješprenj z mladim kozjim sirom in poširanim jajcem
  • Čokolada in metina majoneza


Peter Kovač (Restavracija Maxim, Ljubljana)


  • Krompirjev žepek s finim nadevom jabolk in gosjih jeter s piščančjo ostrigo in belo šalotkino omako
  • Krompirjev cmok na češnjevem raguju, sorbet češnje, vaniljeva espuma, mandljev drobljenec


Vini večera

  • MARJAN SIMČIČ: Rebula Selekcija 2012, suho
  • TILIA ESTATE: Pinot Noir Tilia Estate 2013, suho


9. julij


Sladko med Dolenjci: Gorazd Potočnik bo poskrbel za sladke zvoke, Metka in Grega Repovž za kmečke dobrote, Roberto Gregorčič pa za dobro kulinarično voljo.


Gorazd Potočnik (GOX-Sladkozvočje, Smlednik)


  • Sladki Hot dog
  • ''Eksplozija presenečenja''


Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž)


  • Telečji rep s hrustljavim kruhkom in pomladno zelenjavo
  • Kumara s kozjo skuto in oljno ogrščico


Roberto Gregorčič (Oštarija, Dolenjske Toplice)


  • Šivanka (mesna prekajena rulada) na pireju iz mladega fižola, ocvrti por, medeno  pikantno korenje
  • Gratinirana prosena kaša z jurčki, lisičkami in pegastim badljem, spenjena grahova omaka, kapucinka


Vino večera


  • ŠČUREK VINO-WINE: Stara brajda rdeča 2011, suho


10. julij


Hiša, skedenj in hotel na Lentu: kulinarični odklop Gregorja Vračka iz nove hiše v Kungoti, inovativen žar Ivana Kastelica iz dnevnega bara na Dolenjskem in okusna cigara Robija Žibrata z bližnje terase na Lentu.


Gregor Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota)


  • Hamburger HD
  • Čokolada


Ivan Kastelic (Dnevni bar pr'Mrtinet, Luče pri Grosupljem)


  • File dimljene postrvi s kislo smetano in hrenom, čemaž z orehi 
  • Hruška pečena v testu na žaru z malinovo marmelado, suhimi malinami in kandiranimi orehi


Robi Žibrat (Restavracija Terasa, Maribor)


  • Macaron, losos, cigara, kapesanta, pepel, hobotnica
  • Lisičkin tart, slama, pujs


Vini večera


  • ISTENIČ: penina Prestige extra brut, 2008 2 €
  • ROJAC: Refošk 2012, suho


11. julij


Na SladoLentu med ognjemetom: kulinarični koncert na harfo Boštjana Pavlija, pohorski odojek Lene Klinar in Primoža Gregoriča iz vinske kleti pod lipo ter rožmarinova lička Mišota Krojsla iz najbolj znane mariborske restavracije.


Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana)


  • Marinirane rezine gofa, škampa in kapesante v hrustljavem testu s pistacijo, pinjolami in brusnicami na kremi iz mladega rumenega korenčka ter z okisano belo repo
  • Piščančja ballotina nadevana z gosjimi jetri in rabarbaro na pehtranovi omaki s kruhovim žepkom iz lisičk ter s pečeno peteršiljevo korenino


Lena Klinar in Primož Gregorič (Domačija Gora pod lipo, Zg. Ložnica)


  • Ajdovi blini z domačo kislo smetano in lisičkami
  • Odojkov hrbet na krompirjevi solati z mlado čebulo


Mišo Krojsl (Rožmarin, Maribor)


  • Goveja lička, skutina kocka, pehtranova omaka in hruškov čatni
  • Hobotnica iz Galicije, biskvit črnih oliv, žafranova pena in kreša
  • Mini brezglutenska tortica s sivkinim sladoledom


Vini večera


  • KELTIS: Sivi Pinot 2012, suho
  • VERUS: Modri pinot 2012, suho


Vinski list


peneče


  • Penina No. 1, ISTENIČ, Bizeljsko-Sremič
  • Penina Joannes Rose, brut, VINA JOANNES, Štajerska Slovenija


belo


  • Sauvignon 2011, suho, VINO KUPLJEN, Štajerska Slovenija
  • Laški rizling 2013, suho, MAROF, Prekmurje
  • Šipon 2014, suho, VERUS, Štajerska Slovenija
  • Rebula 2014, suho, MARJAN SIMČIČ, Goriška Brda
  • Jakot 2014, suho, ŠČUREK VINO - WINE, Goriška Brda
  • Malvazija 2014, suho, POSESTVO BURJA, Vipavska dolina
  • Sivi Pinot Tilia Estate 2014, suho, TILIA ESTATE, Vipavska dolina
  • Belo 2014 S, suho, GORDIA, Slovenska Istra
  • Dišeči traminec 2013, polsladko, STEYER, Štajerska Slovenija
  • Zeleni silvanec 2014, suho, VINO GAUBE, Štajerska Slovenija
  • Chardonnay 2014, polsuho, VALDHUBER, Štajerska Slovenija


rose


  • Rose 2014, polsuho, BATIČ, Vipavska dolina


oranžno

  • Chardonnay 2009, suho, KELTIS, Bizeljsko-Sremič
rdeče
  • Vila Marija Merlot 2012, suho, MOVIA, Goriška Brda
  • Stari d’or rdeče 2009, suho, ROJAC, Slovenska Istra












Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND