Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda
08.06.2014

20. junij - 5. julij: festival ulične prehrane na Festivalu Lent je največja predstavitev vrhunskih slovenskih kuharjev - Program 4. SladoLenta






Na četrti promenadi vrhunskih slovenskih chefov na mariborskem Lentu, v okviru Festivala Lent, bo na festivalu ulične prehrane SladoLent letos sodelovalo kar 36 chefov iz najboljših slovenskih gostiln in restavracij. Vsak dan se bodo na stojnicah SladoLenta predstavili s svojimi jedmi ulične prehrane po trije kuharji in njihove restavracije. Avtorske ulične jedi bodo spremljala vrhunska vina šestnajstih slovenskih vinarjev iz vseh treh vinorodnih dežel. Kuharski show na Lentu v treh profesionalno opremljenih Electroluxovih kuhinjah se bo vsak večer začel ob 19. uri in bo trajal do polnoči. Posamezna jed bo stala 3,5 evra.


Ko se v dobrih dveh tednih pred množico ”mimojedočih” na Lentu zvrstijo (skoraj) vsi najboljši slovenski chefi, je nemogoče izpostaviti posamezne ”udarne” večere. Potrebno bo poskusiti kar vse:


  • Tomaž Kavčič bo ponudil gosko pod jablano in koktajl na žlico,
  • Janez Bratovž bo k dušeni trebušni mišici angus goveda domače njoke, polnjene s sirom ter prelil s temno omako,
  • Luka Košir bo k mlademu pujsku in kumaričnemu kimchiju kuhal žemljice v medeni sopari,
  • Grega Repovž bo pripravil žrebička z zelišči in poletno zelenjavo … 

Na 4. SladoLentu pa bodo na svoj račun prišli tudi vegetarijanci, saj se bo zanje vsak večer našlo kaj,

  • od čičerike z izgubljenim jajcem Miriam Novak,
  • do pečene prosene kaše s pehtranom in semeni konoplje na karamelizirani pikantni rdeči pesi Roberta Gregorčiča.


Čeprav je v zadnjem trenutku odpovedala Ana Roš, ki so jo povabili v italijanske Dolomite, bo letošnji SladoLent zaradi nastopa nekaterih novih imen najbolj zanimiv doslej. Prvič bodo na promenadi ob Dravi kuhali:

  • Peter Patajac (Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah, in TaBar, Ljubljana), 
  • Rok Vovko (Gostilna Vovko, Ratež), 
  • Sebastijan Kovačič (Hiša Torkla, Korte), 
  • Simo Komel (Gostilna Kobjeglava, Štanjel), 
  • Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom), 
  • Gorazd Potočnik (Sladkozvočje), Grega Božičnik (Sushimama in Tokyo piknik, Ljubljana),

svoje vrhunske specialitete pa bodo predstavili:

  • Irena Fonda (brancini Fonda), 
  • Jordan Cigoj (vipavski pršuti, meso mangalice,
  • Janko Kodila (prekmurska šunka in mesnine).
Program 4. SladoLenta, od 20. junija do 5. julija 2014:



20. junij


  • Tomaž Bolka (Gostilna Krištof, Predoslje)
  • Ana Šušteršič (Hiša kulinarike Jezeršek, Zg. Brnik)
  • Peter Patajac (Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah) 


21. junij


  • Andrej Kuhar (Maxim, Ljubljana)
  • Peter Patajac (Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah)
  • Robert Žibrat (Restavracija Terasa, Maribor)


22. junij


  • Uroš Fakuč (DAM restavracija, Nova Gorica)
  • David Vračko (Restavracija Mak, Maribor)
  • Robert Žibrat (Restavracija Terasa, Maribor)


23. junij


  • Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik)
  • Igor Peresson (Etna, Divača)
  • Rok Vovko (Gostilna Vovko, Ratež)


24. junij


  • Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik)
  • Igor Peresson (Etna, Divača)
  • Matej Tomažič (Majerija, Slap pri Vipavi)


25. junij


  • Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono)
  • Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice)
  • Irena Fonda (Ribogojnica Fonda, Piran)


26. junij


  • Študenti VSGT Maribor + Mojca Polak
  • Dijaki SŠGT Maribor + Sebastjan Žitnik
  • Jordan Cigoj (Turistična kmetija Arkade, Črniče)


27. junij


  • Tanja Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci)
  • Gregor Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota)
  • David Vračko (Restavracija Mak, Maribor)


28. junij


  • Janez Bratovž (JB Restavracija, Ljubljana)
  • Tanja Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci)
  • Gregor Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota)


29. junij


  • Janez Janko Kodila (Šunkarna Kodila, Markišovci)
  • Damjan Fink (Gostilna na gradu, Ljubljana)
  • Borut Jovan (Galerija okusov, Petrovče)


30. junij


  • Borut Jovan (Galerija okusov, Petrovče)
  • Sebastijan Kovačič (Hiša Torkla, Korte)
  • Simo Komel (Gostilna Kobjeglava, Štanjel)


1. julij

  • Uroš Štefelin (Vila Podvin, Mošnje)
  • Bine Volčič (Gostilna pri šefu, Medvode)
  • Igor Jagodic (Strelec, Ljubljana) 


2. julij


  • Miriam Novak (Domačija Novak, Sadinja vas)
  • Marko Pavčnik (Pavus, grad Tabor Laško)
  • Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom)


3. julij


  • Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž)
  • Roberto Gregorčič (Oštarija, Dolenjske Toplice)
  • Gorazd Potočnik (Sladkozvočje)


4. julij


  • Grega Božičnik (Sushimama in Tokyo piknik, Ljubljana)
  • Tomi Gregorinčič (Rožmarin, Maribor)
  • Slaviša Amidžič (Hotel Arena, Maribor) 


5. julij


  • Grega Božičnik (Sushimama in Tokyo piknik, Ljubljana)
  • Mišo Krojsl (Rožmarin, Maribor)
  • Slaviša Amidžič (Hotel Arena, Maribor)












Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND