Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Dobrojedov dnevnik 6
07.01.2008

On zanjo: podaljšanje pogodbe še za leto dni! Od četrtka, 27. decembra, do srede, 2. januarja - Sobotna priloga Dela

Četrtek
Tik pred zdajci - do konca tekočega leta ga je potrebno s prijatelji zapiti, me je podučil Ferdo, ki ga je to doletelo prvega - mi je končno kapnilo. In sem svojim hokejistom poslal obvestilo:

"Celo leto sem tuhtal, kako bi naredil iz svoje abrahamske obletnice nekaj posebnega, dokler me nista prehitela čas in spoznanje. Tako, da sem dojel: tega dosežka sploh nočem praznovati!

Vem, da bi moral. Vem, da ste (in boste) vsi. Vem, da bi mi radi kupili darilo. Vem, da je vedno luštno in fajn, ko smo skupaj.

Toda, vem tudi, da mi okrogline niso všeč. Da je edina posebnost pri tej obletnici lahko le ta, da jo - ignoriraš!

Skratka, nič ne bo! Naj bo raje in zato več pod smrekico. Pa srečno, zdravo, veselo in mladostno tisto, kar je lepega pred nami!"

Ker pa me je bilo strah, da mi ne bi več podajali, sem dodal še povabilo:

"Kar je bilo, je, torej, bilo… Zdaj pa začenjam znova! Spet od ena… Zato bom izredno vesel, če se mi boš pridružil na praznovanju - prvega rojstnega dne! Po Abrahamu…

Dobimo se v soboto, 10. maja 2008! Ne reci, da imaš ta dan že kaj drugega. Podrobna navodila sledijo drugo leto."

Da ni ostalo le pri papirju, mi je na pomoč priskočila Vivi, ki je iz svoje bogate zaloge k vsakemu vabilu dodala še marmelado, hruškovo z vaniljo in orehi. Ter z nalepko blagovne znamke Vivi, ki je ni mogoče nikjer kupiti. Le dobiti! Kar je, seveda težje.

Marmelade, namazi, čatniji in želeji, ki jih je Vivi tri mesece vkuhavala, mešala, zlagala za božička in dedka Mraza: češnjeva marmelada s cimetom, jagodna marmelada z bezgom, robidova marmelada z breskvami in čokolado, pijane maline (v konjaku), marmelada iz nektarin, kumkvata in žafrana, marelični namaz z belo čokolado, marmelada iz paprike, paradižnikov čatni z jabolki in ingverjem, jabolčna marmelada s cimetom in orehovim krokantom, vinski žele z limoninim timijanom, hruškova marmelada z vaniljo in orehi.

Preden je selektor odpotoval v Egipt smo se dobili, da še kakšno rečemo pred koncem leta. "A nič o nogometu," nas je prosil. Pa smo začeli o smučanju, če pa se je na Pohorju ponoči tako lepo svetilo, da smo jih izza mize videli, kako vijugajo med topovi. "Joj, samo ne o Zlati lisici. Da ne prikličemo odjuge," nam je še drugo temo vzel generalni sekretar. Saj res nima smisla izzivati, sicer se ne bo hotela vrniti v svoj pohorski brlog.

"Kako pa je kaj v Rožmarinu," smo se zato pozanimali pri gastronomu, ki pa je tudi zavil z očmi in glasom. "Ne sprašujte! Dovolite mi vsaj ta večer, da se malo odpočijem. Za silvestrovo je polno, zgoraj in spodaj, zato me je že zdaj strah, da ne bo hudič ponagajal."

In tako nam je ostala le hrana. Pa tako dober namen sem imel, da bi pisal (še) o čem drugem… Krostini z namazom iz larda. Kdo ve, kaj je to lardo? Veloute iz črnega korena na flanu račjih jeter in s črnimi orehi. Kako se naredi veloute? Se flan peče ali sopari? Bela polenta z bisque in škampi. Je bisque kremna juha ali omaka? Bikova pljučna pečenka, pečene šalotke in krompir s tartufi. Kje lahko kupiš bikovo pljučno? Pomarančna krema iz bele čokolade v kozarcu. Je to že sladica? Kavna panna cotta polnjena z marcipanom, omaka iz pešk granatnega jabolka. Kako se polni kuhana smetana?

Petek
"Za soboto sem razmišljala o peninah in prigrizkih…"

"Jaz izberem penine, ti pa hrano…"

"Penine sem že izbrala! Za prigrizke pa nekaj predlogov, a ne morem izbrati med njimi."

"Za to sem specialist…"

"Da dobiš vse na krožniku, ja. Za to si res specialist!"

"Ti si kriva. Ti si me ustvarila…"

"A zdaj je prepozno. Pred 25. leti bi morala biti bolj pametna…"

"????"

"Hecam se! Torej, penine! Kaj meniš, k rozeju, rakci v aspiku ali losos z redkvijo, jabolkom in wasabijem?"

"Losos bi se ujel barvno, ne pa po okusu. Torej rakci! A potrebujejo spremljavo!"

"Barvno, torej, kaviar lososove postrvi! Za popestritev in svežino pa jogurtov mousse?"

"Bravo! Dalje, prosim!"

"K extra brutu, kaj meniš, riba ali meso?"

"Brez mesa bodo gostje pobegnili ali pa kritizirali."

"K polsuhi penini bi dala terino gosjih jeter. To je meso! Zraven pa grozdni ragu."

"Torej vseeno losos z wasabijem!"

Ona zanj… Rakci v aspiku, jogurtov mousse in lososov kaviar. Za 8 oseb: 6 listov želatine, 100 ml belega vina, 2 cl sadjevca, 1 žlička gorčičnih semen (5 g), sol, poper, koper, 300 g rakcev v slanici, 125 g skute, 250 g jogurta, 1 žlička limoninega soka, kajenski poper, 80 g lososovega kaviarja.

Po 3 liste želatine je ločeno namočila v mrzli vodi. Zavrela je vino, sadjevec, gorčična semena, sol in poper ter kuhala 1 minuto. V vinu je raztopila 3 liste želatine in ga pustila malo ohladiti. Nato je vmešala sesekljani koper in rakce. Model za terino je oblekla v prozorno folijo in jo napolnila z maso ter model dala v hladilnik za 20 minut.

Zmešala je skuto in jogurt ter začinila s soljo, kajenskim poprom in limoninim sokom. Preostalo želatino je raztopila  in gladko razmešala s 3 žlicami skutine mase. Dodala je  preostalo skuto ter maso porazdelila po rakcih v aspiku in dala v hladilnik za najmanj 2 uri. Terino je narezala na kose in vsak kos na krožniku okrasila s svežim koprom in žličko lososovega kaviarja.

Sobota
Do konca leta je potrebno pospraviti za seboj. Zato me je dopoldan - ker se mi ni dalo smučat - poslala na sprehod. Najprej družno z Ronom, potem pa še osamljenega s sesalcem. Pri Ronu sva po dolgih letih popoldanskega sprehajanja ob dopoldnevih dobila konkurenco. Izvedela pa sva zanjo čisto slučajno… Vivi je, namreč, zaskrbelo. "Spet ni nič kakal…" je ugotovila drugič, tretjič, petič, sedmič… "Nekaj je narobe! Govorila bom z gospo!"

Tako sva izvedela, da se je Ronov gospodar odločil za zdravo življenje. "Vsak dopoldan, najmanj eno uro," se nama je pohvalil.

Začelo pa se je tako, da se nama je Ron pred kakšnimi petimi leti zasmilil. Tako milo je gledal ob ograji, ko smo s Sajem hodili mimo. "Ga ne bi vzeli s seboj?" je vprašala. "Samo tokrat," je bila vesela, Ron pa še bolj. Že naslednji dan sva dobila budilko. Ki od takrat laja vsak dan. Začne ob pol treh in laja tako dolgo, dokler ne gremo na sprehod. Če me ni doma, vsaj do večera. Ali pa do takrat, ko dobi opravičilo. Posušen goveji uhelj.

Glede tega je sesalec bolj usmiljen. Nemo čaka, da ga vključim. Poznate kakšno čistilko, ki ima enkrat tedensko čas štiri ure? Prejšnji je mož prepovedal, da bi delala. Dolgčas mu je doma samemu pred televizorjem.

Ron je po dveh sprehodih pospravil zvrhano skledo ledvičk s testeninami, sesalec je pospravil zvrhano mero prahu, sam pa sem skušal pospraviti nezvrhani hladilnik. Da ne bi kaj šlo v drugo leto.

"Kaj boš pa skuhal?" je vprašala, kot da bi se dogovorila, da jaz kuham. "Utrujen sem še od poti," sem poskušal, a se ni dala: "Jaz pa od božične večerje. Si že pozabil, da sem morala vse sama?!"

"Kaj pa bi?"

"Ni dolgo razmišljala. "Dosti možnosti ni. Trgovine so zaprte, hladilnik je skoraj prazen, pa vse dni smo tako preveč jedli. Kar pico naredi!"

Nekje drugje ob takšni želji primejo telefon in rečejo v slušalko: "Halo, pica…" Midva pa odpreva hladilnik in ga vprašava: "Kaj nama ponujaš?" Sva že naredila dve enaki pici?

On zanjo… "Katero boš, običajno ali neobičajno?" ji je ponudil. "Še vprašaš! "

Torej je vzel čemažev pesto, belgijski radič, sveži kozji sir in lardo slanino. Radič je najprej opekel na olivnem olju, da je začel karamelizirati. Testo je premazal na tanko s pestom, ga obložil z radičem in potresel s sirom. Pečeno pico je obložil s tankimi rezinami bele lardo slanine.

Nedelja
Kopalnica, na rjavem afriškem orehu, z vijolično steno, dizajn umivalnikoma, tihožitjem iz balijskega bambusa, stekleno sobo za tuširanje, izvlečno polico za laptop v posvečenem prostoru in še čim, ima na sredini tudi oblačilno sobo s policami brez vrat.

"Oblek pa za poslovneže nimaš ravno veliko," smo ga poskušali zbosti, da vsaj malo ohladimo svojo nevoščljivost.

"Štiri, pa še te so letne," je preštel, kar smo mi že pred njim. "Več kot dovolj, saj jaz nisem menedžer, temveč lastnik!" nam je dal v enem stavku pouk, ki se ga ne naučiš v štirih letih podjetniškega študija.

Sedeli smo čisto pod Piramido, pa vseeno nad mariborskimi strehami. Skozi velika steklena okna se je čez te strehe videlo vse do Pohorja in pogled na toto vas je bil takšen, kot da smo v velemestu. Maja nas je nasitila s telečjo pečenko, tunino omako, krompirjevim pirejem in jabolčno torto, Marko pa napil z Marjanovim rdečim ponosom, da smo bili še mi vsi - rdeči in ponosni… Rdeči zato, ker nam (še) ni (tako) uspelo, ponosni, ker se tudi v Mariboru - da! Brez tajkunstva, politike in prevar, zgolj z idejo, hrabrostjo in pridnostjo! Čestitam!

Ponedeljek
Tako smo se veselo poslavljali od (že) starega leta, da je bilo na koncu tudi 31 dni premalo. A se je Jelka znašla in nas sklicala za - zajtrk. Super ideja, že zaradi Tomijevega pršuta v testu. Čeprav vsega polni še od prejšnjih večerov, smo sedeli za veliko prijateljsko mizo, z otroci in Salo, pa še s Kučanom in Ruplom. Je tudi vama, gospod bivši predsednik in gospod sedanji zunanji minister Evropi predsedujoče Slovenije, tako teknil Tomijev pršut? Kako zanimivo, da nas druži isti okus…

Popoldan pa sva na Dunaju že poslušala, kako na trgih prvega becirka uglašujejo instrumente in velike zvočnike. Na stojnice so nosili klobase in kuhano vino, lučkarji so preverjali svoje žaromete, pozabljivci pa so zaman iskali trgovine, ki so jih zaprli že ob dveh. Veliko mesto se je pripravljalo na veliko silvestrovanje.

Prav takrat pa je v Mariboru zavladala panika. "Voda je zalila električno omarico," se je glasil klic na pomoč iz Rožmarina. Do prihoda gostov so bile le še tri ure. V kuhinji je bila priprava na višku. Mičo je po delovnih pultih razporedil sveče, Saša pa je šel v lov za električarjem. Še dobro, da se hobotnica dolgo peče, saj ga je ujel ravno, ko jo je dajal v pečico. Ob pol osmih je bil alarm preklican. Silvestrovo v Rožmarinu, za 160 gostov, se je lahko začelo.

Prav takrat, ko je Julija na Dunaju morala spat. Skoraj smo ji zavidali, saj nas je popoldne dobro utrudila. "Saj je šele moje drugo silvestrovo," so govorile njene žive oči, da smo se štirje igrali z njo, pa še Alina, prvorojenka dvajsetih bratov in sester, in Bonita, doma z Ibize, tudi ona irski seter, sta nam pomagali.

Ko je Sabine pela uspavanko, je Andy že pekel biftke. In ko je v Rožmarinu po odlični večerji v znak zahvale mladi italijanski tenorist, naključni mariborski gost, ki mu zvezde sojenice prerokujejo Pavarottijevo kariero, zapel dve ariji, smo se v Klosterneuburgu šli pantomimo z Julijinimi tetami in strici.

"Boš videl, kakšen ognjemet sem naročil," se je pošalil Andy, ko je začelo odštevati. Pred nekaj leti, med oblaki nad Dubrovnikom, ko je bil šele kopilot, jaz pa edini potnik njegovega prvega leta, mi je zaupal: "Še letos počakam. Če posel ne bo šel navzgor, bom prodal." Od takrat je nastal Safe Union, februarja prihaja v garažo prvi reaktivec, jeseni še drugi, v Ukrajini se odpira posel velikih številk, upravi pa se je pridružil tudi Red Bullov princ… In vse to mu je uspelo le z enim stavkom, ki pa ga zna odlično in odločno ponavljati: "Nič boljši in drugačen nisem od vas, ne lepši ne večji, tudi jaz sem se rodil reven, tudi jaz nisem imel rad šole, tudi jaz sem velikokrat padel; zakaj, torej, ne bi tudi vi tako uspeli?!"

"Srečno!" smo trčili na snegu velikega vrta, ki bi si ga marsikatero mesto želelo za park, ko se je začelo in trajalo najmanj še celo uro. Največji in najdaljši ognjemet, kar sem jih doživel! Videli smo vse do Dunaja, pa še vsi bližnji in daljni sosedi so se pošteno trudili, da bi pokazali, da oni tudi zmorejo…

Pravzaprav le mi nismo izstrelili nobene rakete. Da ne bi zbudili Julije!

Torek
"Imaš kje zapisano, kaj vse sem ti lani skuhala?"

"Seveda! Vse imam poslikano in opisano! V računalniku!"

"Priden! Potem pa mi naredi, prosim, statistiko. Koliko različnih jedi skuham v letu dni? In koliko jih ponoviva?"

"Nič lažjega… Ko je vse v računalniku, je vse hitro na voljo," se je hvalil, ko je čakal, da se je računalnik zagnal. Potem pa je začel iskati…

Čez dobre pol ure ji je postalo dolgčas. "Boš ves dan tam zgoraj," se je pozanimala.

"Kmalu bo… Še iščem…"

Čez dobro uro je obupala. "No, bo kaj?" V odgovor je zaslišala le neko momljanje, med katerim je pokalo in hrustalo tudi nekaj jeze. "Pusti… Bom kar pri sebi pogledala! Še dobro, da tudi sama zapisujem. In še dobro, da v zvezek, ne pa v računalnik."

Ko je on s pomočjo Billa Gatesa še vedno brskal, je ona s pomočjo lastnih rok že izračunala. "Dvestosedemintrideset različnih jedi v letu dni! In niti ene dvakrat!"

Stisnil je na alt+F4 in skesano priznal: "Vau! Čestitam! Zmagala si!"
Logično, da se ji je smejalo. Zato se je odločila zmagoslavje še malo okrepiti. "Saj ti si bil tudi priden. Sedemnajstkrat je skuhal on zanjo."
"237:17… Še dobro, da sva le kuhala, ne pa igrala košarko."

"Pravzaprav jih niti ni bilo 17! Eno jed si skuhal, namreč, dvakrat."

"Toda ne pomotoma," se je hitro postavil v obrambo. "Rekla si, da so testenine s pečeno paradižnikovo omako tako dobre, da si jih želiš znova."

"Prav imaš! Res si jih želim znova!"

On zanjo… Testenine s pečeno paradižnikovo omako. 250 g češnjevega paradižnika, 1 majhna rdeča čebula, 2 stroka česna, 1 žlica izkoščičenih zelenih oliv, 1 žlica prepolovljenih velikih kaper, 1 žlica pinijevih jedrc, nekaj vejic peteršilja in bazilike, 4 žlice olivnega olja, sol, poper, 250 g testenin.

Pečico je segrel na 220 stopinj. Paradižnike je umil in prerezal na polovico in jih s prerezano stranjo navzgor naložil v namaščeno ognjevarno posodo. Čebulo je olupil in drobno sesekljal. Česen je olupil in ga stisnil. Olive in pinijeva jedrca je drobno sesekljal. Zelišča je osmukal in lističe fino sesekljal.

Z oljem je zmešal čebulo, česen, zelišča, sesekljane olive, kapre in pinije ter krepko začinil s soljo in poprom. S tako pripravljenim oljem je pokapljal paradižnike in jih pekel v pečici 20 minut.

Medtem je v slanem kropu skuhal testenine al dente, jih odcedil, naložil v ogreta globoka krožnika, potresel s pečenimi paradižniki in takoj ponudil s sveže naribanim parmezanom.

Sreda
Ob devetih sva se prvič pognala navzdol. Lani nama je to uspelo le enkrat. 30. decembra… Če pa je zjutraj vselej toliko lačnih. Krmilna hišica je prazna. Pujs (morski prašiček), ko zasliši vrata od hladilnika, začne vreščati. Pa tudi sam nisem dosti boljši. Pogreti vodo za čaj (zeleni, štirinajst vrst, vse aromatizirane, kar pomeni, da nisva prava pivca čaja, temveč le površna ljubitelja, ki pa ne začneva dneva, ne da bi izpraznila vsak po štiri skodelice), narezati sadje, stisniti oranže, pogrniti mizo z vsaj štirimi marmeladami, premešati sadje, jogurt in mislije, dodati sezamova semena in orehe, narezati poli, sir, kruh, umiti redkvice… in na koncu vse to še pospraviti (vase), to pač traja. Toda smučarija je najboljša zjutraj. Ko pod konicami rezgetajo ratrakove sledi, ko se po treh počepih in dveh nagibih smuči čez polico ob spodnji postaji Habakuka odlepijo od snega in nato na strmini nad Špelcinim logom v treh dolgih zavojih dosežejo 80 na uro in začnejo bedra, ko glava že ugleda Trikotno jaso, prijetno peči. Tretji krog se že nabere toliko smučarjev, da je potrebno odviti pod Poštelo ali pa prestaviti na hitrost v naselju. V petem postane na sedežnici že dolgčas, šesti pa se tako zaključi v dolini, po Čopki.

Zelenjavna juha je pozdravila vse silvestrske mačke in slabe vesti. Nič čudnega, saj je bilo v njej rumeno in rdeče korenje, zelena, rumena in navadna koleraba, cvetača, por, topinambur in grah. A kljub temu ona ni mogla iz svoje kože. Saj je bil zadnji dan praznikov, vendar.

Ona zanj… Fižolov pire, dimljene gosje prsi in pečeni paradižnički. Na kocke je narezala 200 g olupljenega krompirja. Konzervo belega fižola (neto 400 g) je oplaknila na cedilu in ga skupaj s krompirjem, dvema žlicama olivnega olja in vejico rožmarina kuhala v slani vodi 15 minut. Zelenjavo je precedila (shranila je 100 ml tekočine) in jo pretlačila s paličnim mešalnikom   ter postopoma dolila toliko tekočine, da je pire postal kremast.

Tri stroke česna je olupila in po dolgem razrezala na tri dele. Česen, 150 g češnjevih paradižnikov in 2 vejici timijana je pražila na dveh žlicah olivnega olja nekaj minut. Začinila je s soljo in poprom.
80 g dimljenih gosjih prsi je tanko narezala in jih skupaj s fižolovim pirejem in pečenimi paradižnički naložila na ogreta krožnika.

"Odlično!" jo je še polnih ust pohvalil. "Podaljšal ti bom pogodbo še za leto 2008!"

"Kaj ne poveš," mu je vrnila, "kar za celo leto? Jaz pa bom tvojo podaljševala tedensko…"
Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND