Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zapiski TR 2013: najboljši odmevi
24.10.2013

Ekipa Tedna restavracij 2013, ki je zakrivila organizacijo, se zato čisto vsem, ki ste v tej množični akciji – ocenjujemo, da je bilo v devetih dneh v 65 restavracijah skupaj več kot 15.000 gostov! – sodelovali,iskreno in iz srca zahvaljuje ter se toplo priporoča tudi za – prihodnjič! Da, seveda, to je bil šele prvi vseslovenski Teden restavracij!






Včasih tudi novinarju ni potrebno na dolgo, široko in podrobno razpredati, temveč lahko zapiše le preprosto in jasno: ”Hvala!” – ”Pridobiti gosta, ki se bo z veseljem in na podlagi krasne izkušnje vrnil še kdaj, celo čim prej!”

Telefon je zvonil brez prekinitev, od jutra do poznega večera, od začetka oktobra do konca Tedna restavracij 2013. Najprej so klicali chefi, gostilničarji in kuharji: ”Pa bodo gostje vedeli, da poteka teden restavracij?” jih je skrbelo po nepotrebnem, ker takoj ko smo odprli novo spletno stran in 65 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln začelo sprejemati rezervacije, so kontaktno telefonsko številko zasedli gostje. ”Kje je še prosto? Lahko kar pri vas rezerviramo? Prosim, nujno moramo dobiti prostor…” Šlo je celo tako daleč: ”Pravi astronaut je pri nas obisku in bi zelo rad obiskal ta teden prav to restavracijo …”

Tretja vrsta klicev pa je bila najbolj ubrana. In tudi najbolj prijetna. ”Čestitamo! Odlična ideja! Bravo! Hvala!”

Ekipa Tedna restavracij 2013, ki je zakrivila organizacijo, se zato čisto vsem, ki ste v tej množični akciji – ocenjujemo, da je bilo v devetih dneh v 65 restavracijah skupaj več kot 15.000 gostov! – sodelovali, iskreno in iz srca zahvaljuje ter se toplo priporoča tudi za – prihodnjič! Da, seveda, to je bil šele prvi vseslovenski Teden restavracij!

Seveda, odmevalo ni le na kontaktnem telefonu. Obiskovalci Tedna restavracij ste pridno odmevali po socialnih omrežjih, všečkali na našem Facebooku – zanj je skrbel Žan Lebe – in pošiljali fotografije jedi preko Instagrama na spletno stran tedenrestavracij.si.

Odmevi obiskovalcev in gostov pa so polnili tudi elektronski predal Rad Dobrojem. Ne, seveda, vsi niso le čestitali in hvalili, temveč je bilo nekaj pričakovanj večjih od stvaritev na krožnikih, nekaj natakarjev počasnejših od gostov, ki so se menjavali za mizami in nekaj jedi bolj oblačnih od obljubljenih štirih sončkov. Oziroma, godi nam, da je bilo 90 odstotkov gostov izredno zadovoljnih, in veseli nas, da bomo kritike lahko posredovali chefom, saj to pomeni, da bodo prihodnjič še boljši.

Do Tedna restavracij 2014 pa nikar ne pozabite pospraviti spletne strani tedenrestavracij.si med priljubljene, saj boste le tako pravočasno izvedeli, kdaj in kje boste spet lahko devet dni uživali tri vrhunske hode za prijazno ceno!

Violeta in Uroš Mencinger

P.s. Če pa kdo slučajno še ne verjame, kako je bilo, je tukaj še eden od številnih odmevov (Ime hranimo v srcu in e-mailu). Hvala!

”Včeraj se je zaključil Teden restavracij 2013, s tem pa tudi najino kulinarično križarjenje križem-kražem po Sloveniji. In kakšen teden, kaj šele zaključek je to bil! J Pri Lojzetu, Zemono: vrhunsko, od samega pozdrava iz kuhinje, ‘trgatvene malice’ naprej se je samo stopnjevalo, v okusih in v samih doživetjih posameznih jedi ter njihove prezentacije! Vrhunsko, vse do sladkega konca – originalne ‘slovenske potice’ in domačih Ferrero kroglic ter kombinacije kakija in kostanja! Za vse prste obliznit in vredno prav vsake pregrešne kalorije brez obžalovanja!

To je bil prekrasen zaključek čudovitega ‘dolgega’ tedna – devetih dni, polnih užitkov za vse čute! V tem času sva s prijateljem obiskala reci-piši skupno kar 15 restavracij ter preizkusila 17 različnih menujev. In prav vsak obisk je bil pozitivno presenečenje, nepričakovano doživetje, izkušnja zanimivega, novega in predvsem slastnega! Od Štajerske, preko Gorenjske, Ljubljane in vse do Primorske so se vrstile čudovite izkušnje, prijazni sprejemi, nepredstavljive kombinacije barv in okusov, ki so se zlile v vrhunske mešanice, ob spremljavi dobrega vina ter izjemnih občutkih ob poslavljanju in obljubah samemu sebi – sem pa še pridem!

Res je, da bi bilo treba ponekod narediti predvsem še kaj na počutju gosta. Opazne razlike so bile predvsem v pristopu oz. odnosu do gosta ter samega ‘nastopa’ oz. v prezentaciji hrane, oblikovanju zaokrožene zgodbe. Vsekakor so povsod bili prijazni in ustrežljivi, hrana pa dobra oz. celo zelo dobra, a se je vseeno precej čutila razlika med restavracijami, ki se ‘znajo iti’ takšno kuhinjo in med tistimi, ki tega (še) ne obvladajo najbolje in jim to še vedno pomeni predvsem ‘dobro hrano’… Ob slovesu in ko pomisliš za nazaj, se namreč spomniš ravno teh ‘neotipljivih’ sestavin, ki so prispevale k pozitivni izkušnji in te popolnoma navdušile – kot obisk dobre predstave ali koncerta – ali pa te pustile le (sicer zelo prijetno) sitega. Prav to je namreč po moje tudi ena dodanih vrednosti tega projekta – ne le privoščiti ljudem posebne okuse, ampak jim predvsem pokazati, kako naj celotna izkušnja vrhunske kulinarike zgleda in kakšne občutke naj pusti. Več ko bo gostov, ki se bodo tega zavedali in to posledično tudi iskali oz. zahtevali, več bo tudi takšne ponudbe in gostincev, ki se bodo za to potrudili.

Hvala, torej za to doživetje, hvala za voljo in energijo za izpeljavo tega projekta, hvala za nešteto novih idej, kam peljati posebne ljudi in jim privoščiti posebna doživetja, hvala za razširjanje obzorij, skratka – hvala za Teden restavracij!

Če bi sedaj sedela skupaj za mizo, bi dvignila kozarec in nazdravila z ‘Na še veliko tako lepih in prijetnih dogodkov, tako dobro izpeljanih projektov, na neusahljiv vir energije in novih idej – na Teden kulinarike 2014!’

Še enkrat – vse čestitke in pohvale za izjemen projekt, za kulinarično prebujanje Slovenije ter za pritegnitev toliko vrhunskih šefov! Mislim da je bil, vsaj pri naju, cilj dosežen: pridobiti gosta, ki se bo z veseljem in na podlagi krasne izkušnje vrnil še kdaj, celo čim prej!










Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND