Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje
28.02.2015

Spomladanski Teden restavracij 2015 od 20. do 29. marca – Začetek že v petek – Prispevek chefov novi slovenski kuhinji – Vključitev lokalnih sestavin in pridelovalcev – Priporočena vinska spremljava






Še več restavracij - skupno kar 82, od tega devet novih - in meniji za 15 evrov, ki dokazujejo usmerjenost najboljših slovenskih chefov v ustvarjalno posodabljanje slovenske kuhinje, pri čemer si pomagajo s kakovostnimi lokalnimi sestavinami, so glavne značilnosti pomladnega Tedna restavracij 2015. Sprejemanje rezervacij se je začelo 1. marca, Teden restavracij pa bo tokrat trajal kar deset dni, od 20. do 29. marca.


Jesenski del Tedna restavracij je bil rekorden, saj je v devetih dneh v 77 restavracijah posebne menije z najmanj tremi hodi preizkušalo kar 31.975 gostov. Odkar se je Teden restavracij začel, v okviru mariborske Evropske prestolnice kulture leta 2012, je tako vsaka ponovitev presegla prejšnjo; več restavracij, več ustvarjalnosti chefov, več obiskovalcev.


Najboljše slovenske restavracije, ki sodelujejo v Tednu restavracij, so jeseni z rezervacijami zapolnile razpoložljiva mesta že v nekaj dneh, zato bo tudi tokrat potrebno pohiteti. Na www.tedenrestavracij.si so objavljeni vsi potrebni podatki, o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih, in predvsem izbiri menijev. Zanimiva novost med temi podatki je pregled lokalnih dobaviteljev in pridelovalcev, ki so jih chefi vključili v svoje menije, prav tako pa je večina restavracij pripravila k menijem tudi vinsko spremljavo (z doplačilom).


Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor sodelujočih restavracij: ”Teden restavracij je predstavitev vrhunske slovenske kulinarike. Tako kot se razvija slovenska kulinarika, se zato razvija tudi Teden restavracij. Če hočemo, da bo gostov vsako leto več - in če hočemo, da se bo čim več gostov vračalo v restavracije in gostilne tudi izven Tedna restavracij -, moramo vsako leto poskrbeti za nekaj novega. Zato bo odslej Teden restavracij vsako leto imel osrednjo temo. Osrednja tema leta 2015 bo slovenska kuhinja, toda z vidika prispevka chefov k njenemu razvoju in napredku.”


Meniji po 15 evrov bodo v času spomladanskega Tedna restavracij tako predstavili:


kreativnost: chefov prispevek novi slovenski kuhinji,


kakovost: vsaka restavracija in gostilna predstavi (vsaj) enega lokalnega pridelovalca,


hrana & vino: vsak meni priporoči vinsko spremljavo (vsaj) enega slovenskega vinarja.


Sodelujoče restavracije:


Ošterija Debeluh, Brežice; Skipass restavracija, Kranjska Gora; Hiša Denk, Zgornja Kungota; Oštarija, Dolenjske Toplice; Vila Podvin, Mošnje; Gostilna Gastuž, Žiče; Gostilna pri Lešniku, Maribor; Gostilna Repovž, Šentjanž; Restavracija 1906 v hotelu Triglav, Bled; Pri Florjanu, Maribor; Restavracija Mak, Maribor; Gostilna Kobjeglava, Štanjel; Gostilna Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik; Domačija Gora pod lipo, Tinjska gora; Gostilna Šiker, Močna; Gostilna Rajh, Bakovci; Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve; Restavracija Marina, Izola; Shambala, Ljubljana; Restavracija Terasa, Maribor; Gostilna Pr'Bizjak, Zgornja Bela; Smrekarjev hram, Ljubljana; Restavracija Pri levu, Ljubljana; Gostilna na gradu, Ljubljana; Gostišče Jurg, Male Rodne; Restavracija Grad Otočec, Otočec; Restavracija Hotel Cubo, Ljubljana; Restavracija Donatela, Rogaška Slatina; Gostilna Krištof, Predoslje; Gostišče Dolinšek, Vrh pri Boštanju; Hiša kulinarike Manna, Ljubljana; Galerija okusov, Novo Celje; Bistro Zvezda, Ljubljana;  Gostilna Pr'Matičku, Kranj; Hiša Torkla, Korte; Hotel Vander, Ljubljana; Gordia, Ankaran; Boheja, Novo Mesto; Maxim, Ljubljana; Vila Herberstein, Velenje; Gostilna Čubr, Križ; Gostilna Francl, Zagrad; Gostilna Pri Kuklju, Velike Lašče; Gostilna k Rotund, Selo; Kendov dvorec, Spodnja Idrija; Gostilna Mahorčič, Rodik; Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah; TaBar, Ljubljana; Harfa, Ljubljana; Domačija Kabaj Morel, Šlovrenc; Valvas'or, Ljubljana; GredičAvenanti, Ceglo; Gostilna Tramšek, Žerovinci; JB restavracija, Ljubljana; Pavus, grad Tabor Laško; Gostilna Špengl, Celje; DAM restavracija, Nova Gorica; Rožmarin, Maribor; Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče; Element, Ljubljana; Strelec, Ljubljana; Gostilna Šempeter, Bistrica pri Sotli; Hotel Evropa, Celje; Arkade Cigoj, Črniče; Gostišče Grič, Šentjošt; Gostilna Pri Danilu, Reteče; Gostilna Vovko, Ratež; Etna, Divača; Špacapanova hiša, Komen; Hiša Raduha, Luče; Restavracija Mark, Šempeter pri Gorici; Evergreen, Smlednik; Tokyo piknik, Ljubljana; Koroška hiša pri lipi, Muta; Gostilna Tonček, Beltinci; Gostilna Tomi, Portorož; Restavracija Topli val, Kobarid; Domačija Novak, Sadinja vas; Restavracija Kaiser, Rogaška Slatina; Štalca pri Vodniku, Ljubljana; Okrepčevalnica Luda, Ljubljana; Gostilna Kunstelj, Radovljica












Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND