Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Promenada slovenskih chefov
06.06.2012

SladoLent 2012, street food festival, od 22. junija do 7. julija, na Festivalu Lent v Mariboru, v okviru EPK Maribor 2012






SladoLent 2011

Vsako leto se v času Festivala Lent mariborsko dravsko nabrežje spremeni za šestnajst dni v največjo multikulturno promenado v Sloveniji. Toda letos bo Lent tudi največja kulinarična promenada! Na street food festivalu SladoLent, v sklopu Festivala Lent in Prestolnice okusov, kulinaričnega programa EPK Maribor 2012, se bodo predstavili najboljši slovenski chefi, z novimi, inovativnimi jedmi ulične prehrane.

Če je lanski SladoLent v treh dneh s šestimi vrhunskimi slovenskimi chefi načel mit o ”vedno in povsod samo čevapčiči”, ga bo letošnji v šestnajstih dneh s skupaj 27 chefi dokončno razbil in Lent spremenil v promenado slovenske avtorske kuhinje!

Vabilu so se odzvali praktično vsi chefi najboljših slovenskih gostiln in restavracij. Vrhunski slovenski chefi, ki uspešno nastopajo na največjih kulinaričnih srečanjih in prireditvah po svetu, se bodo tokrat predstavili tudi domačim jedcem. Vrhunska slovenska kuhinja bo promenadni Lent spremenila v promenado slovenskih chefov.

V Maribor prihajajo mednarodno znani in priznani chefi Tomaž Kavčič, Ana Roš, Janez Bratovž, Andrej Kuhar, blejski kuharski ”tenorji” Igor Jagodic, Uroš Štefelin, Bine Volčič, regionalni prvaki Tanja in Damir Pintarič, Jure Tomič, Marko Pavčnik, Ksenija Mahorčič, Miriam Novak, Tomaž Bolka, Gašper Čarman, mladi rod David Vračko, Borut Jovan, Damjan Fink, Uroš Fakuč, Luka Jezeršek … Najboljšim slovenskim chefom se bodo pridružili tudi najboljši chefi evropske prestolnice kulture 2012, skupaj s študenti mariborske višje strokovne šole za gostinstvo in turizem.

Vsak večer se bodo na dravski promenadi predstavili po trije vrhunski kuharji, s svojimi novimi, inovativnimi in okusnimi jedmi, pripravljenimi za SladoLent in ulično prehrano (street food). Kulinarični show s pokušino vseh predstavljenih jedi in spremljavo vrhunskih štajerskih vin se bo začel vsak večer ob 19. uri in bo trajal do 23. ure. Vstopnine ni, cena posamezne jedi pa bo le 3,50 evra.

Lanska premierna izvedba SladoLenta na mariborskem Lentu je v treh dneh ponudila devet kulinaričnih predstav s šestimi vrhunskimi slovenskimi chefi. Zanimanje je preseglo vsa pričakovanja, zato bo SladoLent 2012, prireditev v okviru Prestolnice okusov, programa EPK Maribor 2012, in Festivala Lent, ki letos proslavlja že dvajsetletnico, trajal vseh 16 dni, iz šotora pa se bo preselil na Lentovo promenado.

Vrhunski chefi bodo na SladoLentu tudi kuhali z vrhunsko opremo. Ekskluzivni opremljevalec je podjetje Electrolux, gospodinjski aparati, ki bo tako praktično predstavilo svojo najnovejše  kuhinjske indukcijske grelne plošče in kombinirane parne pečice.

Za nepovratno embalažo bo poskrbelo podjetje Duropack s posebej za SladoLent izdelanimi pladnji in posodami iz valovitega kartona.

Street food festival SladoLent je del Prestolnice okusov, programa v okviru Evropske prestolnice okusov Maribor 2012.

Program SladoLenta:
  • 22. junij: Jure Tomič (Ošterija Debeluh),  Janez Bratovž (Restavracija JB), Tomaž Bolka (Gostilna Krištof)
  • 23. junij: Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Janez Bratovž (Restavracija JB), Tomaž Bolka (Gostilna Krištof)
  • 24. junij: David Vračko (Mak), Robert Žibrat (Hotel Habakuk), Zoran Ristič (Restavracija Betnava)
  • 25. junij: Sebastijan Jurjevec (Rožmarin), Stanko Ramšak (Hotel Arena), Robert Žibrat (Hotel Habakuk)
  • 26. junij: Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor), Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu), Gašper Čarman (Gostilna pri Danilu)
  • 27. junij: Damjan Fink (Gostilna na gradu), Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor), Miriam Novak (Domačija Novak)
  • 28. junij: Damjan Fink (Gostilna na gradu), Tanja & Damir Pintarič (Gostilna Rajh), Miriam Novak (Domačija Novak)
  • 29. junij: Andrej Kuhar (Maxim), Tanja & Damir Pintarič (Gostilna Rajh), Stanko Ramšak  (Hotel Arena)
  • 30. junij: Andrej Kuhar (Maxim), Marko Vršič (Restavracija Betnava), Luka Jezeršek (Hiša kulinarike Jezeršek)
  • 1. julij: David Vračko (Mak), Uroš Fakuč (Dam), Davorin Verlič (Novi svet pri Stolnici)
  • 2. julij: Borut Jovan (Restavracija Prestige), Ana Roš (Hiša Franko), Ksenija Mahorčič (Mahorčič)
  • 3. julij: Borut Jovan (Restavracija Prestige), Ana Roš (Hiša Franko), Ksenija Mahorčič (Mahorčič)
  • 4. julij: Uroš Štefelin (1906 Bled), Igor Jagodic (Vila Bled), Bine Volčič (Gourmet restavracija Promenada)
  • 5. julij: Marko Herič (Pri Florjanu), Slaviša Amidžić (Panorama v hotelu Draš),  Študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor
  • 6. julij: Marko Herič (Pri Florjanu), Sebastijan Jurjevec (Rožmarin), Slaviša Amidžić (Panorama v hotelu Draš)
  • 7 julij: Zdenka Lešnik (Gostilna pri Lešniku), Študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Davorin Verlič (Novi svet pri Stolnici)







Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND