Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
SladoLent: kdaj bo spet?
06.07.2011

Nikoli nisem med otroške želje a la ko bom velik napisal: cirkuški direktor. Pa saj si tudi nisem mislil, da bom kdaj smetar. Ali vratar. Še sreča, da me je vsekalo v križu in sem se vsaj karieri nosača gasilskih miz iz kombija in hladilne skrinje na kamion izognil.


Sendvič slastnega odojka - Damjan Fink


Slsdki hamburger - Gregor Vračko


Maribor ima šusi - študentje VSGT in Mojca Polak


Tanja in Damir Pintarič


Frika ni pica - Ana Roš


Mojca Polak


Tomaž Kavčič


SladoLent 2011


SladoLent 2011



Tako se ti godi, če pokličeš šest vrhunskih slovenskih chefov in jim daš za nalogo ustvariti novo jed. Ker potem ti predlagajo tisti, ki so uspeli kupiti karto: “Tako je fajn, da bi lahko še ponovili, tudi v drugih mestih.” In te sprašujejo oni, ki te sreče niso imeli: “Kaj bo naslednji vikend tudi?” Še celo chefi so se tako ogreli, da bi kar odšli na pot. “To je promocija slovenske kulinarike. Na tak način bi se lahko predstavljali tudi v tujini.”
Hoteli smo ustvariti nove jedi za slovenske ulice in stojnice, pa smo naredili – kulinarični cirkus. Razpeli smo šotorsko kupolo, da nam v kozarce ne bi deževalo, pa smo rodili - prvo slovensko kulinarično predstavo. Mislili smo, da bo trajalo le tri dni, pa vse zanima zgolj – kdaj bo spet.

Cena je bila privlačna. Za petnajst evrov ne dobiš nikjer 14 jedi in prav toliko vin. Lokacija je bila prava; najprej na tisti strani Lenta, kjer se da parkirati; potem v šotoru, ki je še večji od vipa. In nato še znana imena! Tudi pri nas ni več daleč čas, ko bodo kuharski mojstri, chefi, torej, bolj popularni od športnikov, bolj znani od politikov in bolj cenjeni od zdravnikov. Samo še šotor kupimo pa gremo na cirkuško-kulinarični potep od mesta do vasi.

Kako, torej in res, zdaj naprej, ko je SladoLent po devetih razprodanih predstavah spočet? Šlo bo v dve smeri: 1. nadgraditi predstavljene jedi, z izkušnjami gledalcev-jedcev in igralcev-kuharjev, ter pripraviti mimojede koncept za leto 2012, na Festivalu Lent in v Evropski prestolnici kulture. 2. premisliti “cirkuški” koncept kulinaričnega showa, ki bi z vrhunskimi kuharji in cirkuškim direktorjem, ki to nikoli ni hotel postati, smetarjem, ki je pomotoma vrgel v keson celo vrečo svežih in hrustljavih lepinj krškopoljskega prašiča, in vratarjem, ki je tako vneto preizkušal štajerska vina, da so imeli zastonjkarji prelahko delo, mimojede po slovenskih in, zakaj pa ne, tujih mestih promoviral slovensko kulinariko, avtorsko chefovsko kuhinjo in terroir slovenskih vinskih dežel.
Hvala Jasmini, Teji, Alešu, Matjažu, Matiji, Mitji, Žigi, Eriku, Samu, Gregi, Daniju in Mojci! Super ste!

Ob Evropski prestolnici okusov so SladoLent na Festivalu Lent omogočili: Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, slovenski vrhunski chefi Ana, Tanja, Grega, Jure, Tomi, Damir, Damjan, odlični štajerski vinarji Vinag, Doppler, Gaube, Valdhuber, Joannes Protner, Steyer in Dveri-Pax, Narodni dom Maribor, Gorenje, Paloma, Športni center Pohorje, Expo biro, hotel Habakuk, hotel Draš, Kraft&Werk, Tribuna bar Ljudski vrt, Radenska, gostilna Pri kostanju, servis in prodaja gastro opreme Wudler & Brus, Lutkovno gledališče, Gogi, Roman, Anuška, Robin, Hud, Feki, Mica, Robi, Goro, lentarji, Vivi in vsi, ki vas nisem pozabil, zato me kar pocukajte za rokav vaše SladoLent majice.

Če mi ne verjamete, pa si poglejte:

TV Slovenije (od 13:20 do 15:00)

SIOL

Večer

LenTV










Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND