Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin
16.06.2014

Na največji promenadi vrhunskih slovenskih chefov vrhunska ponudba slovenske avtorske ulične prehrane, v spremstvu vrhunskih slovenskih vin






Takšne vrhunske kulinarične ponudbe na Lentu še ni bilo! Na 4. SladoLentu, ki se začenja ta petek, 20. junija, in bo trajal 16 dni, do sobote, 5. julija, bo nastopilo kar 37 vrhunskih slovenskih chefov, ki bodo predstavili skupaj 79 avtorskih jedi ulične prehrane. Skupaj s ponudbo street fooda pa se bodo predstavili tudi vrhunski slovenski vinarji. Jedi slovenskih chefov bo na SladoLentu, v okviru Festivala Lent, največjega slovenskega poletnega festivala, spremljalo 32 odličnih vin šestnajstih slovenskih vinarjev. Vsak večer bo na pokušino (po kozarcih) 16 vin, dodatno pa bo vsak večer namenjen še vinu večera enega od nastopajočih vinarjev. Prav vino večera bo posebnost letošnjega SladoLenta, saj je večina vinarjev izbrala svoja elitna vina, ki bodo tako sladolentnim vinopivcem na voljo po prijazni ceni 2 evra za kozarec. Posamezna jed na SladoLentu stane 3,50 evra.



Vse jedi in vina 4. SladoLenta



20. junij


Tomaž Bolka (Gostilna Krištof, Predoslje)


  • Ulična veganska juha in presna dehidrirana zelenjava
  • Kuhana krvavška smetana z bezgom in ocvrta potica s skuto in pehtranom


Ana Šušteršič (Hiša kulinarike Jezeršek, Zg. Brnik)


  • Kranjski ovoj/wrap
  • Jezerškov šmoren s čežano


Peter Patajac (Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah) 


  • Mini burger s kraško govedino
  • Mini vegi burger z mladim kraškim sirom (mlečni cvet) 
  • Prašičkova nabodalca s špehom na poletni solati


Vino večera: Steyer, Steyer mark cuvee, 2009



21. junij


Andrej Kuhar (Maxim, Ljubljana)


  • Gratinirani "Ljubljanski Mušelni" s telečjim mesom
  • Krompirjevi žepki s finim nadevom, ragu svežih lisičk in oblaček dimljene slanine


Peter Patajac (Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah)


  • Mini burger s kraško govedino
  • Mini vegi burger z mladim kraškim sirom (mlečni cvet) 
  • Prašičkova nabodalca s špehom na poletni solati


Robert Žibrat (Restavracija Terasa, Maribor)


  • Angus govedina, pečena skuta, lisičke, zelenjava 
  • Tuna, fregola, wasabi, bela repa, rdeča redkvica


Vino večera: Istenič, penina Prestige extra brut, 2008



22. junij


Uroš Fakuč (DAM restavracija, Nova Gorica)


  • Gospod krompir 2014 - krompir polnjen s tartufovo kremo, jajcem in črnim tartufom
  • Čokoladna kremšnita s solnim cvetom in olivnim oljem


David Vračko (Restavracija Mak, Maribor)


  • Piščanec & tapioka
  • Mleko & lisičke


Robert Žibrat (Restavracija Terasa, Maribor)


  • Angus govedina, pečena skuta, lisičke, zelenjava 
  • Tuna, fregola, wasabi, bela repa, rdeča redkvica


Vino večera: Stojan Ščurek, Modri pinot, 2009



23. junij


Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik)


  • Janček z Vremščice in prepelica
  • Mafin oljčnega olja, kandiran paradižnik, krema buffale in sorbet bazilike


Igor Peresson (Etna, Divača)


  • Focaccia nadevana z mortadelo s tartufi, svežim sirom stracchino in svežo solatko
  • Focaccia nadevana s hobotnico, mariniranim koromačem ter namazom iz črnih oljk


Rok Vovko (Gostilna Vovko, Ratež)


  • Burger iz ocvirkovke, popečena potrebušina
  • Hruška, kuhana v modri frankinji, orehov crumble


Vino večera: Uroš Rojac, Renero, 2009



24. junij


Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik)


  • Janček z Vremščice in prepelica
  • Mafin oljčnega olja, kandiran paradižnik, krema buffale in sorbet bazilike


Igor Peresson (Etna, Divača)


  • Focaccia nadevana z mortadelo s tartufi, svežim sirom stracchino in svežo solatko
  • Focaccia nadevana s hobotnico, mariniranim koromačem ter namazom iz črnih oljk


Matej Tomažič (Majerija, Slap pri Vipavi)


  • Račja pašteta v hrustljavi vrtnici mladega krompirja 
  • Vipavski mlinci z nežno omako pomladne zelenjave


Vino večera: Gordia, Belo, 2011



25. junij


Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono)


  • Goska pod jablano
  • Koktajl Zemono na žlico


Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice)


  • Debeluh burger
  • Borovničev štrudelj


Irena Fonda (Ribogojnica Fonda, Piran)


  • Piranska klapavica none Nelle
  • Tartar Piranskega brancina Fonda


Vino večera: Marjan Simčič, Rebula selekcija, 2011



26. junij


Študenti VSGT Maribor + Mojca Polak


  • Pujsa na kruh
  • Krompirjeve kroglice


Dijaki SŠGT Maribor + Sebastjan Žitnik


  • Ajdova kaša z jurčki in ribje nabodalo z bučnimi semeni
  • Snežne kepe s spenjeno vaniljevo omako in malinovim prelivom


Jordan Cigoj (Turistična kmetija Arkade, Črniče)


  • Cigojev pršut in fige
  • Zeliščna frtalja, polnjena s skuto, popečen podbradek mangalice


Vino večera: Vadlhuber, Laški rizling, 2013



27. junij


Tanja Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci)


  • Gobji paprikaš
  • Bezgov sladoled, masleni drobljenec, pokovka iz amaranta


Gregor Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota)


  • Sirov cmok, čebula, pehtran, napačna kapesanta
  • Vložena bela redkev, losos, maslo


David Vračko (Restavracija Mak, Maribor)


  • Piščanec & tapioka
  • Mleko & lisičke


Vino večera: Vino Gaube, Kaspar chardonnay, 2012



28. junij


Janez Bratovž (JB Restavracija, Ljubljana)


  • Dušena trebušna mišica angus goveda s temno omako, domači njoki polnjeni s sirom ter koleraba na maslu
  • Pasijonkina panna cotta z jagodami in lešnikovo skorjo


Tanja Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci)


  • Gobji paprikaš
  • Bezgov sladoled, masleni drobljenec, popcorn iz amaranta


Gregor Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota)


  • Sirov cmok, čebula, pehtran, napačna kapesanta
  • Vložena bela redkev, losos, maslo


Vino večera: M-vina, Shee.pon, suho, 2012



29. junij


Janez Janko Kodila (Šunkarna Kodila, Murska Sobota)


  • Šunka pečena v kruhovem testu + hrenova pena + karamelizirani češnjevi paradižniki + kalčki rdeče pese
  • Tris finger kanapejev (pašteta s tartufi + skuta z jurčki + hladen rostbeef z zorjeno govedino, marinirana čebula)


Damjan Fink (Gostilna na gradu, Ljubljana)


  • Na roko rezan jelenov tatar, lisičke in borovnice
  • Tolminska planinska skuta, istrski paradižnik in šopek poletnih zelišč


Borut Jovan (Galerija okusov, Petrovče)


  • Jeseter v miso preobleki
  • Mille feuille s kozjim sirom in zelenjavo
  • Sadje izpod peke


Vino večera: Vina Joannes, Renski rizling, 2011



30. junij


Borut Jovan (Galerija okusov, Petrovče)


  • Jeseter v miso preobleki
  • Mille feuille s kozjim sirom in zelenjavo
  • Sadje izpod peke


Sebastijan Kovačič (Hiša Torkla, Korte)


  • TunBurger (file tune, rezina telečjega fileja, avokado pire)
  • Frika z lisičkami (rösti, pena slane bovške skute, pečen ovčji sir, čips pancete, lisičke, prepeličje jajce 62 stopinj)


Simo Komel (Gostilna Kobjeglava, Štanjel)


  • Kroglica iz domače skute z mlado salamo ter kraškimi zelišči na krokantnem krompirčku
  • Hrustljava piščančja bedrca na pisani zelenjavi s pikantno omako


Vino večera: Šumenjak, Alter, 2008 (bio/organic)



1. julij


Uroš Štefelin (Vila Podvin, Mošnje)


  • Zupanove ribe v podvinski solati
  • Urošev in Pepijev hot dog s tepko


Bine Volčič (Gostilna pri šefu, Medvode)


  • Goveji hrbet kot tagliata, krompirjev polpet, šitaki krema, topljen sir, pikantni condiment
  • Dušene koprive, pečen krompir, paradižnikov konkase, domače kislo mleko


Igor Jagodic (Strelec, Ljubljana) 


  • Piranski brancin v kruhu (brancin pečen v ovoju kruha, limonova majoneza, zelišča, kandiran paradižnik) 
  • Govedina s čebulo (počasi kuhana ter pečena goveja lička in goveji rep, mlada čebula, drobnjak, pire čebule, ocvrta čebula)
  • Jagode in čokolada


Vino večera: Movia, Puro, 1999, jeroboam



2. julij


Miriam Novak (Domačija Novak, Sadinja vas)


  • Divji štruklji s slanino
  • Čičerika z izgubljenim jajcem 


Marko Pavčnik (Pavus, grad Tabor Laško)


  • Kokošja terina polnjena z dimljeno kračo, rdeča čebula, hruška in brioš
  • 3 × pivo: ganaš dark piva, mus club piva, espuma eliksirja in čokoladni bravni


Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom)


  • Žemljice kuhane v medeni sopari z mladim pujskom in kumaričnim kimchijem
  • Gozd in potok (sashimi postrvi, domači fižolov miso in gozdni dodatki)


Vino večera: Vino Frešer, Phanteon Renski rizling, 2009, magnum



3. julij


Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž)


  • Ravioli s kozjo skuto in ajdovo kašo na blitvi
  • Žrebiček z zelišči in mlado zelenjavo


Roberto Gregorčič (Oštarija, Dolenjske Toplice)


  • Dolenjski fižolov štrukelj s slanino in kozjim sirom v omaki iz mavrahov, ocvrte koprive
  • Pečena prosena kaša s pehtranom in semeni konoplje na karamelizirani pikantni rdeči pesi, grahov pire


Gorazd Potočnik (Sladkozvočje)


  • Čokoladni kebab
  • Čokolada in hruške


Vino večera: Verus, Sivi pinot, 2012



4. julij


Grega Božičnik (Sushimama in Tokyo piknik, Ljubljana)


  • Chicken terriyaki ali chicken kara age
  • Yakisoba
  • Macaronsi


Tomi Gregorinčič (Rožmarin, Maribor)


  • Jadranski brancin, polenta in črne olive
  • Štajerska teletina, jurčki in ajdova kaša
  • Čokolada, nougat in banane


Slaviša Amidžič (Hotel Arena, Maribor) 


  • Pišek z ješprenjem
  • Pohorski tartuf


Vino večera: Pullus, Sauvignon G, 2013



5. julij


Grega Božičnik (Sushimama in Tokyo piknik, Ljubljana)


  • Chicken terriyaki ali chicken kara age
  • Yakisoba
  • Macaronsi


Mišo Krojsl (Rožmarin, Maribor)


  • Jadranski brancin, polenta in črne olive
  • Štajerska teletina, jurčki in ajdova kaša
  • Čokolada, nougat in banane 


Slaviša Amidžič (Hotel Arena, Maribor) 


  • Pišek z ješprenjem
  • Pohorski tartuf


Vino večera: Marof, Zweigelt, 2011




Stalna vina 4. SladoLenta


  • Penina No. 1, ISTENIČ, Bizeljsko Sremič
  • Penina Cuvee Gor 2010, GORDIA, Slovenska Istra
  • Beli križ - Cuvee, 2012, suho, MAROF, Prekmurje
  • Šipon, 2013, suho, VERUS, Štajerska Slovenija
  • Laški rizling, 2013, suho, VINA FREŠER, Štajerska Slovenija
  • Sivi pinot, 2012, suho, MARJAN SIMČIČ, Goriška Brda
  • House MiX, 2013, suho, M-VINA, Štajerska Slovenija
  • Jakot, 2013, suho, ŠČUREK, Goriška Brda
  • Malvazija, 2013 (eko/bio), suho, ROJAC, Slovenska Istra
  • Sauvignon 2013, suho, PULLUS, Štajerska Slovenija
  • Renski rizling, 2013, polsuho, VINO JOANNES, Štajerska Slovenija
  • Dišeči traminec, 2012, polsladko, STEYER, Štajerska Slovenija
  • Rumeni muškat, 2013, polsladko,VALDHUBER, Štajerska Slovenija
  • Rose, 2013, suho, VINO GAUBE, Štajerska Slovenija
  • Modri pinot, 2009 (bio/organic), suho, ŠUMENJAK, Štajerska Slovenija
  • Veliko rdeče 2006, suho, MOVIA, Goriška Brda





























Stalna vina 4. SladoLenta

Penina No. 1, ISTENIČ, Bizeljsko Sremič
Penina Cuvee Gor 2010, GORDIA, Slovenska Istra
Beli križ - Cuvee, 2012, suho, MAROF, Prekmurje
Šipon, 2013, suho, VERUS, Štajerska Slovenija
Laški rizling, 2013, suho, VINA FREŠER, Štajerska Slovenija
Sivi pinot, 2012, suho, MARJAN SIMČIČ, Goriška Brda
House MiX, 2013, suho, M-VINA, Štajerska Slovenija
Jakot, 2013, suho, ŠČUREK, Goriška Brda
Malvazija, 2013 (eko/bio), suho, ROJAC, Slovenska Istra
Sauvignon 2013, suho, PULLUS, Štajerska Slovenija
Renski rizling, 2013, polsuho, VINO JOANNES, Štajerska Slovenija
Dišeči traminec, 2012, polsladko, STEYER, Štajerska Slovenija
Rumeni muškat, 2013, polsladko,VALDHUBER, Štajerska Slovenija
Rose, 2013, suho, VINO GAUBE, Štajerska Slovenija
Modri pinot, 2009 (bio/organic), suho, ŠUMENJAK, Štajerska Slovenija
Veliko rdeče 2006, suho, MOVIA, Goriška Brda


Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND