Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh
09.07.2012

Vsi kuharji in vse jedi 2. SladoLenta: - Zadnji večer SladoLenta so se predstavili Gostilna pri Lešniku, Novi svet pri Stolnici in Višja strokovna šola za gostinstvo iz Maribora - Obveza za prihodnje leto



2. SladoLent, hit 20. Festivala Lent


Zdenka Lešnik: omini mlinci 2012 s hrustljavo kokoško


Matija Sadek: leteča račkina lizika & co.


Davorin Verlič: Jakobova pokrovača na črni rižoti z žafranovim sabayonom in limonino travo


SladoLent 2012, pet tisoč obiskovalcev v šestnajstih dneh


SladoLent je v 16. dneh obiskalo več kot 5.000 gostov, s čimer se je street food festival v času Festivala Lent spremenil v največjo slovensko gostilno, s 34 vrhunskimi kuharji in njihovimi 51 jedmi, s katerimi se je ujemalo 23 vrhunskih vin štajerskih vinogradnikov.

SladoLent je (bil) del programa Evropske prestolnice kulture Maribor 2012.

Sponzorji - opremljevalci SladoLenta:
  • Electrolux
  • Duropack
  • Paloma
  • Terme Maribor

Vsi kuharji in vse jedi 2. SladoLenta:
  • Janez Bratovž (Restavracija JB): sirov burek na omaki iz jogurta svežih kumar in mlade čebule; tuna, zavita v daikon, z algino omako in ingverjem
  • Tomaž Bolka (Gostilna Krištof): Arvajeva Kranjska klobasa s svežim hrenom in kruhom, nadevanim z ženofom; krvavica s potočnimi raki na krožniku s špilo; veganski sladolent
  • Jure Tomič (Ošterija Debeluh): korenčkove fritule z mentino kremo; dimljena postrv s hruško in espumo dimljenega sira
  • David Vračko (Mak): file pujska, dimljen paradižnik, aioli; jabolko & kardamom
  • Robert Žibrat (Hotel Habakuk): sladoled z gosjimi jetri, kapesante v svinjski koži in popkorn; telečji file v vakumu, zelenjava in jurčkov raviol
  • Zoran Ristič (Restavracija Betnava): kumarični sladoled s karameliziranim piščancem na palčki
  • Sebastijan Jurjevec in Simon Umek (Rožmarin): burger@gov.si; čokoladni čufti
  • Stanko Ramšak (Hotel Arena): flos - kvašeno testo, govedina, zelenjava in zaseka
  • Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor): goveji jezik v solati malo drugače; Pavusove čokoladne kroglice
  • Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu): vipavska postrv, dimljena pred gosti, na krompirjevem pireju z limono; potica v kavi
  • Gašper Čarman (Gostilna pri Danilu): eBurger; štruklji s suhim sadjem
  • Damjan Fink (Gostilna na gradu): sendvič iz kruha potice in piranskega brancina Fonda, z lisičkami, paradižnikom in šopkom svežega pehtrana in sendvič z dimljeno panceto, hrenom, olivami in majonezo oljčnega olja
  • Miriam in Boris Novak (Domačija Novak): krompirjev ocvrtek z dimljeno postrvjo; pita iz divjih rastlin
  • Tanja in Damir Pintarič (Gostilna Rajh): prekmurske testenine in Luštov paradajz; Sweet'dwich
  • Andrej Kuhar (Maxim): tople pečene račje prsi s figovo omako, solata rdečega zelja in popečen ajdov kruh z orehi
  • Marko Vršič (Restavracija Betnava): piščančje praline z bučnimi semeni in rabarbaro; vanilijev bourbon sladoled s pasijonko in praženimi mandlji
  • Luka Jezeršek (Hiša kulinarike Jezeršek): kranjsko nabodalo
  • Uroš Fakuč (Dam): špargljeva tortica s kremo zelenih špargljev Vipavske doline, hrustljav vipavski sir, dehidriran vipavski pršut; kremšnita DAM
  • Davorin Verlič (Novi svet pri Stolnici): pečena jadranska hobotnica v družbi glazirane fige z modro frankinjo na sladki gorgonzoli; Jakobova pokrovača na črni rižoti z žafranovim sabayonom in limonino travo
  • Borut Jovan (Restavracija Prestige): ajdova pašta s štajerskim podpisom in sokom rdeče bazilike; slivov "retaš" po moje
  • Ana Roš (Hiša Franko): pikantna čompa s skuto; palalalalalačinka
  • Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič): Jamar in rožice s Krasa; tart karamele z vipavsko breskvijo in bezgom ter krokant s kraškim šetrajem
  • Uroš Štefelin (1906 Bled): kroparska žonta v kozarcu s polento in krompirjevo peno s tartufi; hruškov zavitek po naše in praline tepke
  • Igor Jagodic (Vila Bled): pohan piščanc s krompirčkom; mousse bohinjske skute
  • Bine Volčič (Gourmet restavracija Promenada): jagnječji kebab s kaviarjem in tahinijem; pasijonka s sladoledom iz ajdove kaše in kavnim pudingom
  • Marko Herič (Pri Florjanu): štajerski restanec
  • Slaviša Amidžić (Panorama v hotelu Draš): Lentos štručka; pohorska omleta na palčki
  • Žiga Kristan in Mojca Polak (Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor): spomini na kračo z Račjega dvora
  • Marko Herič (Pri Florjanu): štajerski restanec
  • Zdenka Lešnik (Gostilna pri Lešniku): omini mlinci 2012 s hrustljavo kokoško
  • Matija Sadek (Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor): leteče lizike & co.

Vsa vina in vinarji SladoLenta:














  • Zeleni silvanec, suho, 2011, Gaube
  • Sauvignon, suho, 2011, Valdhuber
  • Ranina, suho, 2011, Steyer
  • Laški rizling, suho, 2011, Valdhuber
  • Renski rizling, suho, 2010, Joannes Protner
  • Rumeni muškat, suho 2011, Joannes Protner
  • Chardonnay, suho, 2011, Vinag
  • Rizling cuvee, suho, 2011, Doppler
  • Rumeni muškat, polsladko, 2011, Pullus
  • Dišeči traminec, polsladko, 2011, Steyer
  • Rose, suho, 2011, Gaube
  • Kerner, suho, 2011, Gaube
  • Penina Royal, suha, 2008, Vinag
  • Sivi pinot - moje vino, suho, 2010, Valdhuber
  • Sauvignon G, suho, 2010, Pullus
  • Chardonnay Vajgen, suho, 2008, Dveri pax
  • Šipon Ilovci, suho, 2007, Dveri Pax
  • Renski rizling, suho, 2008, Joannes Protner
  • Muškat ottonel, polsuho, 2011, Doppler
  • Modri pinot Vajgen, suho, 2008, Dveri Pax
  • Theresia, modri pinot, suho, 2010, Vinag
  • Steyer mark rdeče, suho, 2010, Steyer
  • Modra frankinja, suho, 2008, Dveri Pax

















Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND