3. SladoLent: program, chefi in jedi | 19.06.2013 | Šestnajst dni kulinaričnega showa ulične prehrane najboljših slovenskih chefov na Festivalu Lent |
21. junij Kolektiv Trapez, kreativci za kuhinjskim pultom, Ljubljana
- Črni hot dog
- Beli krof & shake
Študenti VSGT Maribor + Mojca Polak
- 2 deci hrustljavega / Račka s hrustljavim kruhom, aromatično sirno kremo in hruško
+ 1 deci zelenega/ Hladna bučna krema z dodatki iz sadja in zelenjave
Grega Repovž, Gostilna Repovž, Šentjanž
- Telečje ličnice na pirini polenti
- Čokolada z ajdovo kašo
22. junij Janez Bratovž, Restavracija JB, Ljubljana
- Jadranska tuna z gobami in hrustljavo pistacijo na topli omaki iz šalotke in daši juhe (surovo)
- Kuhan telečji jezik v luštrekovi omaki s krompirjevim pirejem ter konopljinim oljem
Andrej Kuhar, Maxim, Ljubljana
- Ocvrt mlad krompirček z nadevom svežih lisičk na dušenem poru, hrustljavo pečena panceta z žajbljem
- Fina klobasa jezerskega smuča s tartufi in rakci na puy leči, bela balzamična omaka in ocvrta šalotka
Robi Žibrat, Hotel Habakuk, Maribor
- Cigara iz svinjskih tačk, zeliščno-zelenjavna greda
- Raviol telečje glave, slana gibanica z ocvirki, slama rdeče pese in telečja redukcija
23. junij David Vračko, Mak, Maribor Robi Žibrat, Hotel Habakuk, Maribor
- Cigara iz svinjskih tačk, zeliščno-zelenjavna greda
- Raviol telečje glave, slana gibanica z ocvirki, slama rdeče pese in telečja redukcija
Dijaki SŠGT Maribor
- Flambirano nabodalo Pohorje beef s popečenim podpohorskim Čuševim sirom na zelenjavnih rezancih
- Pohorska omleta
24. junij Matej Tomažič, Majerija, Slap pri Vipavi
- Gratiniran koprivni paketek, skockan paradižnik, pesto domačih zelišč
- Makov cvet: doma narejena spenjena skuta z makom in jagodno omako
Gregor Vračko, Denk, Zg. Kungota
- Pujs/ majoneza
- Ocvrtki/ čokolada/ sladkor
Borut Jovan, Restavracija Prestige, Moravske Toplice
- Prekmurski summer roll
- Poletje v kozarcu
25. junij Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Brežice
- Debeluh burger
- Jagodni sorbet s šparglji in hrenom
Gregor Vračko, Denk, Zg. Kungota
- Pujs/ majoneza
- Ocvrtki/ čokolada/ sladkor
Boštjan Rakar, Gostilna Rakar, Trebnje
- Jurčki z ješprenom in pikantnim peteršiljem
- Jabolčni štrudelj s kavno peno
26. junij Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, Zemono Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Brežice
- Debeluh burger
- Jagodni sorbet s šparglji in hrenom
Gašper Čarman, Gostilna Pri Danilu, Reteče
- eBurger.2
- Nektarinina sladka tradicija
27. junij Uroš Štefelin, Vila Podvin, Podvin
- Jagnječja krača, žlikrofi s tolminskim sirom in gorenjsko slanino, jurčkova pena
- Slivova tortica z medom, sladoled iz kisle smetane
Bine Volčič, Restavracija Promenada, Bled
- Goveji burger z račjimi jetri in BBQ omako
- Pistacijeva "baba" z jagodami, wasabi sladoled
Igor Jagodic, Strelec, Ljubljana
- Telečji rep, pire pečenega korenja, chips, zelišča
- Pehtranova potica (testo potice, pehtranov sladoled, skutna espuma)
28. junij Tanja in Damir Pintarič, Gostilna Rajh, Bakovci
- Ajdove testenine z bučnim oljem, semeni in skuto, prah prekmurske šunke
- Pečena temna čokolada, gorički jogurt in pomaranče (sladica)
Luka Jezeršek, Hiša kulinarike Jezeršek, Zg. Brnik
- Kranjski burek s Pustotnikovim ovčjim jogurtom
- Kranjska picika s sirarsko skuto in pehtranom
Marko Herič, Pri Florjanu, Maribor
- Lušt-en sendvič s potrebušino
- "Sladoled naše generacije"
29. junij Tanja in Damir Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci)
- Ajdove testenine z bučnim oljem, semeni in skuto, prah prekmurske šunke
- Pečena temna čokolada, gorički jogurt in pomaranče (sladica)
Luka Jezeršek, Hiša kulinarike Jezeršek, Zg. Brnik
- Kranjski burek s Pustotnikovim ovčjim jogurtom
- Kranjska picika s sirarsko skuto in pehtranom
Marko Herič (Pri Florjanu, Maribor)
- Lušt-en sendvič s potrebušino
- "Sladoled naše generacije"
30. junij Tomaž Bolka, Gostilna Krištof, Predoslje
- Iz Gostilne Krištof za 2: bio veganske kreacije
- Iz Gostilne Krištof za 2: ribje kreacije
Slavko Žagar, Gostilna Skaručna, Vodice
- Tatarski biftek po skaručensko na brkatih kruhkih
- Hišni liptaver in zeliščna skuta na brkatih kruhkih
David Vračko, Mak, Maribor 1. julij Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Rodik
- Pišče v koruzi ... (mehko, a hrustljavo meso v kremi mlade koruze)
- Zeliščni šmorn in sladoled iz kraškega kozjega mleka, medu in bezga
Uroš Fakuč, Dam, Nova Gorica
- Gospod krompir ... (vipavski krompir, polnjen s tartufovo kremo in naribanim črnim istrskim tartufom)
- Tiramisu z espresom
Igor Peresson, Etna, Divača
- Pica na rez
- No milk shake (sadno zeliščni smoothie z okusom breskve in bazilike)
2. julij Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Rodik
- Pišče v koruzi ... (mehko, a hrustljavo meso v kremi mlade koruze
- Zeliščni šmorn in sladoled iz kraškega kozjega mleka, medu in bezga
Uroš Fakuč, Dam, Nova Gorica
- Gospod krompir ... (vipavski krompir, polnjen s tartufovo kremo in naribanim črnim istrskim tartufom)
- Tiramisu z espresom
Igor Peresson, Etna, Divača
- Pica na rez
- No milk shake (sadno zeliščni smoothie z okusom breskve in bazilike)
3. julij Ana Roš, Hiša Franko, Kobarid Damjan Fink, Gostilna na gradu, Ljubljana Marko Pavčnik, Pavus, grad Tabor Laško
- Pujskov kroket, hren in solata
- Sladke teksture z dreves
4. julij Ana Roš, Hiša Franko, Kobarid Damjan Fink, Gostilna na gradu, Ljubljana Miriam Novak, Domačija Novak, Sadinja vas
- Polnjeni bučni cvetovi
- Koprivna pita
5. julij Slaviša Amidžić, Hotel Primus, Ptuj
- Polnjeni ligenj
- Čokoladni narastek iz mikrovalovne pečice
Simon Umek, Rožmarin, Maribor
- Krškopoljsko.presenečenje@rozmarin.si
- Čokoladna pita z viljamovko in ingverjem
Roberto Gregorčič, Oštarija, Dolenjske Toplice
- Belokranjska pogačica s kranjsko klobaso, kuhano v cvičku, z ženofom na pireju iz fižola ”ribničan”
- Korenčkovi sladki štruklji z lanenimi semeni v omaki iz kočevskega medu in gozdnih jagod
6. julij Slaviša Amidžić, Hotel Primus, Ptuj
- Polnjeni ligenj
- Čokoladni narastek iz mikrovalovne pečice
Simon Umek, Rožmarin, Maribor
- Krškopoljsko.presenečenje@rozmarin.si
- Čokoladna pita z viljamovko in ingverjem
Rad Dobrojem, www.rad-dobrojem.si
- Ona: marelični sladolent, ne sladoled
- On: vroče kot pes
|
| |