Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Teden restavracij od 18. do 26.oktobra
30.09.2014

V tokratnem Tednu restavracij sodeluje deset novih restavracij, tako da jih je skupaj kar 77. Vse ponujajo posebne menije z najmanj tremi hodi po enotni ceni 14 evrov.
Kriterij našega izbora restavracij in gostiln je bil najvišji, to pa pomeni: kakovost za prijazno ceno, torej meni za samo 14 evrov, toda za kar 4 sončke!






Jesenski del akcije Teden restavracij, ki ponuja posebne menije v najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah za samo 14 evrov, bo potekal od 18. do 26. oktobra, restavracije pa so že začele sprejemati rezervacije. Potrebno bo pohiteti, saj so bile nekatere spomladi razprodane že drugi dan.

V tokratnem Tednu restavracij sodeluje deset novih restavracij, tako da jih je skupaj kar 77. Vse ponujajo posebne menije z najmanj tremi hodi po enotni ceni 14 evrov.

Kriterij našega izbora restavracij in gostiln je bil najvišji, to pa pomeni: kakovost za prijazno ceno, torej meni za samo 14 evrov, toda za kar 4 sončke!

Jesenski meniji dokazujejo ustvarjalnost najboljših slovenskih chefov ter njihovo lokalno-sezonsko opredeljenost. To bo resnično najbolj kulinaričen in okusen teden v letu, ki zato traja kar devet dni.

Že spomladanski del Tedna restavracij je odlično uspel; marca je sodelovalo 69 restavracij,  ki so ponudile skupno 100 posebnih menijev za 14 evrov, navdušenih pa je bilo več kot 12.000 gostov v polnih restavracijah!

Odkar se je Teden restavracij začel, v okviru mariborske Evropske prestolnice kulture leta 2012, je vsaka ponovitev presegla prejšnjo; več restavracij, več ustvarjalnosti chefov, več obiskovalcev.

Večina restavracij ponuja več menijev, veliko med njimi ponuja ob doplačilu še dodatne hode in vinsko spremljavo, prav vse pa dobesedno tekmujejo med seboj v izvirnosti in ustvarjalnosti. Že zdaj je jasno, da bo jesenski Teden restavracij v znamenju lokalnih in sezonskih sestavin.

Chefi o pripravljenih menijih

Kaj pripravljate za Teden restavracij?

Igor Jagodic, Strelec, Ljubljana: ”Pri predjedi bomo uporabili sezonski sestavini, bučo in rdečo peso, pripravljeni na več različnih načinov. Pri glavni jedi pa bomo tipično ljubljansko jed, goveji rep in pražen krompir, smo jo pripravili že za Okuse Ljubljane, spremenili, da bo jed po naše.”

Uroš Štefelin, Vila Podvin, Mošnje: ”Raziskujem jedi naše dediščine in jih pripravljam iz sestavin z okoliških kmetij. S sodobnimi postopki, ki ohranjajo pristne okuse in zdrave sestavine, bom tako ponudil iz nove slovenske kuhinje govnač, ocvirkovco, svinjski file v tepkovem ovoju, repo v testu, pšenični zdrob s čokolado in jabolki.”

Janez Bratovž, JB restavracija, Ljubljana: ”Pašteta s črnim česnom, bela riba v kadaifu, telečji rep z gobami. Da se čas ustavi in se prepustiš uživanju.”

Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, Zemono: ”Ne bi rad preveč izdal, ker bi rad prijetno presenečene goste. Bo pa vipavsko, primorsko in Lojzetovo.”

Jure Kordež, restavracija 1906, Bled: ”Tradicionalno slovensko na nov način, bučna juha z limonovo travo, raviol z grahom in meto, hruškov zavitek s pehtranovo omako.”

Tomaž Bolka, Gostilna Krištof, Predoslje: ”Tokrat bo v meniju tudi meso, da ne bodo gostje rekli, da pri Krištofu ni mesnih dobrot. A bo tudi Fondin brancin, ker smo bili med prvimi, ki smo na jedilne liste napisali tudi priimek Piranskega brancina.”

Marija Zaveršek, Gostilna Francl, Zagrad pri Celju
: ”Naravi dovolimo, da narekuje naše jedilnike. Torej pesna juha, hokaido buča, žlikrof prekajene postrvi, kostanj, jurka.”

Breda Cotar, Gostilna Šiker, Močna
: ”Sezonsko in s pridihom tradicije: kremna bučna juha, domače kolinice, slivov zavitek s čokolado.”

Srečo Kunst, Gostilna Šempeter, Bistrica ob Sotli
: ”Z željo ohranjati slovensko kulinariko smo v meni vključili krško-poljskega prašiča, kot dimljeno cesarsko meso, v ruladi, s čebulno marmelado, kot predjed, pred kopunovim ragujem.”

Roberto Gregorčič, Oštarija, Dolenjske Toplice: ”Meni Tedna restavracij je sestavljen iz živeža, ki ga je obrodila jesen, pripravili pa ga bomo s kreativnim posegom v preteklost in zazrti v prihodnost.”

Gašper Kordež, Skipass restavracija, Kranjska Gora: ”Doživetje treh dežel! Lososov tatarski, linguini s zajčkom, pomarančna tortica z olivnim oljem.”

Luka Košir, Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom: ”Zelo sveže goveje srce, zorjena teletina v lišajih, hrustljav goveji jezik, zelenjavna šara, kamut hruškova pita. In še kaj.”

Mojca Trnovec, gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče
: ”Stojimo za hišnim sloganom »Domače malo drugače«. Letošnja jesen je pri nas pravo razkošje pridelkov, ki smo jih od pomladi z ljubeznijo negovali."










Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND